Haberler

Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 107'nci yılı kutlandı

Güncelleme:

Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümü münasebeti 'Büyük Bitlis Buluşmaları' adı altında etkinler düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kutlama programları öncesinde ilk olarak 300 metrelik Türk Bayrağı ile kortej yürüyüşü yapıldı. Kortej yürüyüşünün ardından çevre illerden gelen stantları gezen katılımcılar, daha sonra halk oyunları gösterilerini izledi. Bu yıl ilk olarak 'Büyük Bitlis Buluşmaları' adı altında etkinlikler düzenledikleri belirten Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, bunun her yıl devam edeceğini söyledi. Tanğlay, konuşmasının devamında şunları söyledi. 'Kadim şehir Bitlis diyoruz. Bitlis'te Allah'a hamt olsun tarih yazıyoruz. Bitlis'te yeniliklere imza atıyoruz. Bitlis'in geçmişten gelen kronik bütün yaralarına mehlem olmaya çalışıyoruz' dedi. 'Büyük Bitlis Buluşmalarını' geleneksel hale getirdiklerini belirten Tanğlay, '4 gün boyunca bu alanda konserler olacak yemek yarışmaları olacak. Aynı zamanda çocuklarımızı sünnet ettik. Çocuklarımız için eğlence etkinlikleri olacak' diye konuştu. Bitlis Valisi Oktay Çağatay ise, 'Şükür bir huzurlu 'Büyük Bitlis Buluşmalarında' sizinle beraberiz. Tabi artık Bitlis bölgedeki diğer iller gibi o karanlık kötü dönemleri geride bıraktı. Artık huzurla anılıyoruz. Kısa vadede dere sütü projesinin bitmesiyle beraber büyük bir atılım gerçekleştireceğiz' dedi. Konuşmaların ardından Bitlis Valisi Oktay Çağatay ve Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, bölge illerden programa katılanlara teşekkür plaketler verildi.

Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 107'nci yılı kutlandı

BİTLİS - Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümü münasebeti 'Büyük Bitlis Buluşmaları' adı altında etkinler düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kutlama programları öncesinde ilk olarak 300 metrelik Türk Bayrağı ile kortej yürüyüşü yapıldı.

Kortej yürüyüşünün ardından çevre illerden gelen stantları gezen katılımcılar, daha sonra halk oyunları gösterilerini izledi.

Bu yıl ilk olarak 'Büyük Bitlis Buluşmaları' adı altında etkinlikler düzenledikleri belirten Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, bunun her yıl devam edeceğini söyledi.

Tanğlay, konuşmasının devamında şunları söyledi. "Kadim şehir Bitlis diyoruz. Bitlis'te Allah'a hamt olsun tarih yazıyoruz. Bitlis'te yeniliklere imza atıyoruz. Bitlis'in geçmişten gelen kronik bütün yaralarına mehlem olmaya çalışıyoruz" dedi.

'Büyük Bitlis Buluşmalarını' geleneksel hale getirdiklerini belirten Tanğlay, "4 gün boyunca bu alanda konserler olacak yemek yarışmaları olacak. Aynı zamanda çocuklarımızı sünnet ettik. Çocuklarımız için eğlence etkinlikleri olacak" diye konuştu.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay ise, "Şükür bir huzurlu 'Büyük Bitlis Buluşmalarında' sizinle beraberiz. Tabi artık Bitlis bölgedeki diğer iller gibi o karanlık kötü dönemleri geride bıraktı. Artık huzurla anılıyoruz. Kısa vadede dere sütü projesinin bitmesiyle beraber büyük bir atılım gerçekleştireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Bitlis Valisi Oktay Çağatay ve Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, bölge illerden programa katılanlara teşekkür plaketler verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nesrullah Tanğlay Sünnet Bitlis Güncel Haberler

Şimdi ABD ve İsrail düşünsün! Çin'den tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasına tam destek

Şimdi ABD ve İsrail düşünsün! Çin'den tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasına tam destek

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Bakmadan Geçme

Survivor ilk eleme adayı kim oldu? Dün akşam Survivor'da dokunulmazlığı kim kazandı? 30 MAYIS BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Çin Filistin'i destekliyor mu? Çin, Filistin-İsrail savaşında kimi destekliyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 30 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl, hastalığı ne? Kadir İnanır'ın son durum ne? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 30 Mayıs dün gece deprem mi oldu? İsrail'in Refah Katliamlarının Lanetlenmesine Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı! Bugün (30 Mayıs) Resmi Gazete kararları neler? Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur?
Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title