Haberler

Son dakika haberi: "Bir Zamanlar Ankara Sözlü Tarih Çalışması" belgeselinin galası yapıldı

Güncelleme:

Gelen son dakika haberine göre Başkent Ankara Meclisince hazırlanan "Bir Zamanlar Ankara Sözlü Tarih Çalışması" belgeselinin ilk gösterimi yapıldı.

Başkent Ankara Meclisince hazırlanan "Bir Zamanlar Ankara Sözlü Tarih Çalışması" belgeselinin ilk gösterimi yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Ankara Kent Konseyi, Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Kulübü destekleriyle yürütülen, "Bir Zamanlar Ankara Sözlü Tarih Çalışması" belgeselinin galası Ankara'da bir otelde gerçekleştirildi.

AK Parti Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan burada yaptığı konuşmada, proje için Ankara'nın geçmişine tanıklık eden 20 kişiyle görüştüklerini, Ankaralı olmanın ayrıcalıklarını özümsemiş kişilerle yapılan görüşmeler neticesinde böyle bir çalışmanın ortaya çıktığını ifade etti.

Başkentte yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu, kentte yaşayan siyasetçilerin, bürokratların Ankara'yı sahiplenmesi gerektiğini vurgulayan Ceylan, "Ankara'yı tanımıyoruz. Tanımadığınız zaman da sevmezsiniz. Ankara'nın tarihini bilmiyorsunuz, bilmezseniz sevemezsiniz. Buna benzer projeleri devam ettirerek biz Ankara'da yaşayan insanlarda başkent bilincini oluşturacağız. Ankara'yı sahiplendirmek zorundayız. İnşallah sahiplendireceğiz." dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz da uzun yıllar Ankara'dan uzakta yaşayan bir Ankaralı olarak projeye katkıda bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Başkentin tarihinin, kültürünün ve kimliğinin, önceliği yeni nesillere vererek, çok kişiye anlatılmasının gerektiğini belirten Yavuz, "Ankara'mızı öncelikle Ankaralılara sonra tüm Türkiye'ye sonra da yurt dışına layıkıyla tanıtacağız." diye konuştu.

Galada, Ankara Valisi Vasip Şahin, ATO Başkanı Gürsel Baran ve ASO Başkanı Nurettin Özdebir de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından "Bir Zamanlar Ankara Sözlü Tarih Çalışması" belgeselinin gösterimi yapıldı.

Sözlü tarih çalışmasına anılarıyla, tanıklıklarıyla katkıda bulunanlardan bazıları yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun şekilde salonda yer alırken, bir kısmı da video konferans yöntemiyle programa katıldı.

Belgesele katkıda bulunan isimler şunlar: Abdülkerim Erdoğan, Ali Osman Renklibay, Aliye Öztan, Ayhan Sümer, Birten Gökyay, Bülent Kalıpçı, Gazi Yaşargil, Güven Dinçer, Haluk Balaban, İdris Yamantürk, Mehmet Haberal, Nebahat Taşkın, Özden Toker, Rengim Gökmen, Ruşen Keleş, Şevket Bülent Yahnici, Şükran Pekmezci, Hasan Pekmezci, Yunus Ensari ve Yüksel Erimtan.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Sanayi Odası Türkiye Ankara Güncel Haberler Son Dakika

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI İnci Taneleri CANLI izle! 23 Mayıs Nisan İnci Taneleri 16. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! #128250 Heimlich manevrası nedir? Heimlich manevrası nasıl uygulanır? Buz Yolu filmi oyuncuları kim? Buz Yolu filmi konusu, oyuncuları! Buz Yolu ne zaman nerede çekildi? #128250 Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Meteoroloji'den uyarı! Hangi bölgelerde yağış bekleniyor? Hava nasıl olacak? 24 Mayıs Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Mayıs burç yorumları nedir? 2024 GUY sınavı ne zaman? Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Ekranı!
Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title