Haberler

Bir Köyün Kaderi Değişecek

Güncelleme:

TÜGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın, "Ankara'da örnek bir köy oluşturacağız'' açıklamasında bulundu.

TÜGİAD Ankara Şubesi Kadın Platformu, Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde Kaymakamlık tarafından belirlenen bir köyü eğitimden, altyapısına kadar her yönüyle kalkındıracak.

Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin :"İlçemiz tarafından son derece önemli olan bu proje, tüm mahalle ve köylerimize örnek olacak"

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Kadın Platformu, Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde Kaymakamlık tarafından belirlenen bir köyü eğitimden, altyapısına kadar her yönüyle kalkındıracak.

TÜGİAD Ankara Şubesi'nde gerçekleştirilen seçimle yeniden Kadın Platformu başkanlığına seçilen Betül Ilgar Göncü başkanlığındaki kadın platformu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Gölbaşı ilçesindeki bir köyü tüm yönleriyle örnek bir köy yapmak için çalışmalara başladı.

Bu kapsamda Şube Başkanı Barış Aydın ile "pilot köy" projesini hayata geçirmek için Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin'i ziyaret eden platform üyeleri, Kaymakamlıkta daire müdürlerinin de katılımıyla kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Barış Aydın, Türkiye'nin en önemli STK'larından biri olan TÜGİAD'ın her biri çok değerli üyelerinin hayata geçirdikleri sosyal projelerle yaşadıkları kentlere ya da ihtiyaç sahibi yörelere katkıda bulunduklarını anlattı.

-"Gölbaşı'nı özellikle seçtik"

Bu kapsamda Kadın Platformunun Gölbaşı ilçesinde bir köyü "ayağa kaldırma" çalışmasının kendileri açısından gurur verici olduğunu bildiren Aydın, şunları söyledi.

"Güzel işler yaparak hem TÜGİAD camiası hem de bireysel olarak yüzümüzü güldüren kadınlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu çalışma ne ilk ne de son olacak. Sadece başlangıç için bir adım niteliği taşıyor. Bu proje ile hem bir köyün kaderini değiştireceğiz. Hem de kadınlarımızın etkinliğini artırmaya aracı olacağız. Gölbaşı'nı özellikle seçtik. Burada daha önce yaptığımız projelerden olumlu sonuçlar aldık. Gölbaşı halkına ısındık. Bu proje ile kaymakamlık tarafından belirlenen bir köyün eğitim, sağlık, sosyal yaşam, kaldırım, iş mekanları üretimi, çevresel sorunlar, meslek eğitimi gibi her ama her alanda yerinde hizmet vereceğiz. Bu köyde bir tane bile işsiz olmayacak. Sağlanacak iş mekanlarında yer bulamazlarsa bile cv'lerini bizlere vererek TÜGİAD üyeleri tarafından istihdam edilecek."

Barış Aydın, komple çehresi değişecek köyün, çevresine de katkı sağlayacağını, yatırımcının ilgi odağı olacağını belirterek, belediyenin de bu çalışmalarına katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.

"Köylerde kadınlarımız ciddi sorunlar yaşıyor"

Kadın Platformu Başkanı Göncü ise kadına önem veren, kadına saygı duyan bir başkan ile çalışmaktan çok mutlu olduklarını kaydederek, "Gölbaşı'nda belirlenen bir köyü kadın hassasiyeti ile tüm detayları değerlendirerek ayağa kaldıracağız. Köylerde kadınlarımız ciddi sorunlar yaşıyor. Bu sorunlara kadın olarak eğileceğiz. Projede çalışan kadın sayısını artırmak önceliğimiz olacak. Bize bu fırsatı tanıyan başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

-"Örnek olacak"

Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin de ilçe olarak TÜGİAD gibi büyük bir STK'nın desteğini almaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, "47 mahalle ve 7 köye sahip Gölbaşı ilçesi bu tip uygulamalar için son derece uygun. İlçemiz tarafından büyük önem taşıyan bu proje, tüm mahalle ve köylerimize örnek olacak. TÜGİAD ile böyle güzel bir çalışmaya imza atmak bizler için de mutluluk verici" dedi.

Kaymakam Zengin daha sonra daire müdürleri ile projenin uygulanabileceği köy veya mahallelerle ilgili bilgi aldı. Zengin, en kısa sürede kapsama alınacak köyün TÜGİAD ile paylaşılacağını ve kaymakamlık olarak her türlü desteği vereceklerini bildirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Raşit Zengin Barış Aydın Türkiye Güncel Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title