Haberler

Bir Günlüğüne Asker Oldular

Engelliler Haftası kapsamında Manisa Jandarma Alay Komutanlığında 38 engelli vatandaş yemin ederek bir gün askerlik vazifelerini tamamladı.

Engelliler Haftası kapsamında Manisa Jandarma Alay Komutanlığında 38 engelli vatandaş yemin ederek bir gün askerlik vazifelerini tamamladı. Engelli vatandaşlar asker olmanın gururunu yaşarken, aileleri ise evlatlarının vatani görevlerini bir günlüğüne de olsa yapmalarının gururunu yaşadı.

Manisa Jandarma Alay Komutanlığı bahçesinde düzenlenen yemin törenine Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Bülent Mercan, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunus Emre Kaymakamı Yüksel Topal, Emniyet Müdürü Erhan Alkaya, Vali Yardımcısı Mesut Eser, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, İl Müftüsü Sinan Cihan ve engelli vatandaşların aileleri katıldı. Bir dakika saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Jandarma Albay Bülent Mercan, silah altına alınması mümkün olmayan engelli vatandaşlara bir günlük de olsa temsili askerlik yaptırmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Albay Mercan'ın konuşmasının ardından 38 engelli vatandaş yemin etti. Yemin töreninin ardından 38 vatandaş adına konuşmayı 23 yaşındaki Barış Ödül yaptı. Ödül, her türlü göreve hazır olduklarını söyledi. Yapılan konuşmanın ardından protokol üyeleri tarafından engelli vatandaşlara çeşitli hediyelerle birlikte terhis belgeleri takdim edildi. Resmi tören geçişi ile temsili askerlik töreni tamamlandı. Törenin ardından engelli vatandaşlar ve protokol üyelerine geleneksel jandarma yemeği verildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Engelliler Haftası Abdurrahman Savaş Bülent Mercan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title