Haberler

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın: Bu boşvermişlik içinde İstanbul koptu gidiyor, ikinci zirveyi yapacak

Güncelleme:

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, koronavirüsteki mutasyonların riski artırdığına dikkat çekerken "Bu boşvermişlik içinde İstanbul koptu gidiyor, ikinci zirveyi yapacak" uyarısında bulundu. Önlemlere uyan sayısının gittikçe azaldığını belirten Prof. Dr. Akın, ortaya çıkan mutant virüslerin de mutantının görüldüğünü vurguladı.

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'nın yazısına göre Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, Britanya'da ortaya çıkan hızı artmış mutasyonlu virüs ile hızı o derece fazla olmamakla birlikte öldürücü etkisi yüksek Güney Afrika ile Brezilya mutantları ve kentteki 'rehavet' nedeniyle kaygılı.

Havanın güzel olmasının da etkisiyle kural ihlallerinin artığına işaret eden Akın, mesai saatlerindeki yoğunluğun da altını çizdi.

"ÖNLEMLERE UYAN SAYISI GİTTİKÇE AZALIYOR"

"İşverenlere ısrarla, 'Mesai saatlerini değiştirin' diyoruz ama dinlemiyorlar" diyen Akın, İstanbul'da ciddi anlamda vaka artışı olacağına dair kaygısını şu sözlerle ifade etti: " İstanbul'da bir süre sonra enfeksiyon kapmış insan sayısında yükselme görmememiz imkansız. Çünkü İstanbul koptu gidiyor… Önlemlere uyan sayısı gittikçe azalmaya kalabalık ise bir o denli artmaya başladı. İngiltere ve Güney Afrika varyantı da üzerine bindi."

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın: Bu boş vermişlik içinde İstanbul koptu gidiyor, ikinci zirveyi yapacakBilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın

MUTANT VİRÜSLERİN DE MUTANTLARI GÖRÜLÜYOR

Yeni ortaya çıkan mutant virüslerin de mutantının görüldüğünü vurgulayan Akın, yayılmanın varyantlar ile çok daha hızlı olacağının altını çizdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Muharrem Sarıkaya Güney Afrika Habertürk İstanbul Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

500

Yorumlar (79)

CENK:

Ben artık hiçbirşeye inanmıyorum kusura bakmayın kabak tadı verdiniz. . . . . . Bilim miş kurulmuş neymiiş. . . . . yeter be

66
10
yanıtYanıtla
333:

nedesin adamlar çık gezmi desin. Hergün yüzlerce insan ölüyor farkında deilsin sanırım

yanıt0
yanıt0
Onu bi geçin:

Dünkü fenerbahçe galatasaray maçını görmediniz mi? Tribün tıklım tıklım. Butun dünya görüyor bizimkiler görmüyor. Hani yasak hani önlem bırakın bu işleri. Adamı olan istediği herseyi yapiyor.

51
4
yanıtYanıtla
Al sana:

onlar sağlık çalışanı aşılılar ama iyi sövüyorlar :)

yanıt11
yanıt5
Serttaş:

Denetim yok denetim. Sozde yasak var herkes dışarıda. Parklar bahçeler sahiller tatil beldeleri full dolu. Aile gezmeleri toplu ev kahvaltıları akşam yemekleri. Ne bir polis var ne zabıta birşey. Bizim caddede haftaicinden daha çok araba geçiyor haftasonu. Herkes mi çalışıyor ben anlamadım. Boşuna yasak olmasın esnaf ta boşuna zarar ediyor kapatarak. Ya bırakın serbest olsun ya da koydugun kurala uymayana cezasını uygula.

36
18
yanıtYanıtla
Mustafa:

Çok haklısınız bu kurallar sanırım göstermelik 65 yaş üstüne yasak koymuşlar65 üstü zaten hep ebinde oturuyor benim gibi bizim kapının önünden Binlerce araç geçiyor bunların hepsimi görevli

yanıt0
yanıt0
VETERİNER:

Devlet her kişinin başına polis dikemez,hangi devirde yaşıyoruz devlet bir yasak koyduysa herkes uymalı,hani çağdaşlık birbirimize saygı hani birlik beraberlik, cezalar her konuda arttırılmalı o da ayrı bir konu

yanıt0
yanıt0
Bilgenur:

Biktik ya mis gibi havalarda evdeyiz bari haftasonu salin zenginler otellerde takılıyor biz Allahin parkina gidemiyoruz valla kafayi yemek uzereyim açık alanlara serbestlik gelsin göle pikniğe ormana yeter ya

46
6
yanıtYanıtla
Halk:

Okulları da açın tüyü tam dikelim. Sonrası toplu katliam zaten 30 bine gidiyoruz

34
14
yanıtYanıtla
Rıza:

Tedbirler azaltılırsa ekonominin halen canlanma riski var. O zaman virüs hedefine ulaşmaz. Halen iflas etmemekte inat eden şirketler ve esnaflar var. Depresyona girmemekte inat eden insamlar var. Hareketsizlikten kalp hastası olmamakta inat eden insanlar var. Tedbirler sıkılaştırılmalı. Virüs nefes alınca bulaşıyorsa insanların nefes alması önlenirse virüs yayılmayacaktır.

31
17
yanıtYanıtla
Tüm 79 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title