Haberler

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara: Risk grubundaki kişileri aşılarsak şubatta rahatlayabiliriz

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, bir süredir konuşulan "15 Şubat'ta restoranlar ve kafeler açılacak" iddiasına yanıt verdi. Kontrollü ve 'yeni normal' kurallar çerçevesinde bir hazırlık içine girilmesi gerektiğini dile getiren Kara, "Risk grubundaki büyüklerimizi aşılarsak şubatta rahatlayabiliriz" dedi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun analizleri tamamlanan Çin'in CoronaVac aşısına "Acil Kullanım Onayı" vermesinin ardından ilk aşı Ankara Şehir Hastanesi'nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerine yapıldı. Türkiye'de yarın başlayacak olan aşılama programıyla birlikte salgının kontrol altına alınması beklenirken, kasım ayında getirilen Kovid-19 tedbirlerinin de ne zaman esnetileceği merak konusu oldu.

KAFELER VE RESTORANLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Habertürk'te Veyis Ateş'in sunduğu Türkiye'nin Nabzı programına konuk olan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, bir süredir konuşulan "15 Şubat'ta restoranlar ve kafeler açılacak" iddiası ile ilgili konuştu. Kara, "Bizim öncelikle birkaç parametreyi birlikte değerlendirmemiz gerekiyor. Bir an evvel kendimizi, kontrollü ve yeni normal kurallar çerçevesinde bir normale dönüşe hazırlamamız gerekiyor. Özellikle çocuklarımızın okulları, gençlerimizin üniversiteleri ve ekonomik yaşamın devamı için aynı şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Öncelikle bizim temel amacımız sağlık ve olmazsa olmazımız kayıplarımızı azaltmak. Ama hemen bunun arkasında bir planlamanın olması gerekiyor. O bakımdan aşılar çok önemli. Özellikle kayıplarımızı hızla azaltabilirsek, risk grubundaki büyüklerimizi aşılarsak şubatta rahatlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

13 Ocak'ta açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 971'i semptomatik olmak üzere toplam 9 bin 554 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 173 olarak kayıtlara geçti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 23 bin 325'e, toplam vaka sayısı ise 2 milyon 355 bin 839'a yükseldi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara: Risk grubundaki kişileri aşılarsak şubatta rahatlayabiliriz

BUGÜNKÜ İYİLEŞEN SAYISI 9 BİNİ GEÇTİ

Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 9 bin 463 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 2 milyon 227 bin 927'ye yükseldi. Toplam test sayısı 26 milyon 729 bin 595'e, ağır hasta sayısı ise 2 bin 652'ye düştü. Hastalarda zatürre oranı da yüzde 4,5 oldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Şehir Hastanesi Veyis Ateş Habertürk Ateş Kara Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500

Yorumlar (35)

Ayyekin:

Adam kalkmış 3aydaha diyo senin tuzun kuru sanırım acilen açılsın artık cafe ve restoranlar

28
27
yanıtYanıtla
camış:

ya sanki milletin boğazına çökmüşler, ne zaman esnetilecekmiş? saat 21. 00 dan sonra hanginiz dışarı çıkıyorsunuz? normal bir insan hafta içi çalışıp evine geliyor. dinlenip uyuyor. 21. 00 den sonra paran yoksa dışarı çıkıp napacaksın? ne kadar saçma.

28
20
yanıtYanıtla
artvin:

tabii devletten salla başını al maaşını belkide bir yıldır işe gitmeden maaşını alıyorsundur bende isterim öyle keyifli çalışmayı. Milyonlarca işletme çalışanları ve sahipleri ve taksici kardeşlerimiz bir yıldır inim inim inliyor sen 21, den sonra ne işimiz var diyorsun.

yanıt15
yanıt6
:

kimse durumundan memnun değil Lakin Bir ülkenin gerçeği var haydi hemen kısıtlamalar kalktı okullar açıldı lokantalar Cafeler avmler sinemalar tiyatrolar vs. vs herkeste gidip gezdi yedi eğlendi sonra pandemik etki gösteren (covid 19) bitmiş mi olacak yok mu sayacağız ilkokuldan üniversiteye kadar yüz yüze eğitim gören çocuk ve gençlerden birisi yada Cafelerde oturan lokantalara yemek yiyen ve virüs kapan birisi en yakınımız olabilir sağlık bozuldu mu 1 trilyon versek te düzelmez aceleye gerek yk

29
18
yanıtYanıtla
misafir:

geleceğimiz olan gençler niye sona bırakıldı aşı da bu ne saçmalık

yanıt0
yanıt1
Bilge Öz:

Hah. Kim verecek bunun hesabını. .

yanıt0
yanıt0
Gözlem:

(3) İki seçenek olduğunu var sayalım. Covid Salgını en, en aza kadar insin ondan sonra ne yapacaksak yapalım diyebilirsiniz. 900''lü rakamlar 500''e düşse, harekete geçmek için bu sizi tatmin eder mi. ? Siz hayatı normalleştirmek için beklerken ya sayılarda yine küçük artışlar olursa, yapacaklarınızdan vazgeçer misiniz. ? Hayatı normalleştirmek için uygun bir zamandır. Herkes işinin başına bir an önce dönsün. Evinde oturmak isteyen de oturmaya devam etsin. Yasaklardan fayda gelmedi ve gelmeyecek.

15
26
yanıtYanıtla
gençlik:

Bu muymuş bilim kurulu neyi bilmiş çinden ab den aşı alacağımızı mı? Onu bende biliyorum biz bu kafayla daha çook ithalat yaparız. Adından korkulur be kara karanlık ateş yangın alev hiç de iyiye işaret değil savaşı kanı karanlığı yangını ifade ediyor.

23
10
yanıtYanıtla
hani umudumuzdun:

Tam bir ergen yorumu

yanıt2
yanıt2
Bilge Öz:

Senin önerin nedir bilmiş bey???

yanıt0
yanıt0
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title