Haberler

Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Pandemi kuralları yeniden güncellenecek, işte masadaki 3 öneri

Güncelleme:

Bilim Kurulu, bugün saat 16.30'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında toplanacak. 6 Eylül'den itibaren aşı olmayanlara kapalı alanlar ve okullar için PCR testi zorunluluğu uygulaması başlayacak. Bu uygulamayla birlikte pandemi kurallarının yeniden güncellenmesinin toplantının ana konusu olacağı düşünülüyor. Test zorunluluğu AVM'leri kapsayabilir, bazı alanlarda aşılı ve aşısız olarak iki ayrı bölüm yapılabilir ve PCR testleri bir süre sonra paralı olarak uygulanabilir.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında bugün saat 16.30'da toplanacak. Toplantıda yeni atanan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile YÖK Başkanı Erol Özvar da bulunacak. 6 Eylül'den itibaren aşı olmayanlara getirilecek PCR testi zorunluluğu da toplantının ana gündem maddesi olacak. Alınan önlemlerin olası sonuçlarının ve izlenecek yolların değerlendirilmesi bekleniyor. Yeni kararların, Eylül ayının ikinci yarısından sonra alınacağı iddia edildi. Bakan Koca'nın saat 19.00'da açıklama yapması bekleniyor.

OKULLARIN AÇILMASIYLA BİRLİKTE TOPLUMSAL HAREKETLİLİK ARTACAK

Özellikle üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte, toplumsal hareketlilik de artacak. Veli ve öğretmenler arasında aşısızların sayısında azalma olacağı ve zorunlu PCR uygulamasının, bu kesimde aşı yaptıranların sayısını arttıracağı öngörülüyor.

Alınması beklenen önlemler şöyle:

  • Öneriler arasında aşı yaptırmayanlara PCR testi zorunluluğu getirilen alanların kapsamının genişletilmesi, AVM'lerin de bu kapsama alınması bulunuyor.
  • Toplantılarda, kapalı mekanlar ve kamu kurumları için 'ikili' uygulamalar öngörülüyor. Dışarıya hizmet veren kamu kurumları, lokanta ve kafeler ile kütüphane gibi mekanlara aşısızlar için ayrı bölüm yapılması tartışılıyor. Bunların uygulanmasında güçlükler yaşanacağını dile getirenler de oluyor.
  • Parasız yapılacak PCR testlerinin, bir süre sonra paralı olarak uygulamaya konulmasını dile getirenler de bulunuyor.
Kaynak: Haberler.com / Güncel

Bilim Kurulu Toplantısı Fahrettin Koca Haberler

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Mehmet Şimşek canlı yayında yanıtladı

Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Mehmet Şimşek canlı yayında yanıtladı

500

Yorumlar (26)

Recep Aykun:

PCR testi aşıdan daha tehlikeli. DSÖ ülkemizi terletsin

371
7
yanıtYanıtla
Talha Çelebioğlu:

Allah sizi bildiği gibi yapsın.

294
0
yanıtYanıtla
mahmut abalı:

Ya kardeşim aşı diye tutturmuş gidiyorsunuz benim yakın bir akrabam 3 doz aşı olduğu halde aşıdan 20 gün sonra covite yakalanıp rahmetli oldu bu aşı zorlamaları Sayın Cumhurbaşkanını zora sokmak çünkü bu aşı zorlamaları nedeniyle ben ve benim gibi düşünen bazı arkadaşlar bu aşı zorlaması nedeniyle oy kullanmamayı düşünüyoruz hem bu zorlama anayasamızın 17 nci maddesine aykırı yarın biri çıkar bunları mahkemeye de verebilirler.

243
24
yanıtYanıtla
TANER ŞEKER :

bilim kurulunu kuran sağlık bakanlığı, bakanlıkta zaten tek adama bağlı. neden onu zora sokacak şeyde ısrar etsin. aşı yüzünden oy kullanmayacakmış, bu kafayla kurban bayramını iyi atlatmışsın

yanıt6
yanıt44
Mesut Karahan:

Taner Şeker sen sana her söyleneni kayıtsız şartsız yapıyor musun ? O Halde Tam Bir Koyunsun Bütün sorumluluğu sana yıkıp yarın öbürgün geberirsen kimse neden diye soramayacak bunun farkında mısın, :ne üeten ne getiren nede aşıyı yapan sorumluluğu almıyor ama biz aşı yaptırmayınca sorumsuz mu oluyoruz iyice kafayı yediniz.

yanıt85
yanıt3
serkan demir:

İnsanlara aşı olmadan önce imzalattığınız taahhütnameyi iptal edin veya ''başınıza aşıdan dolayı bir zarar gelirse sorumluluk bize ait ''diye madde ekleyin biz de aşı olalım.

243
14
yanıtYanıtla
Mesut Karahan:

kesinlikle katılıyorum

yanıt28
yanıt1
Uğur Duran:

Tek çare var ama anayasa mani oluyor... aşı olmayanların sigortalarını, emekliyse maaşlarını alın askıya bak nasıl yaptırıyorlar...!!!

21
219
yanıtYanıtla
yunus gürbüz :

Stalin ve Hitlerin zamanında mı yaşıyorsun? Aşı olan olur olmayan olmaz kimse kimsenin özgür iradesine karışmasın.Aşıya fda onay vermiş de ne olmuş zamanında onay verdiği ilaçların 5-10 yıl sonra bir sürü yan etkisi çıkıp piyasadan toplatılmadı mı?

yanıt10
yanıt0
x girilmez:

pcr testi zorunlu olsun aşı olmayıp hastalığa yakalanana tedavi masrafları alınsın

35
174
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title