Haberler

Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Gündemde, aşı olmayanları bekleyen kısıtlamalar var

Güncelleme:

Bilim Kurulu, bugün saat 16.30'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında videokonferans yöntemiyle toplanacak. Toplantıda artan vakalara karşı alınabilecek önlemler ile aşı olmayan vatandaşlara getirilecek kısıtlamalar görüşülecek. Aşısız vatandaşların maç, tiyatro, sinema gibi yerlere ve kapalı ortamlarda yapılan düğün, kına, konser gibi etkinliklere giremeyeceğine yönelik kararların alınacağı konuşuluyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bugün saat 16.30'da toplanacak. Gündemde, artan vaka sayıları ve aşılamadaki son veriler olacak. Bakan Koca, toplantıdan sonra yazılı açıklama yapacak.

AŞIYA TEŞVİK ÇALIŞMALARI GÜNDEMDE

Türkiye'de son günlerde vaka artışları yaşanıyor. Kurul'da hem vaka artışını durdurmak hem de aşıya teşvik amacıyla alınacak kararların gündemde olması bekleniyor.

POZİTİF AYRIMCILIK UYGULAMALARI KONUŞULACAK

Aşı olmak istemeyenlere yönelik yapılacak pozitif ayrımcılıklar da Kurul'un görüşme konularından biri. Buradan hareketle, maç, tiyatro, sinema, alışveriş merkezi, kalabalık ve kapalı ortamlarda yapılan toplantı, düğün, kına, konser, kongre gibi etkinliklere aşı olmayan vatandaşların alınmamasına yönelik bir karar gündeme gelebilir.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Bilim Kurulu Toplantısı Bilim Kurulu Haberler

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak 'Muhbir' devraldı

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak "Muhbir" devraldı

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

500

Yorumlar (31)

Uğur Duran:

Peki nasıl kontrol edeceksiniz? aşı olanı olmayanı alnına bakarak anlayamazsınız ki? tek çare var tek çare... çalışan ise keseceksin sigortasını, emekliyse keseceksin maaşını bak nasıl kuzu kuzu gelip aşısını oluyor... Kimse sorumsuzlar yüzünden hasta olmak zorunda değil. yaptırım olacaksa gerçekçi olsun lütfen.

67
532
yanıtYanıtla
Adana001 Merkez:

Hep bu kuzu olmanız değilmi zaten ülkeyi esaret altına alan. Ben olmuyorum zaten kültürel etkinlikte en son sıradayız sinema tiyatro sizin olsun. Diğer yerlere de yasak koysunlar. Ama daha kolay teşvik var 2 paket makarna versinler anaaaa sıraya koşan koşana????????????

yanıt41
yanıt3
d days:

Bu faşistlikliktir sonu iç savaşa bile gider ne idigi belirsiz aşıyı olmam ben

yanıt58
yanıt9
Kısmet Uslukılıç:

Hocam burası muz cumhuriyeti değil, Türkiye cumhuriyeti demokrasi var isteyen olur isteyen olmaz, kimseye zorbalıkla birşey yapılamaz şimdi bu yapılırsa katilden haydutdan diktatör den ne farkı kalıyor, virüsü aşı olmayanlar değil aşı olanlar yayıyor, aşının hiç bir faydası yok virüs bulaşıyor başkasına da bulaştırıyor eeee ne anladık aşıdan faydası nerde en büyük tehlike aşı olanlar virüsü aşı olanlar yayıyor... İsrail dürüstçe açıkladı... tatil yöreleri açılmasaydı virüs çoğalmazdı. Suç kimde

yanıt52
yanıt3
İlker Keles:

Arkadas siz demedinizmi isteyen olacak diye ben ne oldugunu bilmedigim asiyi neden olayim kime ne bu benim en dogal hakkimdir asi olan olsun yani sacma sapan yorumlar yok maas kesilecek yok su yok bu ,herkes ozgurdur kimse kimseyi bir seye zorlayamaz ,once disarda bos bos gezen turist ve multeci arkadaslari asilayin,sonra bizde oluruz.

127
32
yanıtYanıtla
Sertac Özkan:

Bu nedir kardeşim saçmalık aşının daha kesin bi etkisi yok ve aşı vurduran herkes gönüllü olarak yaptırıyor ben gönüllü değilim özgürlük diye birşey var bu ülkede katılmıyorum bu getirilecek yasaklara.

115
22
yanıtYanıtla
Nuh Şeker:

Aşı olunması gerekir elbette ki aşı olmayanlara yasak getirilmeli hem aşı olmayıp hemde rahatça hareket edecek yok öyle bir kafa

21
80
yanıtYanıtla
HAKAN AKAN:

Ağzınızı açınca bilimden bahsedersiniz aydın görünürsünüz ama boşsunuz bilim diyorki bir ilacın test süresi en az 5 yıl burdaki ilaç ise sürekli mutasyona uğrayan bir virüs için 1 yılda bulunmuş alel acele bir aşı. Güvenilirliği bilimsel olarak tam anlamı ile ispatlanmamış bir ilacı vücuduma almak zorundamıyım olmuyorum olmucam.

yanıt4
yanıt1
ilknur Sayar:

Ah dimi dimi.. bundan dolayı aşı olmadan form imzalıyoruz değil mi ? Bu yüzden aşıdan ölenler var değil mi ? Bu ülke de -maalesef ki- olan güvenimizi kaybettik, olanlar bile mecburiyetten oluyor olmayanların sebebi belli neyse.

yanıt9
yanıt0
ekrem :

suriyelilere vuruyormusunuz afkanlara vuruyormusunuz olmuycam ben bugune kadar butun kualalra uymusun senaf olarak kapat dediniz kapattık cıkma dısarı deniz cıkmadık sır yaz geldı diye turuzimi acıcaksınız diye herseyı alt ust ettınız yaptıgınız kapamlar hic bir işe yaramadı asıyla olucak ıs degıl asının daha ne ıse yaradıgını bıle bılmıyorsunuz 2sene 3 sene sonra ne gibi etkı yaratacagını oteller dolu dugunler dolu parklar dolu kımse de maske yok ası olupta vurusten olenlere ne dıyceksınız

88
9
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title