Haberler

Bilge Köyü'nde Aile İçi Şiddet Eğitimi

44 Kişinin Öldürüldüğü Bilge Köyü'nde Anne ve Babalara, Aile İçi Şiddet Konusunda Eğitim Verilmeye Başlandı

MARDİN'de, 44 kişinin öldürüldüğü Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'nde anne ve babalara, aile içi şiddet konusunda eğitim verilmeye başlandı

MazıdağI'nın Bilge Köyü'nde 4 Mayıs 2009 gecesi 44 kişinin katledilmesinin ardından anne ve babalar için eğitim seferberliği başlatıldı. Avrupa Birliğinden finanse edilen 84 bin Avro'luk 'Bilgeliler Bilgileniyor' projesi kapsamında köydeki ailelere verilen eğitimden sonra, şimdi de Mazıdağı Kaymakamlığı SODES Projesi kapsamında köyde aile içi şiddet konusunda eğitimler vermeye başladı. Kaymakamlık tarafından oluşturulan 7 kişilik komisyon, ilçeye bağlı bütün köyler başta olmak üzere okul okul dolaşarak anne ve babalara, aile içi şiddet ve çocuklarda ergenlik konularında eğitim veriyor. İki aydan beri sürdürülen eğitimlerde, aile içi şiddetin önüne geçmenin yanında, velilerin çocuklarına karşı sergiledikleri davranışlarda farkındalık kazandırmak amaçlanıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahtiyar Gedik başkanlığında oluşturulan 7 kişilik komisyonda psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanı öğretmenler de bulunuyor.

MUHTAR: ÖNCE KENDİMİZİ EĞİTİYORUZ

Eğitime katılan Bilgi Köyü Muhtarı Abdurrahman Çelebi, "Şiddetin en büyük mağduru olanlar bizleriz. Bunun için bütün kadınlarımızı aile içi şiddet konusunda eğitilmesine çok sıcak bakıyoruz. Bizler köyümüzde eğitim seferberliği başlattık. Önce biz kendimizi eğitiyoruz. Sonra aldığımız bu eğitimle çocuklarımızı eğiteceğiz. Eğitim her şeyin başıdır. Bu eğitimlerle çocuklarımızı ve velileri şiddetten uzaklaştırılıyor" dedi.

Bilge Köyü İlköğretim Okulu'nda verilen eğitime katılan psikolojik danışmanlık ve rehber öğretmeni Huriye Armağan, okulun koridorunda toplanan annelere üç saat boyunca çocuk eğitim hakkında bilgi verdi. Eğitime katılan annelerin küçük yaştaki çocuklarını beraberlerinde getirmeleri dikkat çekerken, eğitimlerin bir hafta boyunca devam edeceği belirtildi. Annelere slâytlar eşliğinde bilgiler veren Armağan, anneleri şiddet konusunda da uyardı. Şiddete uğrayan çocukların uyumsuz ve anti sosyal davranışlar sergileyeceğini anlatan Armağan, zaman içinde psikolojik rahatsızlıkların ortaya çıkabileceğini de belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title