Haberler

Beyşehir Gölü'nde Avlanma Sezonu Başladı

Beyşehir Gölü'nde yeni avlanma sezonu dualar okunarak ve kurban kesilerek açıldı.

Beyşehir Gölü'nde yeni avlanma sezonu dualar okunarak ve kurban kesilerek açıldı.

Beyşehir Gölü'nde su ürünleri neslinin korunması amacıyla 15 Mart'ta başlayan avlanma yasağı bugünden itibaren sona erdi. Beyşehirli balıkçılar, dualar yaptıktan sonra 3 keçiyi göl kıyısında kurban ederek yeni sezona 'merhaba' dedi.

Beyşehir Gölü kıyısında yeni avlanma sezonunun açılış törenine Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan, Beyşehir Birliği, Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, balık alım satımı yapan tüccarlar ile avcılar ve vatandaşlar katıldı. Avlanma sezonu için toplanan balıkçılar dua ederek bereketli dönem dileğinde bulundu. Duaların ardından göl kıyısına getirilen 3 keçi kesilerek kurban edildi.

BALIKÇILAR YENİ SEZONDAN UMUTLU

Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan, yeni avlanma sezonunun tüm balıkçı camiasına ve ilçe halkına hayırlı olmasını, bereket getirmesini diledi. Su ürünleri avlanma yasağı döneminde yasaklara uyulduğunu belirten Erdoğan, Beyşehir Gölü sularının da bollaştığı bir dönemde balığın da bol olacağına inandıklarını söyledi. Yeni sezonda balıkçılık faaliyetleriyle ilgili beklentilerinden de söz eden Erdoğan, umutlu olduklarını dile getirerek, avcıların ağlarını sezon açılışının hemen ardından göle sermeye başlayacaklarını, yeni sezonun ilk balıklarının ise yarın sabahtan itibaren göl kıyılarına gelmeye başlayacağını söyledi. Bu yıl da gölde sazan ağırlıklı bir avlanma beklediklerini ifade eden Erdoğan, balıkçı meslektaşlarından serbest dönemde de kurallara uygun olarak avlanmalarını isterken, "Ruhsatları zaten vizeli, belgelerinin hepsi hazır, ağ göz açıklıklarına uydukları zaman sorun yok. Şu anda Beyşehir Gölü'nde avlanan yaklaşık 200 civarında bir balıkçı kaldı. Eskiden bu sayı binler civarındaydı. Binlerden bu sayılara geldik. Balıkçılığı bırakanlar ise hayvancılık ve çiftçilik gibi işler yapıyor, bir çoğu da şehir dışına göç etti" diye konuştu.

Beyşehir Birliği, Göl, Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Bekir Sami Tan da, Beyşehir Gölü sularının yükselmesinin gölü yaşadığı hastalıktan kurtardığını belirterek, "Bu sene çok güzel verim olacağına inanıyorum. Allah kaza bela vermeden, balıkçılarımıza bereket ve bol kazançlar diliyorum. Balıkçılara yeni avlanma sezonunda mesajımız; gölü kirletmeden, kurallara uygun olarak avlanmasıdır" dedi.

AVLANMAYA EŞİYLE BİRLİKTE ÇIKTI

Beyşehir Gölü'ne avlanmak üzere kıyıda hazırlıklara başlayan balıkçı Ali Tosun da, bu seneki balık durumunun avlanmanın başlamasının ardından bir iki gün içerisinde belli olabileceğini söyledi. Göl sularının yükselmesinin balıkçılık için bir umut ve olumlu bir gelişme olduğunu kaydeden Tosun, ancak suların çok olmasının rüzgarlı ve dalgalı günlerde avcılık faaliyetlerinin önünde engel teşkil edeceğini belirterek, "Artık eskisi gibi dalgalı ve rüzgarlı, fırtınalı günlerde göle açılamayız, bu çok riskli olur. O yüzden tedbirli olmak lazım, tek sıkıntımız bu. Göl sularını yükselmesi nedeniyle artık teknelerimizde en az iki kişi ava çıkmak durumunda kalacağız. Ben eşimle çıkıyorum ava. Beyşehir ilçe merkezinde ve köylerde de eşiyle çıkan meslektaşlarımız var. Eşiyle çıkmayanlar ise yanına arkadaşlarından birisini almak durumunda kalacak" diye konuştu.

Yasak dönemde Beyşehir Gölü kıyılarında parka çekilen tekneler artık yeni sezonun başlamasıyla birlikte sulara inmeye başladı. Beyşehirli balıkçılar, tekne ve ağ malzemelerinin de bakımlarını yasak dönemde tamamlayarak gölde balık sezonuna hazır hale geldi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erol Erdoğan Ali Tosun Sami Tan Beyşehir Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title