Haberler

Beyşehir'de Farklı Mimarisiyle Dikkat Çeken Cami Dualarla İbadete Açıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde hayırsever işadamları Ali ve Kamil Akkanat tarafından yaptırılan, farklı iç ve dış mimari yapısı ile dikkat çeken cami dualarla ibadete açıldı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde hayırsever işadamları Ali ve Kamil Akkanat tarafından yaptırılan, farklı iç ve dış mimari yapısı ile dikkat çeken cami dualarla ibadete açıldı.

Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat Kampüsü Yerleşkesine inşa edilen caminin açılışında konuşan Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, mimari olarak farklı estetik bir görünümü olan caminin görenleri kendisine hayran bıraktığını belirterek, "Dünyada böyle eserler bırakmak Allah'a cihat olarak da adlandırılabilir. Beyşehir'de mimari olarak tek olan camimizin yapımına vesile olan, malından harcamakta tereddüt etmeyen Ali ve Kamil Akkanat ailelerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun'da, "İnsan doğar, yaşar ve vefat eder; önemli olan memleketinizde, şehrinizde yaşamımız boyunca bıraktığınız eserlerdir" diye başladığı konuşmasında, Akkanat ailesinin şehre kazandırdığı farklı mimari yapısı ile ilk olma özelliğini taşıyan Ömer-Şerife Akkanat Camii'ni ibadete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Hayırsever işadamı Kamil Akkanat ise konuşmasında, açılışa katılan herkese teşekkür etti. Akkanat, "Caminin mimarisine katkıda bulunan Eski Turizm Fakültesi Dekanı Adnan Çelik'e, bunun yanında yer tahsisinde ve diğer konularda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ali Akkanat Kampüsünün oluşumunda emeği geçen Ali Akkanat ağabeyime de ayrıca teşekkür ediyorum"diye konuştu.

Beyşehir Müftüsü Mahmut Çelikoğlu ise, "İslam dininin sembolü birlik ve beraberliğimizin göstergesi, Müslümanların bir gölgedeki varlık ve hakimiyetinin işareti olan camilerimize muhteşem bir eserin daha ilave etmenin mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. Cami yapımında öncü olan Akkanat ailesine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum"diye konuştu.

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ise, camilerin İslam kültür ve medeniyetinin kurulmasında ve geliştirilmesinde İslam müesseseleri içerisinde önemli bir yer tutmakta olduğunu dile getirerek, Beyşehir'e kazandırılan yeni ibadethaneden dolayı Akkanat ailesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından açılışa katılan hayırsever işadamı Kamil Akkanat'a plaketleri verildi.

Daha sonra caminin ibadete açılışı yapılan dualar sonrasında protokol tarafından gerçekleştirildi. Protokol camiyi gezerek yapımı hakkında ilgililerden bilgiler aldı.

Cami açılışına Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arif Turfand, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Balıkesir İl Müftüsü İbrahim Öcüt, Beyşehir İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, MHP İlçe Başkanı Muzaffer Duymuş, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title