Haberler

Beyoğlu'undaki Alkollü Mekanlara Yılbaşı Denetimi

Güncelleme:

Beyoğlu Belediyesi ekipleri, yılbaşına sayılı günler kala alkollü içki satılan mekanlarda sahte içki ve gıda hijyeni denetimi gerçekleştirdi.

Beyoğlu Belediyesi ekipleri tarafından yılbaşına sayılı günler kala alkollü içki satılan mekanlarda sahte içki ve gıda hijyeni denetimi gerçekleştirildi.

Yaklaşan yılbaşı gecesi öncesi Beyoğlu Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ve Ruhsat Denetimi Müdürlüğü ekipleri tarafından alkollü restoranlara denetim gerçekleştirildi. Beyoğlu genelinde yapılan denetimlerde alkollü işletmelerde ruhsat uygunluğu başta olmak üzere mutfaklardaki hijyen ve satılan alkollü içeceklerin bandrol kontrolleri yapıldı. Ekipler yaptığı denetimlerde mekan sahiplerine sahte içki ve bandrolsüz içki satışı konusunda uyarılarda bulundu.

"YILBAŞI EĞLENCESİ ÖNCESİ İŞLETMELERDE HİJYEN DENETİMİ YAPIYORUZ"

Yılbaşı öncesinde yapılan denetimlerde eğlenmek için eğlence mekanlarını tercih eden vatandaşların sağlıklı bir ortamda olabilmeleri için denetim yaptıklarını belirten Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde görevli doktor Nursel Büyük, "Gıda ile ilgili işletmelere gittiğimizde öncelikle insan sağlığını tehdit eden bütün unsurları hijyenik açıdan değerlendiriyoruz. Burada paketli ürünlere saklama koşullarına servis yapma saatinde servis yapma saatinden sonra pişirdikleri ürünleri saklama koşullarına bakıyoruz. Aynı zamanda mutfakta bulunan genel hijyeni kontrol ediyoruz. Bunun dışında mutfakta kullanılan alet ve edevatların yeterli hijyenik şartlara sahip olup olmadıklarına bakıyoruz" dedi.

ALKOLLÜ İÇKİLERDE BANDROL DENETİMİ

Vatandaşların yılbaşında eğlenmek için tercih ettiği mekanlarda kontrollerin sıklaştığını söyleyen Zabıta Komiseri Mehmet Emin Özkan, "Belediye olarak rutin olarak kontrolleri yapıyorduk. Yılbaşında alkollü içki kullanımının artmasından dolayısı ile kaçak içki kontrollerine biraz daha ağırlık verdik" şeklinde konuştu.

RUHSAT DENETİMLERİNDE "KAREKOD" UYGULAMASI

Denetimlerde Beyoğlu Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk defa kullanıma geçirilen 'Karekodlu Ruhsat' denetimi yapıldı. Ekiplerin ellerindeki tablet bilgisayar tarafından kapılarda bulunan karekodlar sayesinde yapılan denetimi anlatan zabıta amiri ise, "Karekod Beyoğlu sistemi ile biz ruhsat denetimini işletme içine girmeden dışarıdan direkt tabletimiz ile yapabiliyoruz. Bu sayede dükkanda bulunan müşterileri de rahatsız etmeden bütün ruhsat verilerine ulaşabiliyoruz" dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın bizzat talimatı doğrultusunda yapılan denetimlerde şartlara uygun olmayan iş yerleri bulunmazken, işletme sahipleri denetimlerden memnun olduklarını belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beyoğlu Belediyesi Yılbaşı Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Bakmadan Geçme

İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title