Haberler

Beyoğlu Belediyesi, İstiklal Caddesi'ne yapılan yenilikleri ve projeleri tanıttı

Güncelleme:

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, rengarenk ışıklarla süslenerek yeni yıla hazırlanan İstiklal Caddesini gezerek, sokak müzisyenleri için yapılan durakta sanatçılarla birlikte şarkı söyledi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, rengarenk ışıklarla süslenerek yeni yıla hazırlanan İstiklal Caddesini gezerek, sokak müzisyenleri için yapılan durakta sanatçılarla birlikte şarkı söyledi. İstiklal Caddesine yapılan yenilikler ve projeler hakkında düzenlenen programda vatandaşlara bilgiler aktarıldı.

Yeni yıla sayılı günler kala yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği İstiklal Caddesi rengarenk ışıklarla süslendi, sokak müzisyenleri için müzik durakları yapıldı ve tarihi dokuyu bozmayacak şekilde saksıda ağaçlar yerleştirildi. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak caddeyi boydan boya araçlarla dolaşan ekipler, lavanta, gül ve yasemin kokuları sıkılarak Beyoğlu'nun kokusu projesi hayata geçirilecek. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, akşam saatlerinde İstiklal Caddesine çıkarak yapılan çalışmaları yakından denetledi. Başkan Yıldız, sokak müzisyenleri için yapılan müzik duraklarında, sanatçılarla birlikte şarkılar söylemesi renkli görüntüler oluşturdu. İstiklal Caddesinde düzenlenen proje tanıtım toplantısına Başkan Yıldız'ın yanı sıra Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan İnci, Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Başkanı Nizam Hışım ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Programda İstiklal Caddesi için yapılan yenilikler ve oluşturulan projeler hakkında vatandaşlara bilgiler aktarıldı.

"Beyoğlu'nu 2023, 2053 ve 2071'e hazırlıyoruz"

Projelerin tanıtımında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Beyoğlu'nun bu güzergahında en çok rastladığımız sıkıntılardan biri tabelayla ilgili bir düzenlemeydi. İstiklal Caddesinin ruhuna uygun tabela düzenlemesi konusunda kararlı olduk ve hayata geçirdik. Esnafımızla görüşerek hanutçulara müsaade etmeyeceğimizi paylaştık. İstiklal Caddesine zamansız bırakılan çöpler ile ilgiliydi. Bırakılan çöpler İstiklal Caddesi'ni ıslatabiliyor, kirletebiliyor, yaptığı sızmayla kokuya sebep olabiliyordu. Bütün esnafımız yaptığımız uygulama ile çöplerini 15 dakika çöplerini bırakacak ve belediye çalışanlarımız araç ile onları toplayacak. Müzisyenlerimizin varlığını burada muhafaza edeceğiz onlar İstiklal Caddesi'nin renkleri ve müzisyenler oluşturulan müzik duraklarında yer alacaklar bunların sayısı belirlenerek düzenlenecek. Buradaki geçişi bozmayarak müzik seslerinin karışmasını önleyecek. Beyoğlu Belediyesi tarafından özel giydirilmiş araçlarımız İstiklal Caddesi'ni boydan boya turlarken etrafa lavanta, gül, leylak ve yasemin gibi kokular sıkacaklar böylece mis gibi kokan bir Beyoğlu İstiklal Caddemiz olacak. 2023, 2053, 2071'e hazırlanan bir Beyoğlu planlayarak bu şekilde bu alanları düzenleyici, önleyici fonksiyonlarımızı yerine getirmek suretiyle hep birlikte Beyoğlu'nun en güzel şekilde olması için gayret göstereceğiz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haydar Ali Yıldız İstiklal Caddesi Beyoğlu Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title