Haberler

Beyin Ölümü Gerçekleşen Kadının Organları Bağışlandı

Adıyaman'da, hipertansiyon hastası olan ve 3 gün önce beyin kanaması geçirerek hastanede tedavisine başlanan 4 çocuk annesi 46 yaşındaki Fatma Ağır yaşamını yitirdi.

Adıyaman'da, hipertansiyon hastası olan ve 3 gün önce beyin kanaması geçirerek hastanede tedavisine başlanan 4 çocuk annesi 46 yaşındaki Fatma Ağır yaşamını yitirdi. Ölümü ile yakınlarını yasa boğan kadının ailesi, kadının organlarını bağışlama kararı aldı. Fatma Ağır'ın, karaciğer ve böbrekleri Malatya, korneaları ise Diyarbakır'daki hastalara nakledilecek.

Adıyaman'da oturan ve salı günü hipertansiyona bağlı beyin kanaması geçiren Fatma Ağır, yakınları tarafından Adıyaman Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yoğun bakım servisiten alınan 4 çocuk annesi kadının dün bitkisel hayata girdi. Ağır'ın bugün de beyin ölümü gerçekleşti. Ölümü ile sevenlerini yasa boğan kadının cenaze işlemleri başlatılırken, hastane yöneticileri Fatma Ağır'ın ailesi ile temasa geçerek organlarını bağışlamaları önerisinde bulundu. Doktorların çağrısına Fatma Ağır'ın eşi Mehmet Nazif Ağır olumlu yanıt verdi.

Bunun üzerine hastane yönetimi tarafından yapılan görüşmelerin ardından Fatma Ağır'ın böbrek ve karaciğeri Malatya, kornealarının ise Diyarbakır'da nakil bekleyen hastalarla uyuştuğu saptandı. Malatya ve Diyarbakır'dan Adıyaman'a gelen ekip, ameliyatla, Fatma Ağır'dan böbrek, karaciğer ve kornealarını alıp, başka hastalara nakledecek.

47 yaşındaki Mehmet Nazif Ağır, zor bir karar verdiklerini, ancak bu davranışlarının herkes tarafından örnek alınmasını istedi. Aile olarak büyük üzüntü duyduklarını, ancak eşinin başka insanlara hayat verecek olmasıyla teselli bulduklarını vurgulayan Ağır, "Eşimi kaybettim, üzüntümüz büyük. Ancak başka canları kurtaracağımız için sevinçliyiz. Beyin kanamasına bağlı olarak eşimi üç gün önce Adıyaman Devlet hastanesine getirdik. Üç gündür yoğun bakımda umutla bekliyorduk. Ancak kısmet değilmiş. Hastane yetkilileri bizlere beyin ölümünün gerçekleştiğini söyleyerek, organ bağışlama noktasında fikrimizi sordular. Bizde aile büyüklerimizle birlikte organ bağışı noktasında karar kıldık. Biz bir can kaybettik, ancak eşimden alınacak organlar sayesinde birkaç vatandaşımız hayata tutunacak. Eşim hayatta olsaydı organ bağışı noktasında oda hiç tereddüt etmeden evet derdi. Ailece böyle bir karar aldığımız için mutluyuz. En büyük tesellimiz organ nakli yapılacak olan hasta kardeşlerimizin sağlıklarına kavuşmaları olacak" diye konuştu.

Örnek davranışından dolayı aileye teşekkür eden Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Kaplan da, sergilenen duyarlılığın örnek olmasını istedi. Kaplan, "Hastanın vefatının ardından aileyle yaptığımız görüşmede organ bağışıyla ilgili bilgiler verdik. Bu konuda bilinçli ve duyarlı olan aile, zor ve acı günlerinde organ bağışını uygun gördü. Biz de bölge koordinasyon yetkilileriyle bağlantı kurduk, temasların ardından Malatya ve Diyarbakır'dan ekipler ilimize geldi. Malatya'dan gelen ekip böbrek ve karaciğeri, Diyarbakır'dan gelen ekip ise korneaları alacak" dedi. - Adıyaman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Kaplan Diyarbakır Adıyaman Malatya Politika Güncel Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title