Haberler

Beyaz Saray: "Rusya, Ukrayna strejisini uyarlamak zorunda"

Güncelleme:

Beyaz Saray: "Rusya, Ukrayna strejisini uyarlamak zorunda" Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki, Rusya'nın, batıdan gelen yaptırımlar karşısında Ukrayna stratejisini uyarlamak zorunda kalacağını söyledi.

Beyaz Saray : " Rusya, Ukrayna strejisini uyarlamak zorunda"

WASHINGTON - Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki, Rusya'nın, batıdan gelen yaptırımlar karşısında Ukrayna stratejisini uyarlamak zorunda kalacağını söyledi.

Beyaz Saray basın sekreteri Jen Psaki bugün Beyaz Saray'dan yaptığı açıklamada, Rusya Başkanı Vladimir Putin'in Batı tarafından uygulanan ağır yaptırımların ardından Ukrayna stratejisini uyarlamak zorunda kalacağını söyledi. Psaki, "Değerlendirmemiz şu ki, Başkan Putin, ABD'nin sahip olduğu bilgi düzeyine sahip olmasını, ortaya koyduğumuz bu kadar bilgiyi ortaya çıkarmamızı beklemiyordu. küresel toplumun bu şekilde birleşik olmasını da beklemiyordu." dedi

Psaki, ABD Başkanı Biden'ın Ukrayna'nın işgal edilmesi ihtimali karşısında ulusal güvenlik ekibiyle görüşmeye devam ettiğini belirtti. Psaki, "Başkan Biden, birlikte kalmamızı sağlamak, diplomasiye kapıyı açık bırakmak, ancak Başkan Putin'e daha önce yaptıklarımızın ötesinde önemli sonuçların olacağını açıkça belirtmek için ortaklar ve müttefiklerle çalışmaya devam ediyor." şeklinde konuştu.

"Rusya, Sahte bayrak operasyonu yapıyor"

Psaki, Rusya'nın, Ukrayna hükümetini sözde saldırganlık iddiaları altında bırakarak "sahte bayrak" operasyonu uyguladığını söyledi. Psaki, "ABD ve müttefikleri haftalardır Rusya'nın bu tür operasyonları kullanarak Ukrayna'yı işgal etmek için bir bahane oluşturmaya çalışacağını biliyordu. Sahte bayrak operasyonları veya sahadaki gerçek durumun ne olduğu hakkında yanlış bilgi yayma çabaları olarak gördüğümüz her şeyi söylemeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Ukrayna'ya yönelik siber saldırılar yoğunlaştı

Psaki Ukrayna'ya yönelik siber saldırıların arttığını belirterek, "Ukrayna ile siber ihtiyaçları konusunda görüşmeler halindeyiz. Bunun doğasını ve kapsamını, hangi adımların atılması gerektiğini değerlendirmek için acilen hareket edeceğiz." dedi.

ABD savaşmak için asker göndermiyor

Psaki, "ABD, Ukrayna'ya insani ve güvenlik yardımı sağlamaya, Rus saldırganlığına yanıt olarak Doğu Avrupa'daki ortaklarının savunmasını güçlendirmeye ve bunları artırmaya devam ediyor. Ancak ABD, Ukrayna'da savaşmak için ABD birliklerini göndermiyor. Bu değişmedi." dedi.

Öte yandan Psaki, Ukrayna'da daha geniş çaplı bir işgalin ne zaman başlayabileceğine dair bir zaman çizelgesi sunmayı reddederek, "Hala daha fazla istila edeceğini tahmin ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beyaz Saray Jen Psaki Ukrayna Rusya Yerel Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Bakmadan Geçme

Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title