Haberler

Kötü Hava Yüzünden Helikopter Kalkamadı, Yolda Doğan Bebek Öldü

Güncelleme:

Şırnak'ta, hava şartlarının kötü olması nedeniyle askeri helikopterle hastaneye taşınamayan Mevlüde Varol'un yolda dünyaya getirdiği bebeği hayatını kaybetti.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde doğum sancıları tutan ve kanaması başlayan 31 yaşındaki Mevlüde Varol, ilçede kadın doğum uzmanı bulunmaması nedeniyle Şırnak'a ambulansla sevk edilirken yolda dünyaya getirdiği bebeği öldü.

ERKEN DOĞUM NEDENİYLE SEVKİNE KARAR VERİLDİ

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde doğum sancıları tutan ve kanaması başlayan 7 aylık hamile Mevlüde Varol, yakınları tarafından Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Saat 11.30'da hastaneye giriş yapan Varol'a hastanede kadın doğum uzmanı bulunmadığı için acil serviste görevli doktorlar ilk müdahaleye yaptı. Varol'un erken doğum yaptığını tespit eden doktor, sezaryen için yeterli personel ve ekipman bulunmadığını belirterek hastayı Şırnak'a sevk etmeye karar verdi.

HAVA ŞARTLARI NEDENİYLE HELİKOPTER KALKAMADI

Doktorlar ve Varol'un yakınları, Beytüşşebap Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez aracılığıyla Jandarma Tugay Komutanlığı ile Şırnak 23'üncü Jandarma Tümen Komutanlığı'na başvurarak hastanın nakli için bir askeri helikopter talebinde bulundu. Kaymakam Dönmez, hava şartlarının kötü olması nedeniyle helikopterlerin kalkamadığını söyledi

2 SAAT HELİKOPTER BEKLENDİ

Mevlüde Varol, ilçeye 20 kilometre mesafedeki Ayvalık Jandarma Komutanlığı'na ambulansla götürülerek burada askeri helikopter beklendi. Ancak yaklaşık 2 saat süren beklemenin ardından, hava şartlarının olumsuz olması nedeniyle helikopterin kalkamadığı aileye bildirildi.

YENİ DOĞAN BEBEK YOLDA HAYATINI KAYBETTİ

Mevlüde Varol, ambulansla 120 kilometre mesafedeki Şırnak'a doğru yola çıkarıldı. Varol, ilçeye 30 kilometre mesafedeki Günyüzü Köyü yakınlarında ambulansta bir erkek bebek dünyaya getirdi. Ancak bebek ambulanstaki personelin tüm müdahalesine rağmen öldü. Anne Varol ise ambulansla götürüldüğü Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

TALİHSİZ BEBEK TOPRAĞA VERİLDİ

Beytüşşebap'ta geçici köy korucusu olan baba Cafer Varol, ölen bebeğini bugün yakınları ile birlikte ilçe merkezinde toprağa verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beytüşşebap Şırnak Bebek Güncel Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500

Yorumlar (26)

sinan06Mobil-ANDROID:

iyiki kalkmamis o velet buyuyunce askere tas atio kursun sikacakti.

13
21
yanıtYanıtla
misafirMobil-ANDROID:

Allah rahmet etsin yazıklar olsun tsk ya

18
13
yanıtYanıtla
kızıltepeli:

OPERASYON İÇİN OLSAYDI HELİKOPTER KALKARDI AMA. .

15
15
yanıtYanıtla
mert dert:

Bebeğin katili pkk ve dolayısı ile ona destek çıkan bdp dir. Çünkü çoğu uzman doktor pkk yüzünden o bölgelere gitmek istemiyor veya gitmiyor. Gidende zaten kelle koltukta gidiyor. O ailelere bu pkk yı destekleyen unsurlara yol vermeli artık.

7
17
yanıtYanıtla
Gerçek tarihMobil-IOS:

Operasyon olsaydı gelirdi diyen şerefliler, pkk gelip kurtarsaydı müdahele etseydi pkk nın hastanesine gitseydi, pkk sağlık hizmeti verseydi pkk doktoru bulsaydı Şeref var ya sizin için sadece 5 harften oluşan Türkçe bi kelime anlamının ne olduğunu bilmediğiniz, Allah o bebeye rahmetiyle muamele eylesin, sizin gibileri de kahreylesin

6
14
yanıtYanıtla
lazMobil-ANDROID:

Allah aşkına nasıl zıhnıyet daha kucukuk bebek onun ölumunu bıle ırkcılıga sıyasete karıstırıyorsunuz yok ıyıkı olmus. dıyosunuz Allahtan korkun, bu dusunceler yanlıs bızler dın kardeşıyız. kotu gunlerı gerıde bırakalım Allah ıcın sevelım bırbırımızı,

19
0
yanıtYanıtla
gayserili:

Allah anasina babasina sabir versin. Veren de Allah, alan da.

18
0
yanıtYanıtla
Abdurrahman ÇelebimobilWeb@haberler.com:

Allah rahmet etsin.Bu bebek kaçıncı çocuktu acaba.Genelde 8-10 arası çocuk yapıyorlarda.Ne de olsa Allah verdi, deyip yine yapacaklar.Durmak yok yola devam.Herkes Nişantaşın da oturmuyor,böyle ölümler maalesef oluyor ve olacakta.

3
15
yanıtYanıtla
gMobil-ANDROID:

merak etmeyin ay gecmez bir daha yaparlar kafalari sadece cocuk yapmaxa calisiyor bunlari askere polise silah dogrultur basi dara dustuyunde yetis devler yok ya yemezler pkk gelsin yaniniza

9
9
yanıtYanıtla
Cewlik-Dersim_Amed-GewermobilWeb@haberler.com:

Yaziklar olsun yardim etmiyenlere birde korucu esi umarim korucularda bundan ders alirlar silahlarini birakirlar...

4
12
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title