Haberler

Beşiktaş'ta Şok Ayrılık

Güncelleme:

Beşiktaş'ta dün yapılan yönetim kurulu toplantısı sonrası teknik adam Carlos Carvalhal ile yollar kesin olarak ayrıldı.

Dün gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında siyah-beyazlı yöneticilerin, Portekizli teknik adam ile yollarını ayırma kararı verdiğini ve bu kararını Carvalhal'a ilettikleri öğrenildi.

Beşiktaş'ta ligin son haftasında oynanacak Kardemir Karabükspor maçında ve Süper Final'de şu an için futbol direktörlüğü görevini yürüten Tayfur Havutçu görev yapacak.

Yıldırım Demirören'in Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olmasından sonra olağanüstü genel kurulda açık ara farkla Beşiktaş başkanlık koltuğuna oturan Fikret Orman, siyah-beyazlı kulüpteki ilk önemli icraatını teknik direktör Carlos Carvalhal'in görevine son vererek yaptı.

Beşiktaş'ın başına sezon başında geçen Portekizli Carlos Carvalhal, siyah-beyazlı takımla 47 maça çıktı. Beşiktaş, bu 47 maçta 16 kez yenilirken 22 galibiyet ve 9 beraberlik aldı. Carvalhal döneminde Beşiktaş, yüzde 47 galibiyet oranı yakaladı. Beşiktaş geçen sezon 58 resmi maçta 14 kez yenilirken 31 galibiyet ile yüzde 53 galibiyet oranı yakalamıştı.

O MÜTHİŞ SERİ BOZULDU

2011-2012 sezonu içinde başarılı bir dönem yakalayan ve taraftarlarına uzun süre yenilgi üzüntüsü yaşatmayan Carvalhalli siyah-beyazlı futbol takımı, son dönemde ise taraftarlarını büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştı.

"Kara Kartallar", 6 Kasım 2011 tarihinde Gençlerbirliği'ne 4-2 yenildikten sonra müthiş bir seriye imza attı. Bu mücadelenin ardından Spor Toto Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 3 kulvarda mücadele eden Beşiktaş, 15 maç üst üste yenilmedi. 15 maçlık dönem sonunda ligde kendi sahasında Gaziantepspor'u 3-2 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, zirve mücadelesinde 50 puanlı Galatasaray'ın sadece 5 puan gerisinde 45 puanla 3. sırada bulunuyordu.

UEFA Avrupa Ligi'nde de bu süreçte 2 maça çıkan Beşiktaş, bu karşılaşmaları kazanarak grubunu lider tamamlayarak 2. tura çıkma başarısı göstermişti. Beşiktaş, ayrıca Ziraat Türkiye Kupası'nda kendi sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 yenerek, bir üst tura çıkararak bu dönemde taraftarlarına bir başka kulvarda sevinç yaşatmıştı.

SON MAÇLARDA RÜZGAR TERSİNE DÖNDÜ!

Teknik direktör Carvalhal'in takımı, son dönemde ise elde ettiği başarıları tersine çevirdi. Portekizli çalıştırıcı yönetiminde Beşiktaş, son 10 maçta adeta galibiyeti unuttu. Siyah-beyazlı ekip, 15 maçlık yenilmezlik serisinin ardından Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı son 10 karşılaşmada üst üste yenilgiler aldı.

Beşiktaş'ın yenilmezlik serisi 30 Ocak 2012 tarihinde Kayserispor deplasmanında alınan 1-0'lık yenilgiyle son buldu. Siyah-beyazlı ekip, bu maçın ardından galibiyetten çok kötü sonuçlar aldı. "Kara Kartallar", son 10 resmi maçta 5 kez mağlup olarak taraftarlarına büyük üzüntü yaşattı. Bu dönemde sadece 2 kez kazanabilen Beşiktaş, 3

maçtan ise berabere ayrıldı.

15 maçlık yenilmezlik serisi sonunda lider Galatasaray'ın 5 puan gerisinde bulunan "Kara Kartallar", son dönemde aldığı başarısız sonuçların ardından topladığı 54 puanla lider Galatasaray'ın 20 puan gerisine düştü.

AVRUPA'YA VE KUPAYA VEDA...

UEFA Avrupa Ligi'nde Portekiz temsilcisi Braga'yı eleyerek bir üst tura çıkan Beşiktaş, bu rakibini geçtikten sonra 3. turda İspanya'nın Atletico Madrid takımının rakibi oldu. Braga'yı deplasmanda 2-0 mağlup eden Beşiktaş, kendi sahasında rakibine 1-0 mağlup olmasına rağmen tur atlamayı başardı. Siyah-beyazlı ekip, 3. turda Atletico Madrid'e her iki maçta da mağlup oldu.

UEFA Avrupa Ligi'ne veda eden Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Bank Asya 1.Lig temsilcisi Boluspor'a elenerek taraftarlarını hayal kırıklığını uğrattı. Ligde şampiyonluk potasından da uzaklaşan Beşiktaş'ta İnönü Stadı'nda oynanan Samsunspor maçında alınan 1-0'lık yenilgi ise bardağı taşıran son damla oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Carlos Carvalhal Türkiye Kupası Beşiktaş Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title