Haberler

29 kişinin öldüğü yangında gözaltına alınanların suç dosyaları kabarık çıktı

Güncelleme:

Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın altındaki eğlence merkezinde 29 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı yangınla ilgili iş yeri sahipleri ve sorumlu müdürün de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin kasten yaralama, cinsel taciz, uyuşturucu satıcılığı gibi suçlardan sabıkalarının olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın altında bulunan eğlence merkezinde çıkan yangınla ilgili gözaltına alınan 9 kişinin sabıka kayıtlarında dikkat çeken suçlar görüldü.

ÖLÜ SAYISI PEŞ PEŞE ARTTI

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokak'ta saat 12.47'de 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren eğlence merkezinde tadilat kaynaklı yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem aldı. Yangına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. Ekiplerin çalışması sonucu yangın söndürüldü. Yangının ilk anlarında 2 kişi olarak duyurulan can kaybı 29'a çıkınca felaketin boyutu da ortaya çıktı.

29 kişinin öldüğü yangında gözaltına alınanların suç dosyaları kabarık çıktı

ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI AYRINTISI

Ekiplerce, iş yerinin mesul müdürü İ.Ş. (65), iş yerinin ortakları M.M.C. (45), F.D. ve Ş.Ş. (50), muhasebeci S.A. (39), işletme müdürü A.A.P. (26), tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. (47), metal işleri firma sahibi Ç.A. (43) ve mobilyacı E.E'nin (40) olduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Yapılan çalışmada, İ.Ş, Ş.Ş. ve E.E'nin "kasten yaralama", S.A'nın "cinsel taciz", A.A.P'nin ise "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, bulundurmak ya da uyuşturucu madde kullanmak", "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" ve "kasten yaralama" suçlarından kayıtları olduğu belirlendi.

29 kişinin öldüğü yangında gözaltına alınanların suç dosyaları kabarık çıktı

"TEDBİRLER ALINMADI"

Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Başkanı Dr. Kazım Beceren yangına ilişkin "İnşa aşamasında, özellikle ateşli çalışmalar sırasında alınması gereken tedbirler vardır. Bu yangının ölümle sonuçlanması, bu tedbirlerin alınmadığını gösteriyor." dedi.

Yangın güvenlik uzmanı Levent Yasa da "İtfaiyenin müdahalesi yerinde ve doğrudur, fakat yangın büyük olduğundan ve içeride yanıcı madde çok fazla olduğundan dolayı böyle bir can kaybıyla karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

Yangına ilişkin İçmimarlar Odası İstanbul Şubesi Başkanı Herdem Süer ise "Burada bir iç mimar olsaydı, iç mimarlık projesi kullanılsaydı bu yangın belki gerçekleşmeyecekti." diye konuştu.

29 kişinin öldüğü yangında gözaltına alınanların suç dosyaları kabarık çıktı

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ: TADİLAT BAŞVURUSU YAPILMADI

Beşiktaş Belediyesinin, tadilat yapılan eğlence merkezinde çıkan ve 29 kişinin öldüğü yangına ilişkin açıklamasında ise "Bahse konu olan işletme ilk olarak 1987 yılında ruhsatını almış olup, 2018 yılında ise devretmeye bağlı olarak ruhsatının yenilenmiş olduğu anlaşılmaktadır. Ancak iddia edilen tadilat süreciyle ilgili belediyemize herhangi bir başvuru yapılmamış, izin alınmamış, bilgi verilmemiştir.

Şu anda bu konuda itfaiye, savcılık ve müfettişlerin soruşturması devam etmekte olup, sonucunda ayrıca bilgi verilecektir. Kurum olarak, olayın takipçisi olacağız ve kamuoyunu sürekli olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz. Toplumsal huzur ve güvenliğin sağlanması için elimizden gelen tüm çabayı göstermeye sorumluluğu olan tüm kamu kurumları ile birlikte devam edeceğiz." ifadesine yer verildi.

29 kişinin öldüğü yangında gözaltına alınanların suç dosyaları kabarık çıktı

29 kişinin öldüğü yangında gözaltına alınanların suç dosyaları kabarık çıktı

Kaynak: AA / Güncel

Beşiktaş Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

Emre emre:

YA BIRAKIN ALLAHINIZI SEVERSENİZ APARTMANIN ALT KATINDA,GECE KLUBÜMÜ OLUR,ÖNCE BUNU SORGULAYIN,HADİ BİR ŞEKİLDE RUHSAT ALINMIŞ,KAC,YILDIR NASIL FALIYET GÖSTERMİŞ,HİÇMİ DENETLENMESİ YAPILMAMIŞ.

79
1
yanıtYanıtla
Furkan Kutlay:

Tipik bir Türkiye klasiği para ver herşeyi yap sonra Almanya bizi kıskanıyor .. Bşr deneyin bakalım Almanya’da akşam saat 9 Dan sora kendi evinde ses yapabiliyor musun ??

43
2
yanıtYanıtla
ozkan gur:

Kapının önüne yarım teneke kum döksek belediye anında kapıda bitiverir

41
0
yanıtYanıtla
Hayri :

Bu da gereksiz bir haber olmuş bu gun trafik kazasında ölenleri de araştırsanız aa bu şurdan sabıkalıymış öbürü şundan ceza almış bunun ehliyeti 6 ay alınmış falan bişeyler çıkabilir burada ki sorun bu bilgiler hemen basına neden verilir basın bu gereksiz bilgileri mal bulmuş gibi neden yayınlar

6
1
yanıtYanıtla
girilmez:

-1 ve -2 katta eğlence mekanımı olur gidenler nasıl olur enteresan

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title