Haberler

Beşiktaş'ta "Demokrasi ve Cumhuriyet Anıtı" Açıldı

Beşiktaş'ta "Demokrasi ve Cumhuriyet Anıtı" açıldı 1923 santimetre uzunluğundaki anıt, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 249 şehidi yaşatacakİSTANBUL - Beşiktaş Belediyesi tarafından 15 Temmuz'da temeli atılan "Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtının" 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında...

Beşiktaş'ta "Demokrasi ve Cumhuriyet Anıtı" açıldı

1923 santimetre uzunluğundaki anıt, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 249 şehidi yaşatacak

İSTANBUL - Beşiktaş Belediyesi tarafından 15 Temmuz'da temeli atılan "Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtının" 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında açılışı yapıldı. 1923 santimetre uzunluğundaki anıt, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 249 şehidi yaşatacak.

15 Temmuz'da temelleri atılan "Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtı" Cumhuriyetin 94. yıldönümünde Beşiktaş Ortaköy'de açıldı. 1923 santimetre uzunluğunda olan anıt, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 249 şehidimizi temsil edecek. 15 Temmuz şehitleri dışında Kıbrıs şehitleri, Kore şehitleri, basın şehitleri ve terör örgütleri tarafından hayatını kaybeden şehitlerin isimleri de anıtta yer aldı. Bu kapsamda inşası tamamlanan anıt için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında açılış töreni düzenlendi. Törene, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 15 Temmuz'da Boğaziçi Köprüsü'nde (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) şehit olan Batuhan Ergin'in annesi Deniz Ergin ve babası Ahmet Ergin, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

"15 Temmuz da bu millet hem Cumhuriyete hem de demokrasiye sahip çıktı"

Ergin'in anne ve babasının konuşmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Murat Hazinedar, 15 Temmuz'un Türk milletinin demokrasisine, devletine ve Cumhuriyetine sahip çıkması olduğunu belirtti. Başkan Hazinedar, "Bu aziz millet Cumhuriyeti kurmak için devletini ve milletini korumak için sadece 15 Temmuz'da değil. Çanakkaleden başlayarak Kurtuluş Savaşının her noktasında Kore'de insanlık değerleri için Kıbrıs'ta Türklük değerleri için terörle mücadelede vatan ve bayrak için yüzbinlerce şehit verdi. 15 Temmuz'da da hem Cumhuriyete hem de demokrasiye sahip çıktı. Tüm şehitlerimiz bizimdir, şehitler, tarihimiz ve ecdadımız üzerinden ayrım yapmak, bu tarihe ecdadımıza, vatanımıza sahip çıkan şehitlerimize ve onların değerlerine kötülüktür" dedi.

"Milletimizin verdiği mücadele ayrı, şehitlerimize saygımız ayrıdır"

Başkan Hazinedar, "Biz Beşiktaş'tan ortak değerleri büyütmeye ve vatan, millet derken hem milli şuurla hem de evrensel değerlere sahip çıkarak siyasetimizi ve idareciliğimizi sizlere yansıtmaya çalıştık. 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletimizin verdiği mücadele ayrı, şehitlerimize, gazilerimize saygımız ayrıdır. Canını hiç düşünmeden feda eden 249 şehidimizin 2'si de Beşiktaşlıdır. Ben öncelikle şehitlerimiz Şenol Sağman ve Batuhan Ergin'i hayırla yad ediyor ve Allahtan rahmet diliyorum. Onlardan başlayarak tüm 15 Temmuz ve terör, basın, demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu güzel ülkenin tüm fertlerine birlik ve beraberliğin rahmetini hep beraber yaşamayı diliyorum" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Başkan Hazinedar, protokol üyeleri ile Ergin'in annesi ve babası kurdele keserek anıtın açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş Belediyesi Murat Hazinedar Ahmet Ergin 29 Ekim Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

title