Haberler

Beşiktaş'ta Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı

Beşiktaş belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılan binlerce kişi, ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş Meydanı'na kadar yürüdü.

Beşiktaş belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılan binlerce kişi, ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş Meydanı'na kadar yürüdü.

Cumhuriyet'in ilanının 92'nci yıldönümünü kutlamak isteyen binlerce kişi, akşam saatlerinden itibaren Yıldız Posta Caddesi üzerinde bir araya geldi. Cumhuriyet Yürüyüşü'nün başlamasıyla birlikte harekete geçen vatandaşlar, meşalelerini yakarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş Meydanı'na doğru yürümeye başladı. Ellerinde Türk Bayrakları ile Atatürk posterleri bulunan vatandaşlar yol boyunca sloganlar attı. Bazı vatandaşlar da evlerinin balkonuna çıkıp bayrak sallayarak yürüyüşe destek verdi.

Yaklaşık 45 dakika süren Fener Alayı Beşiktaş Meydanı'nda sona erdi. Burada, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'nda şehit düşenler için saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı söylendi.

Cumhuriyet Yürüyüşü'ne eşi Özlem Hazinedar ile birlikte katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Cumhuriyet'e sözde değil özde sahip çıkmak gerektiğini vurgulayarak, Cumhuriyet'e sahip çıkmak önlemlidir. Cumhuriyet'i kutlamak önemlidir. Ama sözde değil özde sahip çıkmak önemlidir. Sadece Beşiktaş'ta değil, sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin her noktasında Cumhuriyet'e ve aziz Atatürk'ün yeşerttiği Cumhuriyet'e sahip çıkmak gerekmektedir dedi.

Konuşmanın ardından, Beşiktaş Futbol Kulübü'nün Şimşek Ali lakaplı amigosu, yürüyüşe katılanlara 'Üçlü' çektirdi.

Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı, 'Memleketim' şarkısının hep bir ağızdan okunmasının ardından sona erdi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Beşiktaş Meydanı İstanbul Politika Güncel Haberler

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

title