Haberler

Beşiktaş Finalde Işi Bitirebilir"

Beşiktaş'ın eski kalecisi ve teknik direktörü Rasim Kara, siyah-beyazlı ekibin UEFA Avrupa Ligi'nde kupayı alabileceğini söyledi.

ERCAN DOĞAN - Beşiktaş'ın eski kalecisi ve teknik direktörü Rasim Kara, siyah-beyazlı ekibin UEFA Avrupa Ligi'nde kupayı alabileceğini söyledi.

Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski takımının Avrupa kupalarında başarılı sonuçlara imza attığını belirterek, "Avrupa'da çok iyi gidiyor. İnanıyorum ki Galatasaray'ın elde ettiği başarıyı bu sene Beşiktaş yapabilir." dedi.

Avrupa Ligi'nde yer alan takımlar içinde siyah-beyazlı ekibin de şansı olduğunu vurgulayan Kara, "Takımlara baktığımızda finale kadar çıkabilir. Beşiktaş finalde işi bitirebilir. Bunu da hak ediyor. Akılcı bir şekilde yönetiliyor. Stadının bitmiş olmasıyla seyirci desteğini arkasına alıyor. 10 kişiyle bile Olympiakos'u yendiler. Büyük bir güç. Beşiktaş iyi yolda ve inşallah böyle devam edecek." diye konuştu.

Siyah-beyazlı takımın son 16 turunda karşılaşacağı Olympique Lyon'u değerlendiren Rasim Kara, "Lyon iyi bir takım ama yenilmeyecek bir ekip değil. Beşiktaş iyi konsantre olursa, oradaki maçta iyi netice alırsa tahmin ediyorum İstanbul'da işi bitirir." ifadelerini kullandı.

"Tahminim Beşiktaş yine şampiyon olacak"

Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk mücadelesiyle ilgili görüşlerini aktaran Kara, şunları söyledi:

"Beşiktaş hem Avrupa'da hem ligde çok iyi gidiyor. En yakın rakibi Başakşehir ile 2 puan fark var. Orada Başakşehir'in ayak seslerini hissediyor ama Galatasaray ve Fenerbahçe ile arayı açtı. Başakşehir ile çekişir ama tahminim Beşiktaş yine bu sezon şampiyon olacak ve 3. yıldızı takacak."

Siyah-beyazlı kulübün iyi transferler yaptığını kaydeden Kara, kaleci Fabricio Agosto Ramirez'e de övgülerde bulundu.

Beşiktaş'ın Tolga Zengin'in görev aldığı geçen sezon şampiyon olduğunu hatırlatan Rasim Kara, "Fabricio bu sezon çok iyi oynuyor. Ümit ediyorum devam edecek. Hem ligde hem kupada katkısı olacak. İyi kaleci. Sakin, geriden oyun kurmada ayaklarını iyi kullanıyor. Güven veriyor. Beşiktaş iyi bir kaleci buldu. Kaleci her zaman önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Takımların başarısında kalecilerin önemli olduğuna dikkati çeken Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem takımına hem seyircisine, kulübedeki arkadaşlarına ve izleyicilere güven veriyor. 'Benim kalecim bu topları kurtarır' diye bir inanç var. Beşiktaş taraftarı inanıyor. Fabricio'nun ayakları da çok iyi. Özellikle iyi ve şampiyonluğa oynayan takımların, rakipleri geriye çekildiği için oyun kurmada hem savunma oyuncularının hem kalecilerin ayak tekniğine ihtiyacı var. Oyunu da okuması çok önemli. Fabricio bu konuda iyi."

"Yetiştirmedikten sonra yabancıyı kısıtlasan ne olacak?"

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü Bölgeler Sorumlusu olarak futbola hizmet vermeye devam eden Rasim Kara, yabancı oyuncu kontenjanının sınırlanmasının da önem taşımadığını ve yapmaları gerekenin futbolcu yetiştirmek olduğunu dile getirdi.

Kulüplerin altyapıya bakışının iyi olmadığını anlatan Kara, "Birkaç kulüp haricinde altyapıların çalışacak sahaları yok. Federasyonda bölgeler sorumlusuyum, altyapıyla da ilgileniyoruz. Kulüplerin altyapı hocalarına 2 ay, 3 ay, 5 ay, 6 ay maaş ödemediği durumları biliyoruz. Kendi gencimize güvenmemiz lazım. Kendi gençlerimizi yetiştirdikten sonra onlarla rekabet edebiliriz." diye konuştu.

Dünyanın her yerinde yabancı oyuncu sayısının serbest olduğunu hatırlatan Kara, "Kendi oyuncumuzu yetiştirip hem içerideki büyük takımlarımızda hem de yurt dışında oynayacak seviyeye getirmemiz lazım. Yetiştirmedikten sonra yabancıyı kısıtlasan ne olacak?" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın eski dönemlerinden örnek veren Rasim Kara, sözlerini şöyle tamamladı:

"Beşiktaş'ta Rızalar, Sergenler, Ziyalar, Kadirler, Feyyazlar, Aliler, Haluklar; saymakla bitmiyor. Hem Beşiktaş'ta oynadılar hem başka takımlara transfer oldular. Bütün takımlarımızda altyapıya bu yüzden önem verilmesi gerekiyor. Özellikle öğrenci futbolcular var. Saat 4-4,5 gibi okuldan çıkıyorlar. Bir saha var. O sahada çalışmak için saatlerce bekliyorlar. Yarı sahada veya sahanın dörtte bir bölümünde çalışıyorlar. Böyle yerlerde ne fizik olarak ne teknik-taktik olarak gelişebilirler. Bir seferberliğe ihtiyacımız var: altyapı seferberliği... Ondan sonra yetiştirdiğimiz zaman her şey daha kolay olacak. İstediği kadar yabancı serbest olsun, hiç problem değil."

Kaynak: AA / Güncel

Fenerbahçe Rasim Kara Beşiktaş Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title