Haberler

Berlin 11. Türk Filmleri Haftasında Türkan Şoray'a Onur Ödülü Verildi

Berlin Türk Filmleri Haftası'nın 11'incisi Türkan Şoray'ın da katılımıyla başladı.

Berlin Türk Filmleri Haftası'nın 11'incisi Türkan Şoray'ın da katılımıyla başladı.

Geleneksel olarak 11 senedir devam eden Berlin Türk Filmleri Haftası'nın onur konuğu bu kez Türkan Şoray oldu. Yönetmenliğini Osman Sınav'ın yaptığı 'Aşk Kırmızı' filminin gösterimiyle başlayan festivalin açılışında Türkan Şoray'a bir de onur ödülü takdim edildi.

Ödül sonrası Berlinli sinemaseverlere seslenen Şoray, kısa süreliğine de olsa Berlin'de bulunmak ve Berlin'deki Türklerle bir araya gelmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Sinema sanatının çok etkileyici bir sanat olduğunu belirten ünlü oyuncu, 'Sinema, dünyanın her yerindeki insanlara aynı anda aynı duyguları hissettirebilen yine farklı ülkelerde farklı kültürlere sahip insanların kaynaşmasını sağlayan bir sanattır. Sinema sayesinde ülkeler, insanlar birbirlerini tanıyor, empati geliştirerek birbirlerine sevgi duyabiliyorlar' dedi. Bu tür film festivallerinin bu büyük görevi üstlendiğini kaydeden Şoray, Berlin Türk Film Festivali'ni düzenleyenlere teşekkür etti.

Festivalin hamiliğini üstlenen Berlin Eyalet Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Klaus Wowereit ise yaptığı konuşmada Berlin'in dünyada bir film metropolü haline geldiğini söyledi. Wowereit, dünyanın önde gelen film festivallerinden Berlinale'nin ve Türk Filmleri Haftası, Rus Filmleri Haftası, Yahudi Filmleri Haftası gibi film etkinliklerinin şehrin sinema ve sanat değerini artırdığını kaydetti. Klaus Wowereit, bu tür etkinliklerle Tük filmleri'nin Alman sinemalarında gösteriminin artmasıyla Alman sinema izleyicisinin de giderek artan bir ilgiyle Türk sinemasını takip etmeye başladığının altını çizdi.

Bu etkinliği desteklediği için Berlin Eyalet Başkanı Klaus Wowereit'a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Türkiye'nin Berlin büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, ileride çok daha fazla, çok daha kaliteli Türk filmlerinin Almanya'da sinemalarda gösterime sunulacağını vurguladı. Karslıoğlu, kurulacak yeni tiyatro ve film yüksek okullarıyla uluslararası kalitede Hollywood tarzı filmlerin çekileceğini de sözlerine ekledi.

Berlin Türk Film Festivali çerçevesinde Berlin'e gelen oyuncu Nurgül Yeşilçay da Türkan Şoray için yazdığı metni okudu. Türkan Şoray'ın Türk insanını şekillendiren kişi olduğunun altını çizen Yeşilçay, güçlü oyunculuğu ve sanatçı kişiliğiyle, muhteşem güzelliği ve olağanüstü mütevazılığıyla Şoray'ın yıllarca Türk kadınının rol modeli olduğunu söyledi.

Berlin Türk Filmleri Haftası'nın açılışına ayrıca bakan Bilkay Öney, milletvekilleri Özcan Mutlu ve Hakan Taş, Berlin Başkonsolos'u Ahmet Başar Şen ve çok sayıda Berlin'li sinemasever katıldı. Festival bir hafta sürecek ve festival çerçevesinde 'Taş Mektep', 'Uzun Hikaye', 'Kelebeğin Rüyası' 'Babamın Sesi? gibi filmler gösterilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Klaus Wowereit Türkan Şoray Berlin Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title