Haberler

Berkin Elvan Vurulduğu Yerde Anıldı

Güncelleme:

Başına gaz fişeği kapsülü isabet ettikten 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için anma töreni düzenlendi.

Okmeydanı'nda 16 Haziran 2013 tarihinde başına gaz fişeği kapsülü isabet eden ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için olayın meydana geldiği yerde anma töreni düzenlendi.

Okmeydanı'nda başına gaz fişeği kapsülü isabet eden ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için anma töreni düzenlendi. Berkin Elvan'ın vurulduğu sokağa gelen ailesi ve arkadaşları sokak duvarına Elvan'ın resimlerini yerleştirdi. Anne Gülsüm, Baba Sami Elvan ve dayı Sami Elvan'ın yanı sıra mahalle halkı da anmaya katıldı.

"BERKİN'İ KAYBETTİĞİMİZDE EN MASUM HALİYLE BİR ÇOCUKTU"

Baba Sami Elvan yaptığı basın açıklamasına "Dün yine devlet vahşi yüzünü gösterdi. 15 yaşındaki İbrahim Aras'ı yine katlettiler. Evladımız Berkin tam bir sene önce, bugün yine bu saatlerde ve burada polis tarafından hedef gözetilerek kafasına atılan biber gazı kapsülü ile vuruldu. Kaldırıldığı hastanede 269 gün süren yaşam mücadelesini ne yazık ki kaybetti. Berkin'in vurulduğu günden bu yana geçen 365 gün içinde yaptığımız tüm hukuki girişimlere rağmen ne Berkin'i vuran polis, ne de polise emri veren kişi mahkeme önüne çıkartılmadı. Berkin'i kaybettiğimizde 14 yaşındaydı ve en masum haliyle bir çocuktu" dedi.

"BERKİN MİSKET OYNAYACAK YAŞTAYDI"

Berkin'nin misketlerine bile farklı anlamlar yüklenmeye çalışıldığını belirten bada Sami Elvan "Çocuklarımızın masumiyeti asla politikacıların kirli söylemlerine alet olmayacak kadar saf ve temizdir. Ülkenin başbakanının acısı taze bir anneyi miting meydanlarında yuhalatması, 14 yaşındaki bir çocuğu terörist gibi göstermeye çalışması, bu ülkede yüzyıllardır kardeş kardeşe yaşayan Anadolu'nun kadim halklarına ve vicdanlı insanlara sürülmüş bir leke olarak kalacaktır. Bir erkek çocuğunun en güzel oyuncaklarından olan misketleri bile farklı anlamlarla açıklamaya çalışan bu zat, kendi sakat zihniyetini ortaya koymuş, toplumun her kesiminden tepkiyle karşılaşmıştır. Evet Berkin'in misketleri vardı. Harçlıklarını biriktirerek aldığı misketler. Çünkü Berkin daha 14'ündeydi ve misket oynayacak, uçurtma uçuracak yaştaydı. Ne yazık ki malum kişi bu bilyeler üzerinden bile kin ve öfkeyi derinleştirecek söylemlerin içine girdi. Oysa biraz çocuk olabilseydi ya da vicdanlı olabilseydi o bilyelerin anlamını anlayabilirdi" diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'I KENDİ SÖZLERİYLE ELEŞTİRDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren acılı baba Davos'ta yaşananları örnek göstererek "Şimdi size hepimizin şahit olduğu başrolünde Başbakan Tayyip Erdoğan bulunduğu iki olay anlatacağız. Tarih 29 Ocak 2009. Yer İsviçre'nin Davos şehri. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir panelde tüm dünyanın gözleri önünde İsrail Cumhurbaşkanı Peres'in sözünü keserek 'Sayın Peres, benden yaşlısın, sesin çok yüksek çıkıyor. Suçluluk psikolojisinden' dedi. Peres'e İsrail'in çocukları öldürdüğünü, Peres'in doğru bilgi vermediğini. Bu zulmü alkışlayanların da insanlık suçu işlediğini söyledi. Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı'na 'Sayın Peres öldürmeyi siz iyi bilirsiniz' dedi. Tevrat'taki 10 emirden öldürmeyeceksin sözünü hatırlatarak paneli terk etti. ve tarih 14 Ocak 2014. Yer Gaziantep Ak Parti Mitingi. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı 14 yaşındayken polislerin vurduğu, 15 yaşındayken hayatını kaybetmiş Berkin Elvan'ın cenazesinin ardından bağırarak Berkin'in annesini ve Berkin'i yuhalatıyor. Berkin'in babası olarak sesleniyorum. Ey Tayyip Erdoğan yaşın benden büyük. Sesin çok yüksek çıkıyor. Suçluluk psikolojisinden biliyoruz. 15 yaşındaki çocuğun arkasından yaptığı konuşmayı alkışlayanlar. İnsanlık suçu işlediniz. Başbakan 2009'da İsrail Cumhurbaşkanı'na dediklerinin aynısını 2014 yılında kendisi yaptı. Çünkü Tayyip Erdoğan çocukları öldürmeyi iyi bilir. Roboski'de, Gezi Parkı'nda, Diyarbakır'da, Tunceli'de, İstanbul'da, Ankara'da, Hatay'da, Eskişehir'de çocuklarımızı Tayyip Erdoğan'ın emriyle öldürdüler" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından Berkin Elvan'ın vurulduğu yere mumlarla adı yazıldı. Aile üyeleri tarafından yakılan mumların ardından basın açıklamasına katılanlar bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Berkin'in annesi Gülsüm Elvan oğlunun vurulduğu yere karanfiller bıraktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Gülsüm Elvan Berkin Elvan İsrail Politika Güncel Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Bakan Şimşek konutta yeni düzenlemeyi duyurdu: İsteyene gelir isteyene ev

Bakan Şimşek konutta yeni düzenlemeyi duyurdu: İsteyene gelir isteyene ev

G.Saray maçından önce yapılan ödemeler kafaları karıştırmıştı! Konyaspor Başkanı sessizliğini bozdu

G.Saray maçından önce yapılan ödemeler kafaları karıştırmıştı! Konyaspor Başkanı sessizliğini bozdu

Bakmadan Geçme

Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir? Gülşehir Belediyesi hangi parti? Gülşehir Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Gülşehir yerel seçim sonuçları! Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile mi yapılacak? Öğretmenlik atamaları nasıl yapılacak? 25 Temmuz hangi burç? 25 Temmuz'ta doğanlar hangi burç oluyor? 25 Temmuz tarihi hangi burç olur? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi statta oynanacak? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nerede oynanıyor? BİNGÖL'DE DEPREM Mİ OLDU SON DAKİKA! Bingöl'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Rüzgar Kızılcık Şerbeti'nden ayrılıyor mu? Rüzgar Kızılcık Şerbeti'nden neden ayrılıyor, sebebi ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 26 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 26 Mayıs Pazar hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Hamas, attığı füzelerle İsrail'in kalbini hedef aldı! Tel Aviv'de siren sesleri duyuldu

Hamas, attığı füzelerle İsrail'in kalbini hedef aldı! Tel Aviv'de siren sesleri duyuldu

500

Yorumlar (11)

...:

NE BERKİNMİŞ BE! SANKİ VATAN UĞRUNA SAVAŞIRKEN ŞEHİT DÜŞTÜ! ŞEHİTLERİN KEMİKLERİ SIZLIYOR, YAZIKLAR OLSUN!

26
4
yanıtYanıtla
...:

BABASI ''BERKİN MİSKET OYNYACAK YAŞTAYDI'' BUYURMUŞ! MADEM ÖYLE DHKP-C''YE BULAŞTIĞINI BİLDİĞİNİZ HALDE NEDEN YASADIŞI ÖRGÜT ÜYESİ OLARAK SOKAKLARA SALDINIZ DİYE DE SORARLAR ADAMA! GİDİN İŞİNİZE BE!

18
4
yanıtYanıtla
...:

BU BABAYA YAZIKLAR OLSUN! YASADIŞI ÖRGÜTE BULAŞMIŞ ÇOCUĞUNA SAHİP OLMAK YERİNE SOKAĞA SALACAKSIN, BİR DE UTANMADAN HEDEF ALINIP ÖLDÜRÜLMÜŞ MUAMELESİ YAPACAKSIN! SEN VE ANNESİ KENDİ PİS İDEOLOJİNİZ UĞRUNA BİLE İSTEYE KURBAN VERDİNİZ, HÜKÜMETİ SUÇLAMAYIN!

16
3
yanıtYanıtla
MANTIK:

KATİLİ UZAKTA ARAMAYIN! TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ ÇOCUĞUNU DİZİNİN DİBİNDE TUTMAK YERİNE SOKAKLARA SALANLARDIR ASIL KATİLLER!!''!

16
0
yanıtYanıtla
ayıp:

AİLESİ TARAFINDAN SİYASİ BİR RANT İÇİN HARCANAN ÇOCUK. BENİM ANLAMADIĞIM İSE ONCA AY KOMADA KALIP SEÇİME ON GÜN KALA FİŞİNİ KİM ÇEKTİ ACABA. BÖYLE DÜŞÜNMEME GEREKTİRECEK O KADAR ÇOK OLAY VAR Kİ, AKLIM BUNLARI DÜŞÜNMEME VE İNANMAMA YETECEK KADAR ÇOK ŞEYİ GÖRÜYOR TV EKRANLARINDAN KİMSE KUSURA BAKMASIN.

14
1
yanıtYanıtla
ELA:

Birak artik reklam yapmayi , cocuguna sahip ciksaydin .

12
1
yanıtYanıtla
bizlir biliyoruz! sizi:

şirret bir milletsiniz, zaten yüzünüzden anlaşılıyor suç sizde değil zaten size önderlik edip egolarını tatmin etmeye çalışan aydın görünen demokrak görünen acizlerin eserisiniz

6
1
yanıtYanıtla
ayıp:

Eğer bu çocuğun cenazesi böylesine kalabalıklar ile kutsanıp gömülüyor ise o zaman Lice''de ölen çocuk da aynı şekilde uğurlanmalı. Ayıp ediliyor millette bir akıl tutulması var. Berkin''in öldüğü yerde Burak Can Berkin''in mahallesi tarafından vuruldu ama o baba çıkıp da oğlu üzerinden böylesi nemalanmıyor.

6
1
yanıtYanıtla
...:

HAY BERKİNİNİZE DE SİZE DE! UTANMADAN BİR DE EKMEK DEMEZLER Mİ! ULAN YALAN SÖYLEMEYİN BARİ, YETTİNİZ!

6
0
yanıtYanıtla
MALZEMECİLER:

ekmek niye koymuşlar resminin yanına ilginç, ekmeğinin peşine gitseydi böyle olmazdı, zaten onun kimden istese verirlerdi . Kullandığı suç aletleriyle ansalardı da ibret olsaydı başkalarına

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title