Haberler

Bereket Ormanları Projesi Başladı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının destekleriyle gerçekleştirilen "Bereket Ormanları Projesi" kapsamında Balıkesir'de ormanlar oluşturulmasına başlandı.

Esenli Mahallesi yakınındaki fidan dikim alanındaki katılımcılara Ankara'dan canlı bağlantı aracılığıyla seslenen Emine Erdoğan, Balıkesirlilere sevgi ve saygılarını ileterek, sözü Vali Mustafa Yaman'ın eşi Gülseren Yaman'a verdi.Baharın ilk günlerinde yaşanan bu neşeyi paylaşan Erdoğan ve diğer ilgililere teşekkür eden Yaman, şunları kaydetti, " Balıkesir'den Gönül Elçileri adına tüm Gönül Elçilerine selam ediyorum. 'En hayırlınız, insanlığa en hayırlı olandır' hadisi ile sorumluluk şuuruyla hareket etmekteyiz. Kimsesizlere, yoksullara, hastalara, engellilere, şehit ve gazi yakınlarına gönülden gönüle köprü kurmaya çalışıyoruz. Balıkesir'de Gönül Elçileri ile Bereket Ormanlarını oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu proje kapsamında 700 dönüm alanda 700 bin fidan dikilecek."

Daha sonra Vali Yaman ve eşi, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, diğer protokol üyeleri ve eşleriyle fidan dikti.Törenin düzenlendiği alanda bin 500 çam, manolya ve selvi fidanı toprakla buluşturuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Balıkesir Esenli Politika Güncel Haberler

title