Haberler

Bence Barış Manço Diyenler Kazandı

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Bence Barış Manço" yarışmasının sonuçları belli oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Halk Bankası ve Anadolu jet işbirliğiyle 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği "Bence Barış Manço" yetenek yarışmasının sonuçları belli oldu. Birinciler Paris Disneyland gezisi, mansiyonlar dizüstü bilgisayar, 50 öğrenci de Anadolujetle Ankara gezisi ödülünün sahibi oldu.


DÖRT DALDA YARIŞMA

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışmaya Kocaeli'de öğrenim gören tüm ilk ve ortaokul öğrencileri katıldı. Müzik, taklit, kısa film ve kompozisyon olmak üzere dört kategoride düzenlenen yarışmaya 240 öğrenci başvuru yaptı. Çocuklar başvurularını yarışma için özel hazırlanan www.bencebarismanco.com internet adresi üzerinden gerçekleştirdi.

Çocuklar müzik kategorisinde vokal ya da enstrüman dalında Barış Manço'nun bir parçasını seslendirdi. Taklit kategorisinde ise sanatçıyı çeşitli yönleriyle taklit etti. Kısa film kategorisinde ise öğrenciler, Kocaeli'nin güzellikleri, gizli kalmış mekanları, kendi çevreleri ve şehrin yenilenen yüzünü Barış Manço'nun seyyah ruhuyla keşfetti. Kompozisyon kategorisinde öğrenciler Manço'ya ait bir şarkının sözlerini kompozisyon şeklinde yorumladı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ

Yarışma jürisi; Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Arslantepe, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr Arslan Yazar, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Dr. Sinan Taşkın, öğretmenler; Arzu Yenipazar, Yakur Berber, Ali Taşkır, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı eğitmenlerinden Nuray Polat ve Büyükşehir Belediyesi tanıtım filmleri yönetmeni Numan Venedik'ten oluştu. Barış Manço'nun küçük oğlu Batıkan Manço da İstanbul'dan jüriye görüşleriyle destek oldu. Jüri hafta sonu yaptığı titiz çalışma sonucunda dereceye girenleri belirledi.

BİRİNCİLER VE MANSİYONLAR

Kısa film kategorisinde Gölcük Ortaokulu öğrencilerinden Orçun Oruç, taklit kategorisinde İzmit Nuh Çimento ilköğretim Okulu öğrencisi Egehan Ok, kompozisyon dalında Başiskele Conkbayırı Özel Okulu öğrencisi Mustafa Uygar Tosun, Müzik Vokal dalında Başiskele Yuvacık Serdar Ortaokulu öğrencisi Rabiya Taşpınar, Müzik Enstrüman dalında Mimar Sinan Dereli Ortaokulu öğrencisi Mehmet Ergün birinci oldular. Kısa film kategorisinde Gebze Mustafa Üstündağ Ortaokulu öğrencisi Helin Karakuş, taklit kategorisinde Körfez Kent Emlak Konut İlkokulu öğrencisi Halil Meriç, kompozisyon dalında Başiskele Seymen 8. Boru Ortaokulu öğrencisi Fatma Nagehan Çetinkaya, Müzik Vokal dalında İzmit Seymen Koleji öğrencisi Onat Baran ve Müzik Enstrüman dalında İzmit İbni Sina İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Said Kerem Küçük mansiyon ödülüne layık görüldü.

BİRİNCİLERE İKİ KİŞİLİK DİSNEYLAND GEZİSİ

Müzik, enstrüman, taklit, kısa film ve kompozisyon dalında birinci olanlar iki kişilik Paris Disneyland gezisi, mansiyonlar ise bir adet dizüstü bilgisayar ödülünün sahibi oldu. Paris Disneyland gezisi için eğitim öğretimi aksatmamak amacıyla ailelerin de görüşleri dikkate alınarak bir tarih belirlenecek. Müzik ve taklit dalında ödül alan öğrenciler canlı performanslarını 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali- Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı'nda sergileyecek.

ANADOLU JET İLE ANKARA GEZİSİ

Büyükşehir Belediyesi Anadolu Jet'in katkılarıyla dereceye girenlerin dışında yarışma katılan 50 öğrenci için Ankara gezisi düzenleyecek. Çocuklar, günü birlik yapılacak bu gezi kapsamında hem gidiş dönüş ücretsiz Anadolu jet ile seyahat etme hem de güzel bir Ankara turu yapma imkanı bulacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Barış Manço Disneyland 23 Nisan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title