Haberler

Belgeselin Son Durağı Antalya

Murat Demirok, Antalya'da 'Perşembe Akşamı Bisikletçileri: PAB' tarafından karşılandı.

'inadına Görmek' adlı belgeseli çekmek için İstanbul'dan 9 Temmuz'da bisikletle yola çıkan Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şube Başkanı görme engelli Murat Demirok ve kendisine eşlik eden bisikletçiler, 1100 kilomekrelik yolculuğun ardından Antalya'ya geldi. Görme engellilerin, engellerinin kaldırılması amacıyla yolculuğu boyunca bir de belgesel çeken Murat Demirok, Antalya'da 'Perşembe Akşamı Bisikletçileri: PAB' tarafından karşılandı.

9 Temmuz günü İstanbul'dan başladığı yolculuğunu Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda tamamlayan Murat Demirok'a, Samet Aksuoğlu, Funda Ulutürk ve belgeselci Cengiz Yargıç eşlik etti. Samet Aksuoğlu ile birlikte kullandıkları çift kişilik bisikletle Antalya Cumhuriyet Meydanı'na akşam saatlerinde gelen Murat Demirok'u, PAB grubu karşıladı. Demirok ve beraberindeki bisikletçiler 100 kişilik grubun alkışları eşliğinde meydana giriş yaptı. Demirok'u karşılayanlar arasında Vali Yardımcısı Mehmet Seyman ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal da yer aldı.

1100 KİLOMETRE YOL YAPTILAR

Alanda kurulan kürsüden yaşadığı deneyim ile bu yolculuğa neden çıktığını anlatan Murat Demirok, şunları söyledi:

"Biz bugün düzlükteyiz. Biz engelleri aşmak için 1100 kilometre yolu, rampaları, ormanlıkları, tarlaları, yaylaları aşarak geldik. Ama hiçbir zaman yılmadık. Çünkü biz 'İnadına Görmek' için yola çıktık. Ülkemizde yaşayan 700 bin civarında görme engellinin 30 bininin sokakta, 670 bininin evde olması beni rahatsız ediyor. Herkesi rahatsız etmeli. Herkesin onlara balık tutmayı öğretmelerini istiyoruz. "

İNADINA GÖRDÜK

Murat Demirok'a 'İnadına Görmek' adlı belgeseli çekmesinde yardımcı olan belgeselci yönetmen Cengiz Yargıç ise proje ile bakmakla görmek arasındaki farkı göstermek istediklerini söyledi. Yargıç, "Biz inadına görmek derken de evet bir şeyleri inadına gördük. O da özellikle bu belgeselde sanatın sanatçının sadece bir zümrenin tekelinde olmadığını, bir körün bile belgesel çekebileceğini bu anlamda da önümüze konulmuş birtakım engelleri kaldırmaya kadar vardı bu proje. Hem bisikletçilerimizin, hem engellilerimizin hem de sanatçılarımızın önündeki engelleri kaldırmak için inadına görüyoruz" dedi.

BELGESEL FESTİVALLERE GİDECEK

İnadına Görmek belgeselini çekmek için 9 Temmuz'da İstanbul'dan yola çıkan ekip sırasıyla İzmit, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir ve Muğla'dan sonra Antalya'ya ulaşabildi. Yolculuk boyunca 1100 kilometre yol yapan ekip, çektiği belgeselle görme engellilerin sorunlarına işaret edecek. Belgesel, İstanbul Film Festivali, Altın Portakal Film Festivali ve Cannes başta olmak üzere çeşitli yarışmalara katılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title