Haberler

Belediyeye Yeni Temizlik Aracı Alındı

Güncelleme:

Başkan Savaş: ''Hayalim bir gün çöp konteyneri olmayan bir şehre kavuşmaktır.''

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, kent genelinde temizlik işlerinde kullanılmak üzere yeni alınan hizmet aracını inceledi.

Belediye eski bina önünde temizlik araç filosuna yeni katılan süpürge aracını inceleyen Belediye Başkanı Savaş, kentin çevre temizliği konusunda vatandaşlardan bir kez daha destek istedi. Savaş, Antakya Belediyesi'nin yüklenici firma vasıtasıyla 6 adet büyük pres, 9 orta pres, 8 pikap, 2 tripitör, 1 kamyon, 2 binek araç, 3 süpürge ve 2 arasöz aracı olmak üzere toplam 33 araçla hizmet verdiğini ifade etti..

Kent genelinde 33 araç ve 330 personelle temizlik hizmeti verildiğini kaydeden Başkan Savaş, "Gündüz nüfusu 400 bine ulaşan şehrimizde ortak yaşam alanlarımızı daha temiz tutabilmek için Antakya Belediyesi olarak yeni araçlarla 24 saat hizmet sunmaya devam ediyoruz. Temizlik konusunda 330 personelin yanı sıra hemşehrilerimize de büyük görev düşmektedir. Evdeki çöpleri, 19.00-22.00 saatleri arasında binaların önünde bulunan konteynırlara bırakırsak, ekiplerimiz daha randımanlı çalışarak hedeflenen temizliği elde etmiş olacaktır." dedi.

Ana arterlerde çöp toplama işleminin zorluğuna dikkatleri çeken Başkan Savaş, "Çöp toplama saatlerine uyulmadığı zaman özellikle ana arterlerde çöp toplama hizmetinde büyük sorunlar yaşanıyor. Çöp toplama kamyonları dolu olan konteynırları boşaltırken arkasında istenmeyen araç konvoyu oluşturuyor. Çöp toplama ve çevremizi temiz tutma konusunda toplum olarak bilinçli hareket etmemiz gerekir. Nasıl ki yaşadığımız mekânlar olan evlerimizi temiz tutuyorsak, aynı özveriyi cadde ve sokaklarımız içinde uygulayabiliriz. Bunların önüne geçmek için belediye olarak birçok farklı kampanya düzenledik.

İlköğretim okullarında öğrencilere yönelik tiyatro düzenledik, çevre ve temizlik yürüyüşleri yaptık, evlerimize ve işyerlerimize çöp poşeti dağıttık, çöp ayrıştırma kutuları monte ederek çocuklarımızın bu konuda duyarlı olmalarını sağladık. Biz büyükler olarak özellikle dinlenmek için seçtiğimiz yeşil alanları, parkları, toplu yaşam alanlarımızı, mesire yerlerini terk ederken çöpleri poşet içine koyarak en yakın konteynırlara bırakırsak yaşadığımız kent daha da temiz olacaktır. En büyük hayallerimizden bir tanesi birgün Antakya'da da, aynı gelişmiş Avrupa şehirlerindeki gibi çöp konteynerleri olmayan bir kent görüntüsüne kavuşmaktır. İnanırsak bunu hep birlikte başarabiliriz. Çünkü, dayanışmasıyla, hoşgörüsüyle, birlik ve beraberliğiyle hemşehrilerimiz bununda üstesinden gelecek kültürde ve birikimdedir. " dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Antakya Belediyesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title