Haberler

Belediyeden Boğa Yakalama Timi

Yaklaşan kurban bayramı için bütün hazırlıklarını tamamlayan Yıldırım Belediyesi, kaçarak ortalığı savaş alanına çeviren boğaları yakalamak için veterinerlerin de görevli olduğu özel timler kurdu.

Yaklaşan kurban bayramı için bütün hazırlıklarını tamamlayan Yıldırım Belediyesi, kaçarak ortalığı savaş alanına çeviren boğaları yakalamak için veterinerlerin de görevli olduğu özel timler kurdu. Timler, uyuşturucu iğneyle boğaları bayıltarak yakalayacak.

Yıldırım Belediyesi, İsabey'de bulunan modern kurban kesim ve satış yerinin yanı sıra 25 noktada kesim yeri oluşturdu. Her yıl olduğu gibi bu sene de kurban bayramı önce satış, kesim ve temizlik gibi konularda gerekli tedbirleri alan Yıldırım Belediyesi, halkın bayramını huzur içinde geçirmesini sağlamayı hedefliyor.

Yıldırım Belediyesi ve Bursa Kasaplar Odası Bursa Şubesi iş birliğiyle İsabey Mahallesi'nde yapılan ve Türkiye'ye örnek gösterilerek ödül alan kurban kesim ve satış yeri ile birlikte 25 noktada belirlenen kesim yerinde hazırlıklar tamamlandı.

Hayvan girişlerinin eylül ayı sonundan itibaren başladığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Maksadımız halkımızın sağlıklı bir ortamda kurban alıp kesmelerini sağlamak. Örnek gösterilerek çok sayıda ödül alan kurban kesim ve satı yerinde vatandaşlarımız için her türlü imkan hazırladık. Ayrıca vatandaşlarımıza gösterdiğimiz kurban kesim yerleri de yine halkımızın sağlığı düşünülerek belirlendi" diye konuştu.

Vatandaşlar, bayramın 1. günü büyükbaş hayvanları 220, 2. günü 110, 3. günü 55 TL'ye; küçükbaş hayvanları bayramın 1. günü 35, 2. günü 25 ve 3. günü de 20 TL'ye kestirebilecekler.

Yıldırım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner İşleri Birimi tarafından kurulan 4 seyyar ekip kesim alanlarında kontroller yapacak. Ayrıca Veteriner İşleri Birimi'nce kurulan "Muayene Kontrol Noktası"nda Yıldırımlılar hayvanlarının sağlıklı olup olmadığının yanı sıra dişi hayvanın gebe olup olmadığını kontrol ettirebilecek. Bayramın ikinci günü de kesim yapılan bütün yerler denetlenirken, yıkanmamış, kesim atıkları alınmamış yerler Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından temizlenecek. Yıldırım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü de bu yerleri dezenfekte edecek.

BOĞA YAKALAMA TİMLERİ İŞ BAŞINDA

Bu arada kesim öncesi veya kesim esnasında vatandaşın elinden kaçan boğalar için veteriner hekim nezaretinde ekipler kuruldu.

Timler, uyuşturucu iğneyle boğaları bayıltarak yakalayacak.

Kurbanlıkları yakalamakla görevli en az 2 ekip bayram boyunca görev başında olacak.

YILDIRIM BELEDİYESİ EKİPLERİ KURBAN BAYRAMINDA FAZLA MESAİ YAPACAK

Kurban bayramı öncesinde çirkin görüntüleri ortadan kaldırmak için Yıldırım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner İşleri Birimi tarafından oluşturulan ekipler, 24 saat görev başında bulunacak.

Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nce nöbetçi amirlik oluşturulurken, çevre kirliliğini önlemek ve vatandaşların mağduriyetini gidermek için Yıldırımlılar Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne ait 341 81 88 ile 341 35 97 nolu telefonlara 24 saat boyunca ulaşabilirler.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK TESİS

Türkiye'de bir ilk olan Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan ruhsatlı modern kurban sesim ve satış yerinde bir günde 300 büyükbaş, bin küçükbaş hayvan kesilebiliyor. Tesiste otomatik ayak kesimi, otomatik deri yüzme makinası ve otomatik parçalama işlemi seri bir şekilde yapılıyor. Otomatik deri yüzme ve parçalama işleminin 1-2 dakika gibi kısa bir süre içersinde yapıldığı tesisten ayrıca aynı anda 20 büyükbaş hayvanın barınabileceği 285 adet padok, 34 adet sabit ahır, camii, lokanta, çay ocakları, yemekhane ve müdüriyet binası da bulunuyor. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özgen Keskin Türkiye İsabey Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title