Haberler

Belediye Meclisi'nde Hizmete Red

Güncelleme:

Cengiz Ergün'e her türlü iş ve işlemler için kredi kullanma yetki verilmesini içeren madde AKP, CHP ve bağımsız üyelerin oylarıyla reddedildi.

Manisa Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında gündeme gelen, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e her türlü iş ve işlemler için kredi kullanma yetki verilmesini içeren madde AKP, CHP ve bağımsız üyelerin oylarıyla reddedildi. Manisa'ya yapılacak her türlü hizmete destek vereceklerini ifade eden meclis üyelerinin verdikleri red oyuyla çelişkiye düştüklerini belirten Başkan Ergün, "Manisa halkı ve kamuoyu şunu çok iyi bilsin ki kanunun bize verdiği yetkiyi meclis vermemektedir. Verilen red oyları ' Cengiz Ergün Manisa'ya artık hizmet yapmasın' demektir. Ama biz bugüne kadar nasıl olduysa tüm engellemelere rağmen Manisa'ya hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Manisa Belediyesi 2014 yılı ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Manisa Belediyesi'nin yapılan hizmetlerin devamı için önemli olan Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün kredi kullanımına ilişkin; yapılması gereken her türlü iş ve işlemler ve iç borçlanma sınırı geçildiği takdirde İç İşleri Bakanlığı'ndan gerekli borçlanma izni alınmasına yönelik işlemler için Belediye Başkanına yetki verilmesi hususundaki maddeler AKP, CHP ve bağımsız üyelerin oylarıyla reddedildi. Borçlanma konusunda hakkında bilgi veren Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Ulutarhan, "Meclisimiz 2014 yılında büyükşehir kanunu gereği belediyenin ilçe belde ve köylere yapılacak hizmet ve yatırımların finansmanı karşılamak için en son gerçekleşen bütçe gelirinin artırılması sonucu oluşan miktarın yüzde 10'una kadar borçlanma kararı almakta yetkilidir. Bunun yanı sıra İşleri Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde bakanlığa müracaatta bulunmuştuk. Bununla ilgili cevap alamadık. Bakanlıktan bize meclis kararının revize edilmesi kararı ulaştı. Yüzde 10 borçlanma sınırı aşıldığı için hem meclis kararı hem de İç İşleri Bakanlığı'nın onayı gerekmektedir" diye konuştu. Maddeler görüşüldüğü esnada konuşan AKP Gurup Başkanvekili Ömer Faruk Çelik ve CHP Gurup Başkanvekili Hüseyin Erkenci, 2014 Yerel Seçimleri sürecine girildiğini, Manisa'ya yapılacak olan hizmetlerin seçim yatırımı olacağını iddia etti.

Hizmetlere Engel Olunuyor

Belediye Başkanı Cengiz Ergün de işin siyasi boyuta taşınarak kanunların verdiği yetkiyi meclisin kendilerine vermediğinin altını çizerek şunları söyledi, "Tüm Manisa halkı şunu iyi bilsin ki her fırsatta Manisa'ya yapılacak hizmetlere destek vereceğiz diyenler, hizmet önlerine gelince red oyu vererek hizmetleri engellemektedir. Bunun örnekleri yaşadık. Oysa biz Manisa'nın en az 30 yılını karşılayacak olan Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili sürecini yaşıyoruz. Bu ayın sonu itibariyle proje bakanlıktan onaylanacak, yine bir engelleme olmazsa ihalesine çıkacağız. Bir başka önemli yatırımlarımızdan olan Atık Su Arıtma Tesisi şuan bakanlığın önünde ve 30 yıl geri ödemeli olarak hayata geçecek. Yaz sezonunda yaptığımız 100 bin ton asfaltın 25 bin tonunun ödemeleri devam ediyor. İshakçelebi Mahallesi'ndeki kamulaştırmalarda bedeller ödeniyor. Kent Park yapım işi de tüm hızıyla devam ederken, monte aşamasına gelindi. Akabinde peyzaj çalışmaları başlayacak.

Yine Oda ve Dernekler Hizmet Binası Projesi'nin yapımı belediye meclisinde red edilmişti. Buna yönelik 'Belediye kendi yapsın' diyenler olmuştu. Ardından biz kendi imkanlarımızla yapacağımızı beyan etmiştik. Bununla ilgili kredi kullanımı söz konusuydu. İhalesini tamamladığımız projenin dün yer teslimini yaptık. Tarık Almış Spor Tesisi arkasında devam eden çalışmalarımızda 3 Milyon TL'lik hak edişleri geliyor. Tabii ki Emekliler Parkı'nda yapımı devam eden yer altı otoparkının üzerinde peyzaj işi, Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu Projesi'nde 10 gün sonra yer teslimi yapılacak. Bunlar önümüzdeki 3 aylık süredeki belediyenin çalışmalarıdır. Elbette hatırlatmada fayda var; İshakçelebi Mahallesi Ulutepe güzergahındaki kamulaştırmalara yönelik zamanında şovlar yapıldı. Gazetelere beyanatlar verildi. Bizse orada çalışmaların başlama safhasına geldik. Ulutepe'nin siluetine uygun olarak uygulayacağımız Ulutepe Projesi'nin yer teslimi yapıldı. Akmescit Mahallesi Kazan Deresi'nde dere kapama ve ardından peyzaj düzenlemelerinde sona yaklaşıldı. Yakın zamanda yer teslimi yapılacak. Yine Yeni Oto Terminal Binası'nda müteahhite 3,5 Milyon TL hak edişler söz konusu. Tüm bunları hepsi iştir, bunların hepsi Manisa'ya hizmettir"

Hizmet Yetkisini Manisalılar Verecek

Konuşmasında Manisa'nın çıkan yasayla birlikte ilçe, belde ve köylere hizmet yapma yetkisinin Belediye Meclisi'nce verildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Dün 'Her türlü katkıyı vereceğiz' diyen sizlerdiniz. Belediye bu hizmetleri yapıyorken şimdi 'borçlanma yetkisine hayır' diyorsunuz. 'Bu hizmetleri yapma' diyorsunuz. 'Yarım bırakın' diyorsunuz. 'Bunları yapmayın diyorsanız' ben de vatandaşın takdirine bırakıyorum. İşin özü budur. Siz borçlanma yetkisi vermiyorsunuz biz gene yaparız. Siz daha engelleyin belediyeyi; ben çatır çatır seçime kadar da hizmet yapacağım. Öyle bir anlatacağım ki siz bile şaşıracaksınız. İmar planındaki engellemelerinizi de halka anlatacağım. Asıl hizmet yetkisini Manisa vatandaşı verecek. Ben çözümü üretiyorum. Siz her şeye engel olmaya kalktınız, oysa ben iş yapıyorum, icraat yapıyorum. Bunlar meydanlarda konuşulacak. Elbette bunun kararını Manisalı verecek" dedi.

Kanuni Hakka Mecliste Red

Son olarak hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin Manisa merkezin yanı sıra ilçe, belde ve köylere hizmet götürdüklerini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bunları zamanı gelince konuşacağız. Manisalı vatandaş da meclisin hangi hizmetlere engel olduğunu iyi biliyor. Meclisin vermesi gereken kanuni hakkı vermiyorsunuz. Ama bu saydığım hizmetler devam ediyor. Fakat bunların ödemelerinin engellenmesini yapan yine sizlersiniz. AKP'li demeden CHP'li demeden her yere eşit hizmet götürüyorum. CHP'li belediyenin taşlarını bile ben döşüyorum. Ben gerçekleri söylüyorum. 30 Mart'a kadar sizlerin bu hizmetlerin önünde nasıl engel olduğunuzu anlatacağım. Manisa Belediyesi'ne vermediğiniz yetkileri anlatacağım" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün İshakçelebi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title