Haberler

Belediye Başkanvekilinin Ailesi İHD'ye Başvurdu

Güncelleme:

Silopi Belediye Başkanvekili Hüsnü Yıldırım'dan 16 gündür haber alamayan ailesi İnsan Hakları Derneği'ne başvuruda bulundu.

Şırnak'ın Silopi ilçesi Belediye Başkanvekili Hüsnü Yıldırım ile yardımcısı Selahattin Atız ve meclis üyesi Ayhan Tanış'tan 16 gündür haber alamayan ve dün Silopi Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran aileleri, bugün de Şırnak İnsan Hakları Derneği'ne başvuruda bulundu.

Silopi eski Belediye Başkanı BDP'li Emin Toğurlu'nun KCK soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından Belediye Meclisi tarafından vekaleten başkanlığa atanan BDP'li Hüsnü Yıldırım, yardımcısı Selahattin Atız ve meclis üyesi Ayhan Tanış, birlikte 16 gün önce Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ndeki Duhok kentine bir taziye için gitti. Taziye dönüşü yolları kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından kesilerek kaçırıldıkları iddia edilen Belediye Başkanvekili Hüsnü Yıldırım, Yardımcısı Selahattin Atız ve Belediye meclis üyesi Ayhan Tanış'tan bir daha haber alınamadı. Dün Silopi Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran aileleri, bugün de Şırnak İnsan Hakları Derneğine başvuruda bulundu.

Başkanvekili Hüsnü Yıldırım'ın ağabeyi Ramazan Yıldırım, yardımcısı Selahattin Atız'ın ağabeyi Salih Atız ve meclis üyesi Ayhan Tanış'ın ağabeyi Selim Tanış ile birlikte İHD'ye başvurudan sonra açıklama yapan Silopi Belediyesi avukatı Hakim Tanış, basında belediye başkanvekili ile yardımcısı ve meclis üyesinin kaçırılmasıyla ilgili haberlerin yer almasından endişeye kapıldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Kaçırılma iddialarını bizde tamamen basından duyduk. Silopi Belediye Başkanvekili ve beraberindeki arkadaşlar bundan yaklaşık 16 gün önce Duhok Kentine taziye amacı ile gitmişlerdir. O günden bu güne Türkiye'ye bir dönüşleri söz konusu değil. Kaçırıldıklarıyla ilgili iddialar ailelerini tedirgin etti. Belediye Başkanvekili ile yardımcısı ve meclis üyesinin durumuyla ilgili araştırma yapılması için İHD'ye başvurduk. Bu durumun açıklığa kavuşması gerekiyor. Kaçırıldıkları tamamen bir iddiadan ibarettir. Kaçırıldıklarıyla ilgili bize bir bilgi gelmedi."

Şırnak İHD yöneticisi Avukat Aycan İrmez ise, "Olayla ilgili başvuruyu aldık. İnsan Hakları Derneği olarak gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra gerekli mercilere başvurumuzu yapacağız" dedi

FOTOGRAF - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüsnü Yıldırım Şırnak Duhok Politika Güncel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

İstiklal Caddesi'nde mağazada yangın! Polis bölgeyi boşaltıyor

İstiklal Caddesi'nde mağazada yangın! Polis bölgeyi boşaltıyor

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title