Haberler

Bedrettin Dalan Hakkındaki Yakalama Kararı Kaldırıldı

Güncelleme:

Ergenekon davasının sanığı Bedrettin Dalan hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı. Kararı duyan Dalan, 'Haklılığımız anlaşıldı' dedi.

Ergenekon davasının firari sanığı Bedrettin Dalan hakkındaki "yakalama kararı" kaldırıldı. Dalan'ın avukatı Celal Ülgen, yaptığı açıklamada, Dalan'ın karara ilk tepkisinin 'Haklılığımız anlaşıldı' şeklinde olduğunu söyledi.

DALAN'IN AVUKATI MAHKEMEYE BAŞVURMUŞTU

Eski Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara bağlanan ve temyiz için Yargıtay'a gönderilen Ergenekon davası kapsamında, firari olduğu için dosyası ayrılan Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan'ın avukatı, müvekkili hakkında yakalama kararının kaldırılması için mahkemeye başvurmuştu.

YAKALAMA KARARININ KALDIRILMASINA KARAR VERİLDİ

Başvuruyu inceleyen İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Dalan hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına oybirliğiyle karar verdi. Ergenekon davası kapsamında, firari oldukları için dosyaları ayrılarak yeni bir esasa kaydedilen firari sanıklar Bedrettin Dalan, eski AK Parti Milletvekili Turhan Çömez, Mustafa Bakıcı, Emrah Gönenci ve Saipir Deblevidze'nin yargılanmasına geçtiğimiz günlerde başlanmıştı.

RET KARARI ÜZERİNE DALAN'IN AVUKATLARI ÜST MAHKEMEYE BAŞVURMUŞTU

Davanın ilk duruşmasında, avukatlar Dalan hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını talep etmiş, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi talebi reddetmişti. Ret kararı üzerine Dalan'ın avukatları, bir üst mahkeme olan İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmuştu.

DALAN YAKALAMA KARARININ KALDIRILMASI İLE İLGİLİ KONUŞTU

Bedrettin Dalan avukatı Celal Ülgen aracılığıyla yakalama kararının kaldırılması ile ilgili "Haklılığımız anlaşıldı" açıklamasını yaptı.

"İLK HABERİ AİLESİNDEN BİRİSİ VERDİ"

Dalan'ın avukatı Celal Ülgen, yaptığı açıklamada, Dalan'a ilk haberi ailesinden birisinin verdiğini söyledi. Av. Ülgen "Bu tür durumlar ben hep bunu tercih ederim. İyi haberi ailesinden birinin vermesini sağlarım. Daha sonra ben aradım. Sayın Başkan bana "Haklılığımız anlaşıldı. Çok çok geç kalınmış bir karar oldu" dedi. Av. Ülgen, Dalan'ın dönüşe ilişkin detayları ise kısa bir süre sonra açıklayabileceklerini söyledi.

5 YILI AŞKIN BİR SÜREDEN BERİ YURTDIŞINDAYDI

Dalan ile ilgili yakalama kararını İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı öğrenildi. Ergenekon davasının esas mahkemesi olan 6. Ağır Ceza Mahkemesi geçtiğimiz hafta, savcılığın 'yakalama kararı kaldırılsın' talebini reddetmişti.Yeditepe Üniversitesi'nin de bağlı bulunduğu İSTEK Vakfı'nın kurucusu Dalan 5 yılı aşkın bir süreden beri yurtdışında bulunuyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Yeditepe Üniversitesi Bedrettin Dalan Celal Ülgen İstanbul Güncel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500

Yorumlar (32)

cancan:

TÜRKİYEDE YAŞIYORSAN HIRSIZ OLACAKSINKİ İTPARIN ARTSIN

19
8
yanıtYanıtla
EKMELEDDİNmobilWeb@haberler.com:

Dalan Gerçekten Dalmissa ALLAH Ülkeyi bu tur insanlardan korusun

10
12
yanıtYanıtla
cemilmobilWeb@haberler.com:

Asalik bedrettin gavur yalakasi senin gavurlari oven demecini hic unutmayacagim.turkiyede adalet yok demistin simdi yakalama kararin kaldirilinca herhalde var diyeceksin sucsuz olsan kacmazdin.gavur yalakasi seni

10
6
yanıtYanıtla
dogrular:

anavatan parti zamanın saglam politikacıları bunlar bu vatana lazım insanlar

8
6
yanıtYanıtla
CABBAR CAVLAKKAFA:

GÖTÜR HESAP VERME VALLA İYİ YA. . . . . . BÜ ÜLKEDE GARİBAN OLMADA NE OLURSAN OL. İTİBARIN OLUR. DÜRÜSTSEN İTİBARIN OLMAZ.

5
4
yanıtYanıtla
MdeleteMobil-IOS:

Bu ülkedeAdalet kadın isminden başka bişey değil.,,!

7
2
yanıtYanıtla
DERSİM liMobil-ANDROID:

kesin akp den millet vekili adayi olacak bunlarin alayi hirsiz....

3
6
yanıtYanıtla
kurtlar sofrası:

buyuksun yuvarlak masa

7
1
yanıtYanıtla
Doğru sözMobil-IOS:

Memleketi dolandır ondan sonra yakalama kalksın bu adaletmi

7
1
yanıtYanıtla
Kadir:

Hukuk lastik gibi oldu ne tarafa çekersen o tarafa gidiyor. Artık eşit adalet kalmamış üstünlerin hukuk işlemiyor yargı örümcek ağı gibi güçsüzü sarıyor güçlü ise delip çıkıyor.

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title