Haberler

BDP'li Dora : Bu Ülke Hepimizin, Hepimize Yeter

Güncelleme:

Şırnak Valisi Hasan İpek'i ziyaret eden BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Bu ülke hepimizindir, bu ülke hepimize yeter dedi.

Şırnak Valisi Hasan İpek'i ziyaret eden BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Bu ülke hepimizindir, bu ülke hepimize yeter. Yeter ki empati ile kendimiz için ne istiyorsak başkaları içinde hak ve özgürlükleri isteyelim dedi.

BDP'li Süryani milletvekili Milletvekili Dora, Süryani Papaz Süleyman Öz, Cudi Dağı eteklerindeki Süryanilerin yaşadığı Hesana Köyü'nden göç edenlerin bulunduğu Belçika'da faaliyet gösteren Bet-Hesana Derneği üyeleri ile birlikte Şırnak Valisi Hasan İpek'i makamında ziyaret etti. Dernek üyeleri çözüm süreciyle birlikte köylerine dönmek istediklerini dile getirdi.

Şırnak Valisi Hasan İpek, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, hükümet olarak, ülkemizin asli unsurları olan Süryanileri yerlerinde görmek istediklerini söyledi. İpek, Bölgemizde yaşayan tüm insanları en mutlu şekilde yaşatmaya elimizden gelen çabayı, gayreti sarf edeceğiz. Gerçekten de hükümetimiz çok güzel bir proje ile çözüm sürecini başlattı. Bu çözüm süreci içerisinde de çok güzel şeyler oluyor. İnşallah hem bu süreçten faydalanarak hem işin doğrusu demokratikleşme konusunda son 10 yılda hükümetimiz çok ciddi çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar çerçevesinde biz Süryani vatandaşlarımızı, hem bizim öz vatandaşımız hem azınlık hakları ekstra veriliyorsa, biz onları da ilave ederek Şırnak'ta görmekten inanılmaz mutlu oluruz. Yüzyıllarca Süryani vatandaşlarımızla hiçbir problem yaşamadan biz bu ülkede çok güzel yaşadık. İnşallah bu çözüm süreci ile daha da güzel yaşarız diye düşünüyorum dedi. 

 ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDİYOR

 Milletvekili Erol Dora, BDP'nin bir siyasi aktör olarak Türkiye'de demokratik çözümün ve barış sürecinin başlamasından bu ülkenin vatandaşı olarak çok mutlu olduklarını söyledi. Dora, Bizim dileğimiz bütün siyasi partilerin, bütün şahısların, sivil toplum örgütlerinin herkesin bu çözüm sürecine katkı sunması. Amacımız Türkiye'nin gerçek anlamda demokratik bir ülke olabilmesidir. Her ülkede demokratik anlamda eksiklikler olabilir. Bunlar hepimizin çözümleyeceği, gidereceği eksikliklerdir. Meclis'te bir anayasa komisyonu başlatılmıştır. Şu anda çözüm süreci devam etmektedir. Müzakere ediliyor. Bizim bütün amacımız bu 76 milyonun, sorunlarımızı barışçıl yöntemle demokratik siyasetle tartışarak, Türkiye'nin daha da demokratikleşmesi, zaman içerisinde mağdur olmuş kesimler varsa da bunların da demokratik hakları kabul edilerek, teslim edilerek Türkiye'nin gerçek anlamda yeni bir sivil anayasaya kavuşmasıdır dedi.

Milletvekili Dora, Türkiye'nin 1999'da Avrupa Birliği'nde tam adaylık süreci başladıktan sonra vakıflar ve gayri müslimler konusunda anayasal ve yasal mevzuatta birçok değişik yapıldığını belirterek, Biz bunları önemsiyoruz, atılan her adımı benimsiyor, destekliyoruz Bu ülke hepimizindir, bu ülke hepimize yeter. Yeter ki empati ile kendimiz için ne istiyorsak başkaları içinde hak ve özgürlükleri isteyelim. Bu sürecin, demokratik ve barış sürecinin, bütün 76 milyona ve ülkemize hayırlı bir barışa vesile olmasını temenni ediyorum. BDP'nin içinde bu ülkede barışın oluşması için demokratik yöntemlerle bütün katkılarımızı sunmaya hazır olduğumuzu ifade ediyorum diye konuştu.

Papaz Süleyman Öz ise Çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz ve başarılı olunmasını daima dua ediyoruz dedi.ŞIRNAK

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan İpek Erol Dora Mardin Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title