Haberler

BDP'li Birtane: Mektuplar Ulaştırılacak

Güncelleme:

Mülkiye Birtane, Abdullah Öcalan'ın gönderdiği mektupların muhataplarına ulaştırılacağını ifade etti.

Diyarbakır'da DTK tarafından düzenlenen 'Kürt Kadın Buluşması' toplantısına katılan BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Abdullah Öcalan'ın gönderdiği mektupların muhataplarına ulaştırılacağını belirterek, Aysel Tuğluk'un da bu nedenle toplantıya katılmadığını söyledi.

DTK Kadın Meclisi tarafından Diyarbakır'da '1'nci Kürt Kadın Buluşması' toplantısı düzenlendi. DTK binasında düzenlenen toplantıda Kürtçe açılış konuşması yapan BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, tarihi bir dönemden geçildiğini anlatırken, şöyle dedi:

"Süreç; tarihi bir süreçtir ve çok önemlidir. Her iki tarafta ciddi bir yaklaşmalıdır. 40 yıllık bir savaştan sonra her kesim barış sürecine gelmiş durumda. İmralı Adası'nda elde ettiğimiz bilgilere göre, 5- 6 aydır devletle görüşme yapılmış ve bugün müzakere ve görüşme düzeyine ulaşmış. Sayın Öcalan, 90'lı yıllardan bu güne kadar barış sürecinden bahsediyordu. Onlarca kez ateşkes için çabalar oldu. Fakat olumlu bir cevap gelmemişti. Bugün süreç başlatılmışsa barış için verilen ısrarlı mücadele kazanmıştır."

Bugün görüşmelerin bir tarafının Abdullah Öcalan olduğunu söyleyen Birtane, Kürt ve Ortadoğu'daki tüm halkların adına olan tarafın diğer tarafında devlet ve hükümet olduğunu ifade ederek şöyle dedi:

"Bu süreç adına iki heyet İmralı'ya gitti. En son olarak bir heyet gitti. Sonra Sayın Öcalan görüşlerini almak için 3 ayrı yere 3 mektup gönderdi. Eşbaşkanımız Sayın Tuğluk'un bu toplantıya katılmamasındaki bir neden bu mektuplardır. Bu mektuplar muhataplara ulaştırılacak. Bir yol haritası var.. Bu yol haritası için görüşler alınacak. Biliyoruz ki bu tarihi süreç her yönüyle sabotaja uğrayabilir. Böyle görüşmelerde, böyle müzakerelerde her zaman sabotaj öne çıkıyor."

FB,SS(GG/İD) - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Mülkiye Birtane Diyarbakır Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title