Haberler

Bayram Tatilinde "Trafik Canavarına" Dikkat

Zafer Fatih Beyaz - Bayram tatillerinde yollardaki yoğunluk dolayısıyla trafik kazalarının arttığına işaret edilerek, vatandaşların mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmaları, mecbur kalmadıkça bayram tatilinin ilk ve son günü yola...

Zafer Fatih Beyaz - Bayram tatillerinde yollardaki yoğunluk dolayısıyla trafik kazalarının arttığına işaret edilerek, vatandaşların mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmaları, mecbur kalmadıkça bayram tatilinin ilk ve son günü yola çıkmamaları istendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, geçen yıl meydana gelen 1 milyon 104 bin 388 trafik kazasında 4 bin 45 kişi yaşamını yitirdi, 211 bin 496 kişi yaralandı. Trafik kazalarının, yollardaki yoğunluk nedeniyle bayram tatillerinde daha da artığını belirten yetkililer, bayramda yola çıkacak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Tüm önlemlere rağmen geçen yıl Kurban Bayramı tatilinde 2 bin 343 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 107 kişi hayatını kaybetti 4 bin 838 kişi yaralandı. Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen 56 ölümlü trafik kazasında ise 74 kişi yaşamını yitirdi, 4 bin 61 kişi yaralandı.

Son 2 yılda Ramazan Bayramı tatillerinde meydana gelen kazalarda 165, Kurban Bayramı tatillerinde meydana gelen kazalarda ise 172 kişi hayatını kaybetti.

Emniyet yetkilileri, bayram tatilinde vatandaşlardan mecbur kalmadıkça kendi araçlarıyla yola çıkmamalarını, toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istiyor. Bayram tatillerinin ilk ve son günlerinde trafik kazası sayısının arttığını belirten yetkililer, bu günlerde yola çıkılmamasını öneriyor.

-Yolculuğun son bölümlerinde dikkat dağılıyor-

Bayramda yola çıkacak sürücülerin kavşaklarda, tepe üstlerinde, akaryakıt istasyonlarının giriş ve çıkışlarıyla yerleşim yerlerinde daha dikkatli olması gerekiyor.

Sabırsızlık ve yorgunluktan dolayı yolculuğun sonuna doğru, varılacak noktalara yakın yerlerde daha çok kaza yapıldığını kaydeden yetkililer, sürücüleri araç bakımlarını yaptırmaları, araçlarda zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları ve ilk yardım malzemelerinin bulunduğu çantayı yola çıkmadan önce gözden geçirmeleri konusunda da uyardı.

Sürücülerin yola çıkmadan önce aşırı yemek yememelerini, kesinlikle alkol almamalarını, uykusuz ve yorgun araç kullanmamalarını da isteyen yetkililer, sürücülerin hem kendi hem de karayolunu kullanan diğer araçtakilerin hayatlarını tehlikeye atmamaları için trafik kurallarına mutlaka uymaları gerektiğini kaydetti.

-Sürat körlüğüne dikkat-

Emniyet yetkilileri, cep telefonu kullanımı sırasında sürücülerin daha fazla hata yapıp, bazı tehlikeli durumların ya hiç farkına varamadıklarını ya da tedbir almakta geç kaldıklarını belirtti.

Uzun yolda sürücüleri bekleyen en büyük tehlikelerden birinin de "sürat körlüğü" olduğuna işaret eden yetkililer, bir süre yüksek hızda araç kullandıktan sonra hızın sürücüye çok normal gelmeye başlayacağını belirterek,

"Yüksek hıza alışıp sürat körlüğüne yakalanmak çok kolay. Yüksek hızda seyreden sürücü, hızını saatte 50 kilometreye düşürünce, araç sanki durmuş gibi olur. Kilometre saatinin pek seyrek hata yaptığını ve bizi yanıltan şeyin, içine düştüğümüz sürat körlüğü olduğunu hatırlamak çok önemli" uyarısında bulunuyor.

Yayıncı: Eda Ay - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Ramazan Bayramı Kurban Bayramı Fatih Beyaz Politika Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title