Haberler

Baykal: Memlekete Edep mi Öğreteceksin

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümeti İçin, "Abbas Yolcu' Dedi. Başbakan Erdoğan'ın, Partisine 'AKP' Diyenleri Edepsizlikle Suçlamasını Eleştiren Baykal, "Şimdi Bu Milletin Yarısı Edepsiz mi ? Sen Memlekete Edep mi Öğreteceksin?" Diye Sordu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümeti için, “Abbas yolcu' dedi. Başbakan Erdoğan'ın, partisine ‘AKP' diyenleri edepsizlikle suçlamasını eleştiren Baykal, “Şimdi bu milletin yarısı edepsiz mi ? Sen memlekete edep mi öğreteceksin?” diye sordu.

Nevşehir Kapadokya Havaalanı'na uçakla gelen CHP lideri Deniz Baykal, partililer tarafından karşılandı. Baykal, karayoluyla, yarın belediye başkanlık seçiminin yenileneceği Niğde'nin Bor İlçesi'ne bağlı Kızılca Beldesi’ne geçti. Seçimleri kazanan CHP’li İbrahim Gülümser'in karıştığı bir darp olayı nedeniyle sabıka kaydının düştüğüne dair yazının Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) geç ulaştırılması nedeniyle belediye başkanlığı yenilecek olan beldede coşkuyla karşılanan Baykal, belde meydanında üzerine halı serilen, çevresi CHP bayraklarıyla donatılan traktör römorkundan yapılan platformda konuşma yaptı. CHP'den İbrahim Gülümser ile AKP'den Kerim Güç’ün arasında geçmesi beklenen seçim yarışının yapılacağı 2 bin nüfuslu ilçede yaklaşık 1000 kişiye seslenen eden Baykal, 29 Mart’taki seçimler için, “Bu seçimi siz tam içinize sindirdiniz mi ?” diye sorduktan sonra şöyle dedi: 

“Olayı şöyle bir gözden geçirince insanın vicdanı rahatsız oluyor. Önce ‘seçime katılabilir' diye adayımıza seçim kurulu kararıyla yetki verdiler. Seçim yapıldı, arkadaşımız kazandı. Aldıktan sonra 40 gün hizmete başladı. Çeşmeyi yaptı, yolları düzenledi, Kızılca'nın girişini güzelleştirdi. Hizmet yapılacağı anlaşıldı. İlçe, il seçim kurulları ‘Başkan İbrahim Gülümser’ dedi. Ama Yüksek Seçim Kurulu seçimi iptal etti. ‘Yeniden yapacağız’ dedi. Yargı kararı, ne yapalım boynumuz kıldan ince. Şimdi aday nasıl oluyor peki? Şimdi olabilirmiş ama o zaman olamazmış. Bana öyle geliyor ki bu Kızılca halkını tahrik etmek için yapılıyor. Kızılca halkına ‘Sen aldığın kararın arkasında duracak kadar baba yiğit misin değil misin bir gösteriver de görelim' demek istiyorlar. Bunlar yanlış işler ama ben halkımıza güveniyorum“ dedi.

Türkiye'nin ekonomik açıdan iyi durumda olmadığını savunan CHP lideri Baykal, AKP iktidarını eleştirip, “Bunlar 7 yıldır iktidarda. Bunlar döneminde çiftçiyi güçlendirdi, ayağa kaldırdılar diyebilir miyiz?' Tarımı çiftçiyi ayağa kaldırmadan bir ülkenin ticaretinin, sanayinin gelişmesi mümkün mü ? Tüm dünyada çiftçi kalkındırılır. Çiftçi kalkınmadan bir ülkenin kalkınması mümkün değildir. Ekonomi politikası yanlış. Bunun değiştirilmesi gerek. Sizin yarın alacağınız karar sadece Kızılca için değil, Türkiye’ye yön verecektir. Herkes bu sonucu çıkartacak” diye konuştu. 29 Mart yerel seçimlerinin bazı gerçekleri ortaya çıkardığını söyleyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AKP'nin bu politikasını halk istemiyor. Otoyol açılışını alkışlatmak için Ankara’dan otobüslerle memurları getirdiler. ‘Fak-Fuk Fon', buzdolabı, çamaşır makinesi verdiler, milletin oyunu almaya kalktılar. ‘Hizmet vermeyiz' dediler, tehdit ettiler. ‘İktidar bende hizmet vermem' dediler oyları almak istediler. Herkese yeşil kart verdiler. Seçimden sonra bu kartları iptal ettiler. Bütün bunlara rağmen ne oldu sonuç 8 puan kaybetti. 47'den 39'a düştü. Bu nedir? Bütün millet ‘olmadı' diyor. Siz seçime giderken bunu da görmüş olarak gideceksiniz. Yani iktidarın gidici olduğu görüldü. Önümüzde genel seçim var o seçime kadar bir 8 puan daha kaybederse bunu iktidarda tutmaya kimsenin gücü yetmez. Gidişat belli olmuş bunlar gidiyor. Bunların dönemi tamam, artık millet hükmünü vermiş ‘Abbas yolcu.’ ‘Niye yolcu?' Millet bunlara destek vermedi mi, verdi. Ama bunlar o desteğe rağmen millete haksızlık yaptı. Kabadayılık yaptılar, milleti susturmak istediler. Millet bunu gördü. Ekonomiyi de biliyor, fiyatları da biliyor, işsizliği de biliyor. Böylece tamam kardeşim. Yetki sende evet sende, kimsin sen? Milletsin, sen millet. Kızılca halkı, sizsiniz. Bakın geçen seçimde millet oyları biraz kısıverdi, hükümetin yarısı değişti. İnşallah siz bu seçimde de kısacaksınız, önümüzdeki seçimde de kısacaksınız tümü gidecek hükümetin. O gidiyor kim geliyor CHP geliyor.”

“EDEP TARTIŞMASI”

‘Deniz Feneri' davası, Ermenistan konusu ve iktidar partisi için ‘AKP' denilmesinin edepsizlik olarak değerlendirilmesi tartışmalarına değinen Baykal, nerede haksızlık görülürse orada CHP'nin bulunduğunu söyledi. Baykal, “İkinci kez seçime gidiyorsunuz. Bu hükümet sizin belediyeliğinizi elinizden alacaktı. Bu da bizim çabalarımız sonucu iptal edildi. Bu iktidar gidici artık bu görülmeye başladı. Seçimlerde de görüldü falan ama, en önemlisi bu Başbakan’ın üslubunda görmeye başladı. Bugünlerde çok gergin, çok kızgın önüne gelene bağırıyor, haşlıyor” dedi.

Başbakan Erdoğan'ın son olarak “Bize AKP diyenler edepsizdir” dediğini anlatan Deniz Baykal, şöyle konuştu:

“İnsaf edin. Bir başbakan milletinin yarısını böyle suçlayabilir mi ? Sen başbakan oldun diye milletin edebi hakkında konuşma hakkını mı elde ettin ? Memlekete edep mi öğreteceksin sen? Bugüne kadar en ağır hakaretleri yapan, en ağır şekilde suçlayan sen Türkiye'ye edep dersimi vereceksin? Edep dersine bu milletin ihtiyacı varsa, yazıklar olsun bize. Bence senin edep dersine ihtiyacın var. Millet kısaca partimize ‘CHP' diyor ‘Yok illa Cumhuriyet Halk Partisi diyeceksiniz' diye diretemem ki. Vatandaş ne derse der. Vatandaşa yasak mı koyacağız? Vatandaş kötü niyetli değil. Vatandaş Adaletin A'sı Kalkınmanın K'sı Parti'nin P'si ‘AKP' diyor. ‘Hayır öyle demeyeceksiniz.' ‘Ya nasıl diyeceğiz', ‘AK Parti diyeceksiniz.' Sen 7 yıl bunu hazmettin de şimdi mi aklına geldi. Niye ‘Ak Parti' isminde bu kadar ısrarcı başbakan? ‘Ak' olmadığı konusunda kuşkular yükselmeye başladı galiba. Kirlenme telaşı başladı galiba ‘Ak' dedirterek bunu önleyecek. Bunu vatandaşa mecbur ederek sağlayamazsın. Bunun gereğini yapacaksın. Dokunulmazlıkları kaldıracaksın. Gel seninde benimde dokunulmazlığımızı kaldırsınlar. Kim ‘Ak', kim ‘Kara' belli olsun.”

Baykal, başlayan ezan bitinceye kadar konuşmasına ara verirken, bu sırada bazı kişiler aynı platformda yer alan Kemal Kılıçdaroğlu’na yoğun ilgi gösterip, onunla tokalaşmak için sıraya girdi. Konuşmasının sonunda CHP Kızılca Belediye Başkan Adayı İbrahim Gülümser için oy isteyen Baykal, daha sonra Niğde’nin CHP’li Aktaş Beldesi Belediyesi'ne uğrayarak Çiftlik İlçesi'ne geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title