Haberler

Bayburt'ta Yolcu Otobüsünün Devrilmesi

Sarıkamış'a kayak yapmaya giderken yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ölen doktor ile iki çocuk için Trabzon'da tören düzenlendi Trabzon Vali Yardımcısı Koçoğlu: "Bugün üzücü olaylar peşmeşe geldi.

Bayburt'ta, Sarıkamış'a kayak yapmaya giderken yolcu otobüsünün devrilmesi çocuğu ölen doktor ile iki çocuk için Trabzon'da tören düzenlendi.

Samsun'dan Iğdır'a giden Ali Seferoğlu'nun kullandığı 34 UNS 04 plakalı, özel bir firmaya ait yolcu otobüsünün, Bayburt il merkezine 5 kilometre mesafedeki Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı mevkisinde, ters yönde ilerlediği iddia edilen Vedat Karaduman yönetimindeki iş makinesine çarpmamak için menavra yaparken devrilmesi sonucu, otobüsün altında kalarak öldüğü belirtilen beyin cerrahı İlkay Sitti (37), Yomra Fen Lisesi Öğrencisi Kıvanç Gençosmanoğlu (16) ve Ceyda İskender'in (8) cesedi, Sitti'nin görev yaptığı Trabzon'daki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü'ne getirildi.

Sitti, Gençosmanoğlu ve İskender için burada tören düzenlendi. Törene, ölenlerin yakınlarının yanı sıra Sitti'nin mesai arkadaşları, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Abdullah Cantürk, Trabzon Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Arslan, Trabzon Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cantürk, burada gözyaşları içerisinde yaptığı konuşmada, doktor Sitti'nin hastanelerinde çalıştığını, Ceyda İskender'in hastanelerinde çalışan doktorlar Serap ve Yavuz İskender çiftinin kızı, Kıvanç Gençosmanoğlu'nun da Özel İmrerial Hastanesinde kadın doğum uzmanı olan doktor Kırhan Gençosmanoğlu ile Avukat Gülay Gençosmanoğlu çiftinin oğlu olduğunu ifade etti.

Ölenlere Allah'tan rahmet dileyen Cantürk, "Hepimiz büyük şok ve üzüntü içindeyiz. Doktorumuz İlkay Sitti görevine düşkünlüğü ve çalışkanlığı ile anılacaktır. Onu her zaman yüreğimizde yaşatacağız. Ölenlere rahmet, ailelerine ve sağlık çalışanlarımıza sabır diliyorum" dedi.

Prof. Dr. Arslan da Bayburt'taki kazada iki genç ile bir doktorun hayatını kaybettiğini anımsatarak, "Ülkemizde, bu tür kazalar sık sık oluyor ama özellikle genç olunca kabullenmek daha bir zor oluyor. İnsan hayatının ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini biz bilemiyoruz, Allah'ın takdiri böyleymiş. Bize düşen onlara dua etmek ve hayırla yadetmek. Aileleri sabırlı olsunlar. Özellikle evlat acısı çok zordur. Allah kimseye yaşatmasın. Allah cennetinde onları birleştirsin" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Koçoğlu da Kayseri'de yaşanan bir başka kazada da 21 kişinin öldüğünü ifade ederek, "Bugün üzücü olaylar peşpeşe geldi. Kayseri'de yine bir otobüs kazasında 21 vatandaşımız hayatını kaybetti. Milletimizin başı sağolsun. Allah daha büyük kazalar vermesin. Tabiki ateş düştüğü yeri yakar ama hepimiz gerçekten üzgünüz" ifadelerini kullandı.

Törende, Kıvanç Gençosmanoğlu'nun babası Kırhan Gençosmanoğlu'nun güçlükle ayakta durduğu, Sitti ve İskender'in yakınları ile hastanede çalışan sağlık çalışanlarının gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Ölenlerden Kıvanç Gençosmanoğlu ile Ceyda İskender'in yarın Trabzon'da, doktor İlkay Sitti'nin ise İzmir'de toprağa verileceği belirtildi.

Bayburt'taki kazada ölen Ceyda İskender'in annesi Serap İskender ile Kıvanç Gençosmanoğlu'nun annesi avukat Gülay Gençosmanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 12 kişi de yaralanmıştı. - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Sarıkamış Bayburt Trabzon Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title