Haberler

Batman'dan Çin'e Halı İhracatı Yapılıyor

Güncelleme:

Batman'da 15 yıldır faaliyet gösteren Mir Halı, Türkiye'nin 81 ili ve Ortadoğu'nun yanı sıra, son üç yıldır Çin'e de halı ihracatı yapıyor.

Batman'da 15 yıldır faaliyet gösteren Mir halı, Türkiye'nin 81 ili ve Ortadoğu'nun yanı sıra son üç yıldır Çin'e de halı ihracatı yapıyor.

Batman'da 23 bin metrekare üzerinde kurulan ve yüzden fazla çalışanı bulunan Mir halı fabrikası, dört makineyle günde üç bin metrekare halı üretimi yapıyor. Üretilen halıları Türkiye ve dünyanın bir çok ülkesine ihracat yapan Mir halı zoru başararak son üç yıldan beri Çin'e de halı ihracatı yapmaya başladı. Mir Halı Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda pazarlama ve tanıtım sorumlusu Hüseyin Çınar, Mir halının kurulduğu günden bugüne hep yenilikler yaparak adımlar attığını, yıllarca bu sektörde mücadele ettiklerini ve bugün hak ettiği yere geldiklerini söyledi. Türkiye'nin 81 vilayetinde 800'e yakın bayiye hizmet verdiklerini, Edirne'den Hakkari'ye 9 bölge müdürlüğü vasıtasıyla 800 bayi oluşturduklarını ve bu bayilere Batman, İstanbul ve Ankara'daki lojistik merkezlerinden sevkiyatı yaptıklarını aktaran Çınar, aynı zamanda yurt dışı çalışmalarına da son hızıyla devam ettiklerini ifade etti.

Batman'dan Çin'e halı sevkiyatı yaptıklarını anlatan Çınar, "Bunu ilk söylediğimizde duyanlar inanmıyordu. Ama biz son 3 yıldır Çin'e kadar halı gönderiyoruz. Türkiye'den Çine halı satmak suyu tersine akıtmak gibi bir şeydir. Bu anlamda biz bunu başardık. Azmimizle çabamızla başardık" dedi. Avrupa'ya da halı ihracatı yaptıklarını bildiren Çınar, "Kaliteye önem veren bir firmayız ve en yakın olan mamulde akiliktir ve şu anda Avrupa'ya akilik halı üretiyoruz. Cami halıları duvardan duvara otel ve parça halıda ihracatımız var. Bunların dışında Ortadoğu'ya ihracat yapıyoruz. Suudi Arabistan bayimiz var onun üzerinde bütün orta doğuya ihracat yapıyoruz. Parsiyel olarak Güney Kore ve Avustralya'ya kadar biz cami halısı ve diğer ürünlerimizi gönderiyoruz" diye konuştu.

"DÜNYA RENKLERİNE YÖN VEREN KURULUŞLARI TAKİP EDİYORUZ"

Halı üretirken bir çok araştırma ve fuarları gezerek ve bunlardan esinlenerek üretim yaptıklarını dile getiren Çınar, "Hem kontrat halı üretiyoruz aynı zamanda evlerimizde kullandığımız dekorasyon amaçlı ya da ihtiyaç amaçlı kullandığımız halılarımızı üretiyoruz. Bunu oluştururken de tabi iyi bir ARGE araştırması yapıyoruz.Dünyada renklere yön veren kuruluşları takip ediyoruz. Fuarlar oluyor onları takip ediyoruz. Bu yıl yaptığımız konsepti oluştururken Almanya'daki hem mobilya hem tekstil fuarı hem de halı fuarını ziyaret ettik, aynı zamanda renk fuarını ziyaret ettik ve buradan esinlenerek bugünkü konseptimizi oluşturduk. Batman gibi bir yerde sanayinin olmadığı bir yerde Mir halı Gap halı hedeflerini en üst seviyelerine çıkardı. Biz bölgede böyle bir yatırımı yapmakla bölgeye katkı sağlamak amacıyla hem de burada marka çıkarabileceğini tüm bölgeye göstermek istedik" şeklinde konuştu. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Hüseyin Çınar Türkiye Batman Politika Güncel Haberler

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Bakmadan Geçme

Süleymaniye Camii Mimar Sinan'ın hangi eseri? Süleymaniye Camii ne zaman yapıldı, özellikleri neler? Süleymaniye Camii hakkında bilgiler… Mersin tavuğa tecavüz olayı ne, ne oldu? Tavuğa tecavüz eden kim, tutuklandı mı? ALMANYA-TÜRKİYE Milletler Ligi maçı ne zaman? Filenin Sultanlarının 2. Hafta maçları başladı mı? #127952 3 günde öldüren EBOLA VİRÜSÜ ne, nasıl bulaşır? Çinli bilim insanları geliştirdi! #129440 Zekât kimlere farzdır? Geçerli olmasının şartları nelerdir? Tavuğa tecavüz etti! Olay nerede oldu? Şahıs tutuklandı mı? TYT AYT 2024 DENEME SINAVI SONUÇLARI! #9997 YKS deneme sınavı sonuçları açıklandı mı, nereden öğrenilir? İşte sorgulama ekranı! Merdiven boşluğunda ipe asılı halde ölü bulundu! Olay ne, nerede oldu? FETÖ firarisi AKIN İPEK'İN YALISI satışa çıktı mı, ne kadar? Koza-İpek Holding'e ait BEYAZ KÖŞK ne kadara satılıyor, kaç TL? Vekâlet yoluyla hac yapılabilir mi? Şartları nelerdir? CRİSTİANO RONALDO GOL REKORU KIRDI! #129349 Ronaldo Suudi Ligi'nde kaç gol ile rekor kırdı? Cristiano Ronaldo kaç gol attı? #9917 27-31 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128185 Bu hafta hangi şirketler halka arz olacak? #128185 Kuşum Aydın kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kuşum Aydın kaç yaşında, nereli? Kuşum Aydın biyografisi! ALES/2 NE ZAMAN 2024? #9997 ALES/2 sınavı hangi tarihte, başvurular ne zaman? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar bu akşam yayınlanacak mı? #128250
Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title