Haberler

Batman'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlandı

Güncelleme:

Batman Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde düzenlenen mitingde, emekçiler Taksim'deki polis müdahalesine tepki gösterdi.

AHMET ÜN

(BATMAN) - Batman Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde aralarında KESK, DİSK, Tabipler Birliği, Petrol-İş, Demokratik Bölgeler Partisi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu organizasyonla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Batman'da düzenlenen mitingle kutlandı. Diyarbakır, Siirt, Mardin, Şırnak, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Bingöl, Adıyaman ve Malatya'dan sabah saatlerinde Batman'a gelen emekçiler, kortej halinde mitingin düzenlendiği 8 Mart Kadın Parkı'nda bir araya geldi.

Mitingde konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP Eş Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Çiğdem Kılıçgün Uçar, bugün İstanbul'da Taksim Meydanı'na gitmek isteyenlere yönelik polis müdahalesine tepki gösterdi. Taksim'in işçi ve emekçi mücadelesinde çok önemli bir değer olduğunu aktaran Uçar, şunları söyledi

"1 Mayıs işçilerin, emekçilerin, tarihsel direniş geleneğini yaşatmanın adıdır. 1 Mayıs özgür ve onurlu bir yaşamın adıdır. Bu ülkede yaşayan bütün işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, karşılaştıkları baskıya, zulmü rağmen bir gün olsun geri adım atmadılar. Bundan sonra da atmayacaklar. Taksim, işçi emekçi mücadelesinde çok önemli bir değerdir. Bu değeri yaratan, bu ülkenin emekçileri, emek mücadelesini verenlerdir. Tabloyu görmüşsünüzdür, olağanüstü hal ilan edilmiş bir İstanbul ile karşı karşıya kaldık. Bütün kolluk güçleri, İstanbul'da ulaşımı felç edecek şekilde abluka altına aldı. Bir savaş varmış gibi tanımlandı. Peki karşıdakiler kimlerdi? Bu ülkeyi var edenler, bu ülkenin işçileri emekçileri, yani bu ülkenin sahipleriydi. Bu yüzden işçilerin emekçilerin mücadelesi hem ülkede hem de dünyada demokrasi talebidir. İşçilerin ve emekçilerin mücadelesi en büyük eşitlik talebidir. Bugün emekçiler hakları için Batman'a geldiler."

Miting, müzik etkinliğiyle son buldu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Demokrasi 1 Mayıs Taksim Emekçi Batman Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title