Haberler

Başörtülü Müdür Hizmet Binalarını Yenilemek İstiyor

SGK Malatya İl Müdürlüğü'ne vekaleten atanan Ayten Kara: "Vatandaşlar hem bayan, hem de başörtülü bir müdür olmamdan duydukları memnuniyeti zaman zaman dile getiriyorlar.

YETER ERDİNE - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Malatya İl Müdürlüğü görevine vekaleten atanan başörtülü Ayten Kara, "Kuruma yakışır, vatandaşa güzel hizmet vereceğimiz, prestijli, güzel binalar yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da 17 yıl görev yaptığını, SGK Malatya İl Müdürlüğü'ne ise bir ay önce vekaleten atandığını belirterek, "Bizden önce burada yöneticiler vardı. Onlar da güzel şeyler yapmışlar, görüyoruz. Biz de inşallah yapılan güzel şeyleri devam ettirmeyi düşünüyoruz. Daha güzel şeyler yapmayı planlıyoruz. Her gelen, güzel bir taş koyarsa, hem kurum için hem vatandaş için güzel şeyler olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kurumlarında, Ankara'da da başörtülü çalışan yöneticiler olduğunu belirten Kara, "Kurumda başörtülü il müdürü olarak ilkim diyebilirim" ifadesini kullandı.

Başörtülü olmasıyla alakalı, personelin bakış açısında herhangi bir olumsuzluk görmediğini dile getiren Kara, "Vatandaşlar hem bayan hem de başörtülü bir müdür olmamdan duydukları memnuniyeti zaman zaman dile getiriyorlar. Bu da beni memnun ediyor. Ülkemiz için güzel bir gelişme" dedi.

Daha önce yönetmelik sebebiyle kurumda başörtülü çalışamadıklarını anlatan Kara, "Yönetmelikle bu değişiklik yapıldıktan sonra başörtüsüyle çalışmak isteyen arkadaşlarımız bu konuda büyük bir rahatlığa kavuşmuş oldular. Herkes inancı gereği çalışma ortamında da bunu yaşamaya gayret gösterdi. Çok güzel bir gelişme oldu bu açıdan ancak insanlar çalıştıkları ortamda görüşleriyle değil de başarılarıyla, yaptıkları işlerle takdir edilmeli" şeklinde konuştu.

Ayten Kara, kayıt dışıyla mücadeleye önem verdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın bütün haklarından yeteri kadar yararlanabilmeleri için mutlaka kayıtlı olmaları gerekiyor. Sosyal güvenlik şart. Gönül ister ki tek çalışan bile sigortasız olmasın. Onun için de denetmen arkadaşlarımız çalışıyor. Bu konuda işverenlerimize bilgilendirme de yapmayı düşünüyoruz. İnşallah işverenlerimiz de buna gerekli hassasiyetleri gösterecektir."

Malatya'da geçen aralık ayı itibariyle 158 bin sigortalı bulunduğunu bildiren Kara, "Tarım sigortası daha fazla" dedi.

Hizmet binalarının daha güzel olması için çaba sarf edeceğini dile getiren Kara, "Göreve başlayalı yaklaşık bir ay oldu. Öncelikle hizmet binalarımızı dolaştım. İlçelerdeki hizmet binalarımız oldukça kötü. Bu konuda ilçe belediye başkanlarımız ve kaymakamlarımızla görüşerek bizlere daha güzel hizmet verebilmemiz için yer temin etmelerini rica ettik. Uygun yer temin edildiğinde biz de kuruma yakışır, vatandaşa güzel hizmet vereceğimiz, prestijli, güzel binalar yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu. - Malatya

Kaynak: AA / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Ayten Kara Malatya Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title