Haberler

Başkan Selmanoğlu'dan Teşekkür

Güncelleme:

"Hazar şiir akşamları ilgiyle izlendi"

Bu yıl 20. si Türk şiir ve tasavvuf geleneğinin usta ismi Yunus Emre adına düzenlenen "aşk" temalı Hazar Şiir Akşamları şairlerin şiirlerinin okumasıyla son buldu.

Türk dünyasının her yıl heyecanla beklediği Hazar Şiir Akşamları, dört gün süren bir dizi etkinliklerin ardından şairlerin Hazar Gölü kıyısındaki Özel İdare Sosyal Tesisleri'nde okudukları şiirlerle son buldu.

Hazar Şiir Akşamları`nın finaline Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Merkez Valisi Enis Yeter, Elazığ Valisi Muammer Erol, Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Şuay Alpay, Sermin Balık ve Faruk Septioğlu, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Feyzi Bingöl ile çok sayıda davetli katıldı

Etkinlikler kapsamında değişik panel, konferans, sergi, konser ve şairler yürüyüşünün de gerçekleştirildiği Hazar Şiir Akşamları'na yurt dışından ve yurt dışından 30 şair katıldı.

20 yıldan beri bu aziz şehirde bir güneş gibi parlayan, ışıldayan, tüten şiir-kültür ve sanat meşalesine her yıl aynı heyecan ve aynı duygu yoğunluyla iştirak eden şiir ve kültür dostlarına teşekkür eden Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, ülkemizin en uzun soluklu ve uluslararası unvanlı Hazar Şiir Akşamları'na yüreklerini koyan, gönül dünyasından akan duygu pınarlarını dizelere döken ve kendilerini kültürün ve şiirin başkenti Elazığ'da sözün sultanları değerli şairleri dört gün boyunca şehrimizde ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Şehrimizde, Valiliğimiz, Belediyemiz, üniversitemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız ve Sivil toplum kuruluşlarımızın örnek bir birliktelik ve dayanışma örneği göstererek 20 yıldan beri düzenlediği, ülkemizin ve Türk dünyasının önemli kültür-sanat etkinliği olarak her yıl Türk dünyasının şairleri ve edebiyatın zirve isimleri bu kültür şehrinde "sanat zirvesi" yaparak "şiirin başkenti" unvanını hak ettiğini belirten Başkan Selmanoğlu; "Kültürün, sanatın ve edebiyatın beşiği kabul edilen Elazığ'da, Türk Dünyasını 20 yıldır şehrimizde ağırlayarak, Dünyanın gelişen ve değişen dengeleri ve yeniden yapılanmaları çerçevesinde kültür birlikteliğinin ve kültürel işbirliğinin önemine vurgu yapılan bu etkinlik, birçok ilin hatta ülkenin gıpta ile izlediği bir kültür ve sanat zirvesi olarak kabul ve takdir görmektedir." dedi.

Bu yıl Hazar Şiir Akşamları'nın "dostun evi gönüllerdedir, gönüller yapmaya geldik" diyen, Türkçenin ve Türk şiirin öncüsü olan, sevgiyi ve dostluğu felsefe haline getirmiş örnek bir zirve şahsiyet olan Yunus Emre adına düzenlenmiş olmasını da çok isabetli ve önemli gördüğünü ifade eden Başkan Selmanoğlu, "ilimizi tüm platformlarda tanıtımına katkıda bulunan bu etkinliğe katkıda bulunan başta Valiliğimiz, Belediyemizi, Üniversitemiz, Ticaret ve sanayi Odamız olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara, Şiir Akşamları'na şiirleriyle katkı sunan değerli şairlerimize, programda emeği geçen ilimizin saygın şair-yazar ve kültür dostlarına ve etkinliği başından sonuna kadar büyük bir dikkat ve özenle takip eden sanat ve şiir dostu saygıdeğer Elazığlı hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Süleyman Selmanoğlu Hazar Gölü Yunus Emre Elazığ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title