Haberler

Başkan Özcü, Avrupa Ödülü Mutluluğunu Meclis Üyeleriyle Paylaştı

Güncelleme:

Orhan Özcü, "Sınırsız Temiz Enerji ile Kalkınan bir Gürsu" Projesi ile Avrupa' da elde ettikleri "Yılın Girişimcilik Ödülü" nün mutluluğunu Belediye Meclis Üyeleri ile paylaştı.

Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, "Sınırsız Temiz Enerji ile Kalkınan bir Gürsu" Projesi ile Avrupa' da elde ettikleri "Yılın Girişimcilik Ödülü" nün mutluluğunu Belediye Meclis Üyeleri ile paylaştı.

Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi'nin, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'ndan (BEBKA) aldığı hibeyle hayata geçirdiği "Sınırsız Temiz Enerji ile Kalkınan bir Gürsu" projesi, Avrupa Konseyi tarafından, Litvanya'da düzenlenen yarışmada, birinci seçilerek, yılın girişimcilik ödülünü kazandı.

Elde ettikleri başarıyı, ödül töreninde yaşanan heyecanı ve ekip olarak birincilik ödülünü alırken yaşadıkları gurur anlarını, Belediye Meclis Üyeleri ile paylaşan Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü,"Bu başarı hepimizin, Gürsumuz' un başarısı. Bir ekip çalışmasının ve inancın ürünü. Avrupa ülkeleri içerisinde, Avrupa Birliği' ne aday bir ülkenin ferdi olarak, ülkemizi gururla temsil ettik ve birinci olduk. Her ne kadar adında Gürsu Belediyesi olsa da, düşünce bize ait olsa da, bu ödül, ülkemizin bir başarısıdır diye düşünüyorum. Bayrağımızı diğer ülke bayraklarının yanında görmek, Gürsu adını Avrupa' ya taşımış olmak ve neticede birincilik ödülünü almak, şahsımı ülkem adına çok gururlu kıldı. Gürsu Belediye Başkanı olarak bir hayalimi daha gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum"dedi.

"Umarım bu proje Türkiye' deki girişimcilere örnek olur"diyen Başkan Özcü, "KOSGEB, Bursa Valiliği ve BEBKA' ya projemize olan destekleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Enerji ihtiyacımızın karşılanmasında, güneş enerjisinden faydalanılarak hayata geçirilecek önemli yatırımlar için örnek bir adım olmasını temenni ediyorum ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Gürsu Belediyesi, kendi ülkelerindeki yarışmada birinci olmuş dünyanın en iyi 58 projesinin, 6 ayrı kategoride, Avrupa Konseyi' nin değerlendirmesine sunulduğu yarışmada, "Kaynak Etkinliğinin ve Çevre Dostu Pazarların Desteklenmesi" kategorisinde, Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti'ni geride bırakarak şampiyon olmuştu.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Gürsu Belediyesi, bu proje ile, 30 Ocak 2013' ten bu yana, ihtiyacı olan elektriğin % 40' ını güneşten karşılıyor.

Gürsu Belediyesi Meclis Üyeleri ve Birim müdürlerinin katıldığı toplantıda, Gürsu olarak dünya çapında elde edilen başarının mutluluğu paylaşıldı ve toplu olarak hatıra fotografı çekildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Murat Orhan Eskişehir Gürsu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title