Haberler

Başkan, Kıbrıs'ta Sempozyuma Katıldı

Güncelleme:

Başkan Karaosmanoğlu, Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs'ta gerçekleşen sempozyumda tecrübe paylaşımında bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KKTC'de düzenlenen ''Belediyelerde İdari ve Mali Kapasitenin Geliştirilmesi Sempozyumu''na katıldı. Sempozyumda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, ''Türkiye'de elde ettiğimiz yerel yönetim kalitesini gönül dostlarımızın bulunduğu coğrafya ile paylaşmalıyız'' dedi.

KKTC BAŞBAKANI KATILDI

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği(KTBB)'nin ev sahipliğinde Türkiye Belediyeler Birliği(TBB) ile Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) tarafından organize edilen ''Belediyelerde İdari ve Mali Kapasitenin Geliştirilmesi Sempozyumu'', Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC)'nin Girne şehrinde yapıldı.

Sempozyuma Başkan Karaosmanoğlu'nun yanı sıra KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşe Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KKTC İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Birleşmiş Kentler Asya Bölge Teşkilatı Genel Sekreteri Mehmet Duman, TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör ile KTBB ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar katıldı.

YAVRU VATAN KUZEY KIBRIS

Sözlerine Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs'ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek başlayan Başkan Karaosmanoğlu, ''Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ile birlikte birçok faaliyete imza attık. Türkiye'de ve Kıbrıs'ta eğitim, bilgi ve tecrübe paylaşım programları gerçekleştirdik. Kuzey Kıbrıs'ın uluslararası alanda tanınması için değişik ülkelerden yerel yöneticilerin katıldığı programlarda Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği'nin bulunmasına özen gösterdik'' ifadesini kullandı.

TECRÜBE PAYLAŞIMINDA BULUNDU

Birliğin kültür coğrafyasındaki beş eş başkanından birisinin Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar olduğunu hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ''Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği'yle ortak yaptığımız çalışmaların gururunu yaşamaktayız. Artık bir ekol haline gelen uluslar arası belediyecilik çalışmalarımızı daha üst seviyeye çıkartmak, bilgi ve tecrübelerimizi Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs ile paylaşmak durumundayız. Gözümüzün içine bakan, çok geniş coğrafyada, gönül dostlarımız var. Akraba, dost ve gönüldaşlarımızın yaşadığı bütün coğrafyalarda yerel yönetim kalitesini, yaşam standartlarını yükseltmek bizim hedefimiz olmalıdır'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İbrahim Karaosmanoğlu Girne Güncel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak 'Muhbir' devraldı

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak "Muhbir" devraldı

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title