Haberler

Başkan Çat Seydişehir İçin Elzem 2 Dev Projeyi Müjdeledi

Güncelleme:

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat yeni dönemde hedeflediği iki vizyon projesini basına tanıttı.

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat Yeni Dönemde Seydişehir İçin Elzem 2 Dev Projeyi Müjdeledi
Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat'ın Eski Çarşı Projesi Tarihi Mirasa Sahip Çıkarak İlçe Turizmine, Ticari, Sosyal Ve Kültürel Yaşamına Çığır Açacak Nitelikte

2009 yılından beri Seydişehir'de yaptığı ve uygulamaya koyduğu hizmetlerle Türkiye'de ses getiren ve ilçenin çehresini değiştiren projelere imza atan Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat yeni dönemde hedeflediği iki vizyon projesini basına tanıttı. Başkan Çat, Yeni dönemde, büyük kentlerde görülebilecek nitelikte, büyüklük ve görsellikte olan, Seydişehir için son derece önemli iki büyük projeyi daha hayata geçirmeyi hedeflediklerini detaylı olarak anlattı.

Seydişehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya MHP İlçe Başkanı Abdullah Söğüt,Kesecik Belediye Başkanı Abdullah Ünver, Meclis Üyeleri, basın mensupları ve ilgili birim müdürleri katıldı.

"Seydişehir İçin Elzem Olan Eski Çarşı Ve Eski Garajda Somut Projeler Ortaya Koyuyoruz"
Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat düzenlediği basın toplantısında Göreve geldiği günden itibaren vatandaşların yaşamaktan keyif aldıkları ve" iyi ki Seydişehir'de yaşıyorum" düşüncesini hissettiren hizmetler sunduklarını belirterek, Seydişehir'in Marka Bir Şehir haline gelmesi için pek çok projeye imza attıklarını kaydetti. Belediye Başkanı Abdulkadir Çat yeni dönem için hedefledikleri Seydişehir'in iki eski temel taşı, Eski Çarşı ve Eski Garaj için elzem olan yeni vizyon projelerle ilgili olarak uzun zamandır çalıştıklarını ve bu projeleri somutlaştırdıklarının altını çizdi.

Başkan Çat Eski Çarşı Çevre ve Cephe Düzenleme Projesi ile ilgili detayları şu şekilde verdi: "Medine-i Sani, İkinci Medine olan şehrimizin tarihi dokusunun ortaya çıkması,bu tarihi mirasın ülke genelindeki vatandaşlarımızla paylaşılması,ilçemizin tanınması ve hak ettiği değeri bulması için Seydişehir'in Eski Çarşı ve Eski Garaj projelerinin yaşama geçirilmesi gerekiyordu. Şehrimizin kurucusu,banisi Seyyid Harun Veli Hz.Camii ve Türbesi'nin önünün açılması, görünürlüğünün artması, sadece ilçemizin değil Konya Bölgesinde ve ülkemizde şamil hale getirilmesinin yegane yolu burada yapılması gereken çalışmalarla mümkün olacaktır. 1980'li yıllara kadar yoğun ticari hayatın yaşandığı bölge olan Eski Çarşı bugün itibariyle insanımızın uğramaktan imtina ettiği bir yer haline geldi.Bu bölgenin şahlanması için bir dizi çalışma başlattık. Eski Çarşı ve Eski Garaj'ın mutlaka yeni yapılacak düzenlemeyle hem yaşam alanı ,ticari, sosyal ve kültürel amaçlı olarak,hem de ticari alanda yaygın hale getirilmesi için projelendirdik. Ayrıca Arasta çarşısındaki işyerlerinin tarihsel dokuya uygun cephe giydirmesiyle burada ticari canlılığının artmasına da katkı sağlama amacındayız."

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, 2011'den itibaren kent meydanı düzenlemesi çalışmalarına somut olarak başladıklarını belirterek;"Köklü tarihi mirasımıza sahip çıkarak hazırladığımız Eski Çarşı projesinde Seyit Harun Camii ve Türbesiyle Tarihi Hamamın ve Şeyh Hacı Abdullah Efendi Türbesinin önünde 3 işyerini kamulaştırdık.Bu nedenle 15 bin m2 'lik alanda yeniden düzenleme ve peyzaj çalışması yaparak ticari ve sosyal donatı alanları oluşturacağız.Söz konusu alanın 10 bin m2si çarşı ve sokak düzenlemelerinden, 5 bin m2'si ise binaların oturma alanından oluşacak" dedi.

"ESKİ ÇARŞI PROJESİYLE İLÇEMİZİ İNANÇ TURİZMİNİN MERKEZİ HALİNE GETİRMEK "

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Eski Çarşı Projesinin Tarihi dokunun önemini ve özelliklerini tekrar ortaya çıkarmak amacı ile hazırlandığına vurgu yaparak, proje ile ilgili şu detayları verdi:"Eski Çarşı alanında içinde otuma alanları,havuz ve yürüyüş yolları olan bir park konumlandırılmıştır. Bu park ile Çarşı meydanından Seyyid Harun Veli Cami, Seyyid Harun Veli Hamamı ve Şeyh Hacı Abdullah Efendi Türbesi'nin tarihi dokusunun tam anlamıyla ortaya çıkması sağlanmaktadır. Bununla birlikte tarihi ve gezi amaçlı camiye gelen yerli ve yabancı turistlerin parkta vakit geçirip dinlenmeleri ve aynı zamanda çarşı meydanına ve Arasta'ya yönlenerek ticari anlamda da fayda sağlanması amaçlanmaktadır.Yollarda kesme taşlar kullanılarak tarihi dokuyla uyum sağlanacak. Park alanında ve kaldırımlarda yapılacak olan düzenlemelerde ise farklı renklerde ve dokularda andezit taşı kullanılacaktır. Yapılacak olan cephe düzenlemelerinde ise ahşap,cam ve demir gibi malzemeler kullanılarak tarihle bütünleşecek cephe görünümleri oluşturulacaktır."

"ESKİ GARAJ YENİDEN YAPILANMA PROJESİ İLÇEMİZDE ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK"

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Eski Garaj Yeniden Yapılanma Projesinin Seydişehir'de önemli bir boşluğu dolduracak ve ilçenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte olduğuna dikkat çekti. Başkan Çat projeyle ilgi olarak ise şu bilgileri verdi:"8600 m2alana sahip Eski Garaj'ın 6900 m2'sinde 12 katlı inşaat ön gördük.Projede 28 adet işyeri, AVM ve ticari bölümlerin yanı sıra çocuk oyun alanı, oturma gurupları, havuz, kafe ve büfe gibi sosyal donatı bölümleri de yer alacak.60 adet konuttan oluşan proje günümüz teknolojisinin son versiyonu olarak tasarlandı,akıllı konutlar olarak düşünüldü"dedi. Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat iki büyük projeyi göreve tekrar gelmeleri halinde gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat konuşmasının sonunda;"Seydişehirli hemşehrilerimizin duası ve desteği ile bu günlere geldik. Biz asla nefsimizi aklımızın önüne geçirmedik. Şimdiye kadar görevini layıkıyla yapmış bir Belediye Başkanı olmanın vicdani rahatlığını taşıyorum. Belediyenin bir Beyt-ül mal olduğunu ve tüyü bitmedik yetimin hakkının dahi korunması gerektiği düşüncesiyle hareket ettim.Bu memleket için en hayırlı, en iyi hizmeti kim verecekse Allah bu görevi ona nasip etsin. Şimdiye kadar gösterdikleri teveccüh, destek ve anlayış için tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. 2009'dan beri gerek yatırım bazında, gerekse kültür-sanat,eğitim ve sporda,sosyal alanda yaptığımız hizmetlerin duyurulmasında verdiğiniz destek için de siz değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdullah Söğüt Abdulkadir Çat Seydişehir Türkiye Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Bakmadan Geçme

Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title