Haberler

Başkan Çakır’dan İftar Yemeği

Güncelleme:

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Muharrem Ayının Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik Bağlarımızın Güçlenmesine Vesile Olmasını Diledi.

Muharrem ayı dolayısıyla Malatya Belediyesi tarafından bir iftar yemeği verildi. 17 Aralık Cuma günü Kaburga Sofrası'nda verilen iftar yemeğine Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Vali Vekili Bilal Bozdemir'in yanı sıra, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, TSO Başkanı H.Hüseyin Erkoç, ESOB Başkanı Şevket Keskin, AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin, HAS Parti İl Başkanı Mustafa Özhüsrev, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ile çok sayıda sivil toplum örgüt temsilcisi, muhtarlar, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Kalabalık bir topluluğun katıldığı iftar yemeğinin ardından, yemek duasını Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli yaparken, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan yaptığı konuşmada, Muharrem ayının İslam dininde kan dökülmesi haram olan aylardan bir tanesi olduğunu belirterek, "Muharrem ayında hepimizi müteessire boğan İslam aleminin en kanlı günlerinden biri yaşanmıştı. Biz bugün o günlerin acısını anarak ama yara kaşıyarak değil geçmişten ders alarak kabuk bağlayan yarayı bir daha kabuğunu koparmamak üzere bu şekildeki güzelliklerle kapatmaya çalışıyoruz" dedi.

İftar yemeğinden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür eden Doğan, bu organizasyonla Malatya'nın belki de Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş olduğunu söyledi.

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül ise yaptığı konuşmada, Muharrem Ayı'nın İslam dininde ve tarihinde son derece önemli ve değer verilen bir ay olduğunu söyledi. Muharrem ayının önemli olmasında birçok neden olduğunu kaydeden Gül, bunlardan birisinin hicri yılbaşı, bir diğerinin ise inanan bütün insanları derinden yaralayan Kerbela katliamının yıldönümü olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise düzenledikleri iftar yemeğine katılımlarından dolayı misafirlere teşekkür ederek, Muharrem ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine vesile olmasını diledi.

Geçmişte yaşanan acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Başkan Çakır, "Bizim her zaman birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. İftar yemeğine katılarak, bu birliği, beraberliği ve dayanışmayı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Son olarak konuşan Vali Vekili Bilal Bozdemir ise Muharrem Ayı dolayısıyla tutulan oruçların kabul olmasını dileyerek, "Bu iftar sofrasında bizleri bir araya getiren Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'a teşekkür etmek istiyorum. Bu iftar sofrasının uzun yıllar devam etmesini diliyor, katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title