Haberler

Başkan Büyükakın, "Dünya Kentleri İçin Doğru Tasarım Yapmak Elimizde"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Marmara Belediyeler Birliği'nin organize ettiği "Kent Ağları Buluşması 2 Değişim ve Veri Yönetimi" etkinliğine katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Marmara Belediyeler Birliği'nin organize ettiği "Kent Ağları Buluşması 2 Değişim ve Veri Yönetimi" etkinliğine katıldı.

Grand Hyatt İstanbul Hotel'de gerçekleştiren toplantıda Marmara Belediyeler Birliği Başkanı olarak bir konuşma gerçekleştiren Başkan Büyükakın, "Dünya kentleri için doğru bir tasarım yapmak, geleceğin dünyasını şekillendirirken daha doğru düşünmek elimizdeyken; yarın çok daha yönetilemez hale gelebilecek dünyanın yönetimine dair çözüm yollarını ve kararlarını erken almak gerekiyor. Akademiden gelecek destekle bunu başaracağımıza inanıyorum" dedi.

"Kentler için tehditler ve fırsatlar hep bir aradadır"

İlki 2018 yılında yapılan "Küreselleşme ve Kent Ağları Buluşması" programının devamı niteliğindeki bu ikinci buluşmada; küresel kent ağları araştırmalarındaki değişim ve yeni yaklaşımlar, verilerin görselleştirilmesi ve yerel yönetimlerin kullanımı için veri toplanması konularına odaklanıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Kent ve Toplum Çalışmaları Derneği'nin partner olarak yer aldığı Prof. Dr. H. Murat Güvenç, Prof. Dr. Ben Derudder, Doç. Dr. Aslı Ceylan Öner, Doç. Dr. Allan Watson, Prof. Dr. Stefan Hennemann, Doç. Dr. Eda Ünlü Yücesoy, Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu, Dr. Şebnem Beşe Canpolat gibi isimlerin bir araya geldiği buluşmada, kentlerin gelişimi konularında farklı sunumlar gerçekleştirildi. Konuk akademisyenlerin çalışmalarını dile getirmeden önce yaptığı açılış konuşmasında "Kentler için fırsatlar ve tehditler hep bir aradadır" diyen Büyükakın, "Yaşadığımız sürece bu ikisine hep açığız. Dolayısıyla veri ile baş etmemiz, toplamamız ve yönetim bilgi sistemi için nasıl kullanacağımız konusu başlı başına bir meseledir" şeklinde konuştu.

"Hayati bir mesele olarak karşımızda duruyor"

"Kentlere ve sektörlere çok sayıda veri toplamak değil, doğru yönetmek gereklidir" diyerek önemli değerlendirmeler yapan Başkan Büyükakın, "Dataları toplamak, doğru işleyebilmeyi beraberinde getirir. Yönetim bilgi sistemimiz doğru işlemezse karmaşadan ibaret olacaktır. Dolayısı ile datanın doğru bilgiye dönüştürülmesi hayati bir mesele olarak karşımızda duruyor" ifadelerini sarf etti. 15 yıllık akademik hayatının ardından edindiği tecrübeyi Büyükşehir Belediyesi'ne taşıma imkanı elde ettiğini söyleyen Başkan Büyükakın, "Akademide öğrenilenle, sahada kullanılan bilgi arasında fark var. Uygulamaya dönük bilgilerin ortaya konulması zaman alıyor. Akademik çalışmalar yapan arkadaşlarımızın karar vericilere ortak bir dil üretmesi zor bil hal alıyor" dedi.

"Akademik desteğe ihtiyacımız var"

"Kurumsal çözüm üretmek ve ona ilişkin çözümler üretmek gerek akademisyenlerin gerek karar alıcıların ajandasında yer almalı" diyen Başkan Büyükakın, "Veri gökten çakan şimşek gibidir. Bilgiyse ampulün içindeki ışıktır ve kullanıma hazırdır. Verileri toplama madenciliğini yapmak, büyük dataya adım atmak akademisyenlerin bizler için sunacağı en büyük destek olur. Akademisyenlerimize ihtiyacımız var, çünkü dünyanın karşı karşıya geleceği meselelerde, akademik desteğe ihtiyacımız var. Bunun için Akademik çalışmaların biraz daha şehirle ilgili meselelerin yönetimine yöneltmek mümkündür" diye konuştu.

Başkan Büyükakın daha sonra konuk akademisyenlerin kentler üzerine olan değerlendirmelerini dinledi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tahir Büyükakın Marmara Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title