Haberler

Başkan Altepe, Doğanbey İçin İddialı Konuştu

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Doğanbey konutlarının kat yükseklikleri ile ilgili planların 1991 yılında yapıldığını belirtti.

Doğanbey Kentsel Dönüşümünün sadece yer sahiplerine kazandıran örnek bir proje olduğunu söyledi. Bu projede tüm hak sahiplerinin en az 3 kat kazançlı olduğunu dile getiren Başkan Altepe, " Türkiye'de bu şartlarda sadece mülk sahiplerine en az 3 kat daha fazla kazandıran bir proje daha yapanın alnından öperim" dedi.

Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Zeki Eker, yürütme kurulu üyeleriyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti. Meslek odaları, akademik odalar ve sivil toplum örgütlerinin çatı kuruluşu Kent Konseylerinin, kentlerin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Altepe, Bursa Kent Konseyi'nin Türkiye'ye örnek bir konumda olduğunu söyledi. Kent Konseylerinin en önemli görevlerinden birinin de toplumun kent yararına olan projeler konunda doğru bilgilendirilmesi olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "Sivil Toplum örgütleri de Bursa'nın marka değerinin yükseltilmesine katkı vermeli. Kentlilik bilinci açısından doğru politikalar belirlenirse, bizim Bursa olarak dışarıdan yatırımcı beklememize gerek yok. Sadece Bursa'da yapılan yatırımlardan elde edilen gelirlerin Bursa'da kalması bize yeter artar. Ancak bugün Bursa'da kazanılanlar, başta İstanbul ve Yurtdışı olmak üzere dışarıya gidiyor. Parayı dışarıya kaçırmamalıyız" diye konuştu.

"Bir Doğanbey daha yapılamaz"

Bursa'da çarpık yapılaşma sorununun ancak kentsel dönüşümlerle sağlanabileceğini dile getiren Başkan Altepe, kentsel dönüşümün acil bir ihtiyaç olduğunu, bu konudaki güzel uygulamaların desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti. Doğanbey Kentsel Dönüşüm projesinin alanında ilk ve tek olduğunu, projenin hazırlanmasından 4 bin 200 hak sahibinin tek tek ikna edilmesine kadar her aşamada bulunduğunu hatırlatan Başkan Altepe, "Şimdi Doğanbey konutları yüksek diye eleştiriliyor. Bununla ilgili planlar 1991 yılının 6'ıncı ayında yapıldı. İşte Medikal Park Hastanesi ve o sıradaki binalar ortada. Planlara göre o yükseklik Ördekli Hamamı'na kadar devam edecekti. Biz bunu engelledik. Yüksek konutların yanına yapılan üç katlı binalarla bölgede dengeyi sağladık. Zaten bu planları biz yapsaydık, uygulama mahkemelerden dönerdi. Biz katların yükseltilmesine yönelik herhangi bir planlama yapmadık. 800 kişi hektar olan yoğunluğu artırmamız zaten mümkün değil, aksine biz yoğunluğu düşürdük. Peki Doğanbey'de ne oldu, 70 bin TL değerinde yeri olan şimdi 350 bin TL değerinde daire sahibi oluyor. Yer sahipleri açısından dünyanın en şanslı dönüşümü Doğanbey'de yapıldı. Türkiye'de yer sahiplerine en az 3 kat kazandıran böyle bir projeyi bir daha yapan olursa alnından öperim" diye konuştu.

"Rant sadece yer sahiplerine"

Proje kapsamında yapılan 2 bin 740 daireden 374'ünün TOKİ'nin, kalanların tamamının ise sadece yer sahiplerine ait olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, "Orada sadece eskiden yeri olan vatandaşların dairesi var. Başka kimsenin yok. Hakları sattılarsa bilemem. 5 metrekare arsası olana bile ev hakkı verdik. Biz o bölgedeki vatandaşları, Yunuseli, Hamitler gibi başka bölgelere kaydırıp, buraya lüks konutlar yapıp, başkalarına satmadık. Doğanbey'de, Kiremitçi'de, Tayakadın'da ve Kırcaali'de bugüne kadar oturanlar yine orada oturacaklar. 'Belediye Başkanı TOKİ'ye baskı yapmış, araya Bakan girmiş. TOKİ'de zararına bunu imzalamış' deniyor. Doğru, biz o zaman TOKİ'ye söyledik. 'Bu proje ancak bizim istediğimiz şartlarda yapılacak, o bölgede yaşayan herkes daire sahibi olacak' dedik. TOKİ, 'biz bu işten zarar ederiz' dedi. 'Biz de bu zararı Bursa'ya yapılan bir yatırım olarak kabul ederiz" dedik ve projeyi uygulattık. Bu projenin tek kazananı yer sahipleridir. Vatandaşlar, dairelerine taşındıklarını bunu görecekler" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Doğanbey Türkiye Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title