Haberler

Basın Açıklaması

Güncelleme:

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun Mart 2011 Toplantısı, Platform Üyesi Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcilerinin Katılımıyla Gerçekleştirildi.

Elazığ sivil toplum kuruluşları platformunun mart 2011 toplantısı, platform üyesi sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Platform Kurulunun bu ayki toplantısının gündemini;

-Elektrik Faturalarının tahsilâtı konusunda yaşanan problemler.

-İlimizde atıl halde duran Yimpaş Holding e ait inşaatı yarım kalan binanın tamamlanarak Elazığ ekonomisine kazandırılması.

-Hükümetin 2023 yılına kadar tamamlamayı hedeflediği hızlı tren projesine ilimizin de proje kapsamına alınması konuları teşkil etti.

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu açıklamasında ayrıca 22 Mart 2011 de Hakkın rahmetine kavuşan, Ak Parti Milletvekili ve ilimizin Eski Belediye Başkanlarından Hamza YANILMAZ'a Allahtan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz." İfadesine yer verildi.

Platformun Mart Ayı toplantısında alınan kararlar şöyle:

Fırat Elektrik Dağıtım AŞ'nin 1 Ocak 2011 itibari ile özelleştirilerek AKSA ya devredilmesinden sonra elektrik faturalarının tahsilâtında önemli sıkıntılar yaşanmaktadır. Özellikle daha önceleri 2 aylık dönemler için faturalandırılan elektrik tüketimleri 1 Ocaktan itibaren aylık olarak faturalandırılmaya başlanılmıştır. Bu durum elektrik faturalarının tahsilât işlerinin bir anda iki katına çıkararak tahsilat gişelerinde yığılmalara ve vatandaşların mağduriyetlerine sebep olmuştur. Platform Kurulu Konuyu Mart ayı toplantısında gündemine almış, Fırat Elektrik Dağıtım A. Ş den bir yetkili davet ederek konuyu görüşmüştür.

Platform üyeleri bu konuda yaşanan sıkıntıları FEDAŞ yetkilisine aktararak FEDAŞ tan çözüm için adım atması, vatandaşın elektrik borcunu daha rahat ve kolay şekilde ödemesini sağlaması istenmiştir. FEDAŞ yetkilisi ise Elektrik Faturalarının tahsilâtında yaşanan izdihamı önlemek için mevcut tahsilât gişesindeki vezne sayısını 7'ye çıkaracaklarını ayrıca şehrin muhtelif yerlerine yeni tahsilât gişeleri kuracaklarını ifade etmiştir.

Platform Kurulu ikinci gündemi: uzun zamandan beri yarım kalarak, tamamlanamayan, Çimento Fabrikası karşısındaki Yimpaş Holding'e ait binayı bugünkü halinden kurtararak ilimize faydalı hale getirilmesi olmuştur. Bilindiği üzere Yimpaş Holding'e ait otel inşaatı, Yimpaş Holding'in ekonomik sıkıntıya düşmesinden dolayı tamamlanamayıp yarım kalmıştır. Uzun zamandan beri tamamlanamayan otel inşaatı bir yandan görüntü kirliliğine sebep olurken diğer yandan madde bağımlısı şahısların meskeni haline gelmiştir. Elazığ ekonomisine hiçbir katma değeri olmayan bu inşaatın bir önce tamamlanarak ilimizin faydalanabileceği bir hale getirilmesi gerekmektedir.

Platform Kurulu üyelerimizin SGK il Müdürlüğü ile görüşmeleri sonucunda; YİMPAŞ Holdingin Sosyal Güvenlik Kurumuna olan Türkiye genelindeki borçlarına karşılık, söz konusu inşaatı ilimiz SGK Müdürlüğüne devretmesi, İl SGK Müdürlüğünün de yarım kalan inşaatı ihtiyaç duyduğu hizmet binası olarak tamamlayarak hizmete açılması imkânı ortaya çıkmıştır. Platform Kurul üyeleri konu ile ilgili SGK il Müdürü ve Yimpaş Holding yetkileri ile görüşerek bu teklif ve önerinin mümkün olabileceği görülmüştür.

Platform Kurulu konuyu il Valimiz Muammer EROL ile görüşerek gelişmeler hakkında kendilerini bilgilendirmiştir. Konunun sonuçlandırılması için özellikle üst düzey bürokratlarımız ile siyasilerin SGK Genel Müdürlüğü nezdinde konuyu takip etmeleri gerekmektedir. Bu sebeple, yıllardır ilimiz için bir problem olan Yimpaş binasının, Elazığ'ımızın faydasına olacak şekilde kısa sürede tamamlanarak hizmet vermeye başlaması için başta siyasiler olmak üzere tüm kamuoyunu göreve çağırıyoruz.

Platform Kurulunu 3. Gündem Maddesi Hükümet tarafından 2023 yılına kadar yapılacak hızlı tren projesini gündemine almıştır. Bilindiği üzere Hükümet ülkemizde birkaç ilde uygulanan Hızlı Tren projesini Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023 yılına kadar birçok bölge ve il'e de ulaştırmayı hedeflemiştir. Hükümetin 2023 yılına kadar gerçekleştirmeyi düşündüğü 10.000 km. lik hızlı tren hattı projesi kapsamında öncelik Erzincan, Erzurum ve Karedeniz bölgesi olduğunu Ulaştırma Bakanı açıklamıştır. Söz konusu öncelikli iller için projeler hazırlanmıştır. Hükümetin Hızlı Tren Projesinde ilimiz ve bölge illeri olmasına rağmen bu konuda herhangi bir proje çalışmasına henüz başlanılmamıştır.

Ulaşım; gelişmenin ve de kalkınmanın lokomotif gücüdür. Bu sebeple Hükümetin 2023 yılına kadar hedeflemiş olduğu hızlı tren projesi kapsamında İlimiz ve de Bölge illeri için de bir an önce proje çalışmalarının başlatması gerekmektedir. Bunun için Elazığ STK Platformu olarak Malatya ve Diyarbakır STK platformları ile görüşüp ortak bir çalışma yapmayı düşünmekteyiz.

AB-I HAYAT VAKFI

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ

AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ

AZİZAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA DERNEĞİ

AKINCILAR DERNEĞİ

BALAKGAZİ VAKFI

BAYINDIR MEMUR-SEN

BEMBİR - SEN

BİLGE-DER

BİNGÖLLÜLER DERNEĞİ

BİRLİK HABER - SEN

CANSUYU DERNEĞİ

DİYANET –SEN

DİN-BİR-DEN

EĞİTİMBİR-SEN

EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ GELİŞTİRME DER.

ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI

ELAZIĞ TİCARET BAROSU

ELAZIĞ-BİNGÖL-TUNCELİ TABİBLER ODASI

ELAZIĞ-BİNGÖL-TUNCELİ ECZ. ODASI

ELAZIĞ BAROSU

ELÇED

ELGİAD

ELİMDER

ELÖYDER

EMLAKÇILAR DERNEĞİ

ESDER

FIRAT HAVZASI GAZETECİLER CEMİYETİ

FIRAT ÜNİV. ÖĞR. ÜYELERİ TEMSİLCİSİ

FURKAN EĞİTİM VE HİZMET VAKFI

HAYAT-DER

İHH

HUDER

İHYA -DER

İLİM VE HAYRA HİZMET VAKFI

İMAM HÜSEYİN DERNEĞİ

KALEM-DER

KIRMIZI ET ÜRETİCELERİ DERNEĞİ

KİMSE YOK MU DERNEĞİ

KÖYÜMDER

KÜLTÜR MEMUR - SEN

MAMURET'ÜL-AZİZ VAKFI

MEMUR-SEN

ME-VA

MÜSİAD

OKYAYDER

PERTEV

SAĞLIK-SEN

SEVGİ - DER

ŞEKER-İŞ SENDİKASI

ŞUURLU ÖĞRETMENLER DERNEĞİ

TEKDER

TOÇ BİR - SEN

TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DERNEĞİ

TÜTEV

ULAŞTIRMA MEMUR- SEN

ULUÇINAR DERNEĞİ

YADER

YENİKAPI (KÖNK )KÖYÜ DERNEĞİ

YOL - İŞ SENDİKASI

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title