Haberler

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, Annesiyle Birlikte Oy Kullandı

DİYARBAKIR, Şırnak, ve Bingöl'de sabah saat 07.00'dan itibaren başlayan oy kullanma işlemi sakın sürüyor.

DİYARBAKIR, Şırnak, ve Bingöl'de sabah saat 07.00'dan itibaren başlayan oy kullanma işlemi sakın sürüyor. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memleketi Bingöl'de annesi Saadet Yılmaz ile birlikte oy kullanmaya geldi. AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, oyunu kullanırken yaptığı konuşmada, 4-5 ilçede sorun olduğunu söyledi. HDP Diyarbakır milletvekili adayı İdris Baluken de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a atıfta bulunarak, "Bu sandık 'Amed ne demek?' sorusunun cevabını bilmeyenler için bugün bir cevap olacaktır. Bu sandıkla Amed'in ne olduğunu bir daha unutmayacaklar" dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI YILMAZ, BİNGÖL'DE ANNESİYLE BİRLİKTE OY KULLANDI

AK Parti'den Bingöl 1'inci sıra milletvekili adayı olan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, annesi Saadet Yılmaz ile birlikte Bingöl 100'üncü Yıl Orta Okulu'ndaki 1001 nolu sandıkta oyunu kullandı. Kalabalık bir partili grubu ile geldiği sandıkta oyunu kullanan Yılmaz, halkın oylarını özgür iradeleri ile sandığa yansıtmaları temmenisinde bulunarak, şöyle dedi:

"Az önce oyumuzu kullandık, vatandaşlık görevimizi yaptık. Allah, hayırlı ve uğurlu etsin diyorum. 1 Kasım: bir kader seçimi, çok önemli bir seçim. Türkiye'nin 2019'a kadar yeni bir seçimi yok. 2015-19 dönemi Türkiye için son derece önemli bir dönem. Türkiye'nin değişim, dönüşümü ve ilerlemesi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Barış içinde, huzur içinde, herkesin özgür iradesini, hiçbir baskı altında kalmadan sandığa yansıtmasını temenni ediyorum. 1950'li yıllardan beri Türkiye'nin bir sandık tecrübesi, seçim tecrübesi var. Eminim bu seçimde de halkımız iradesine sandığa sahip çıkarak, özgür ve adil seçimleri en güzel şekilde gerçekleştirecektir."

"SONUÇ NE OLURSA OLSUN SAYGI DUYMAK DURUMUNDAYIZ"

Seçim sonuçları, ne olursa olsun saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Seçimlerden sonra da çıkan sonuç neyse, onu şimdiden hiç birimiz kesin bir şekilde söyleyemeyiz; çıkan sonuç ne olursa olsun hepimiz bu sonuca razı olmak ve saygı duymak durumundayız. Son sözü halkımız söyleyecek. Biz söz de, karar da milletindir diyoruz. Aziz milletimiz neyi tercih ettiyse, hangi yönde iradesini ortaya koymuşsa, ülkemiz de o doğrultuda gelişimine, dönüşümüne devam edecektir inşallah. Sandıklardan istikrarın çıkmasını temenni ediyorum. Güçlü bir yönetimin çıkmasını temenni ediyorum. Türkiye'nin 2023 ve ötesine yürüyeceği bu yolda, gerekli siyasi ortamın oluşmasını temenni ediyorum. Siyasi partiler ve herkes için de hayırlı olmasını diliyorum. Siyasi partiler, birbirlerinin düşmanı değildirler. Sadece siyasi rakibidirler. Güzel ve tatlı bir rekabet içinde bu seçimin sonuçlanmasını temenni ediyorum."

CHP'Lİ SAPAN, MEHMETÇİK İLK OKULU'NDA KULLANDI

CHP Diyarbakır 1'inci sıra milletvekili adayı Naci Sapan da merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Mehmetçik İlköğretim Okulu'ndaki 1171 nolu sandıkta kullandı. Sapan, oyunu kullandıktan sonra "Sonuç ne olursa olsun, halkın sandığa yansıyan iradesine saygı göstermek lazım. Bu seçimin Türkiye'ye, bölgemize ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ENSARİOĞLU: 4-5 İLÇEMİZDE SORUN VAR

AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Öğretmen Sabri Güzel İlkokulu'nda oy kullandı. Oy kullanmaya eşi Nermin, kızları Dilan ve Delal ile birlikte gelen Ensarioğlu, 1125 Numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oy kullanma işleminin ardından gazetecilere konuşan Ensarioğlu, seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek, katılımın il geneli ve ilçelerde yüksek olduğunu belirterek, "Sonuç ne olursa olsun, tüm siyasi partilerin çıkacak sonuçtan çok iyi bir mesaj alıp gereğini yapması gerekir. Tek başına iktidar bekliyoruz ancak, her ne olursa olsun, bundan sonra gereğini yapmak bize düşer. Şehir merkezlerinde sorun yok, 4-5 ilçemizin kırsalında sorun var. Çeşitli baskı ve yönlendirmeler olduğu, tek kişinin oy kullandığı yönünde ciddi duyumlarımız var" diye konuştu.

BALUKEN: AMED'İN NE OLDUĞUNU BİR DAHA UNUTMAYACAKLAR

HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili adayı İdris Baluken, merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Yenişehir İlköğretim Okulu'nda, 1321 nolu sandıkta oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a atıfta bulunan Baluken, "Bu sandık 'Amed ne demek?' sorusunun cevabını bilmeyenler için bir cevap olacaktır. Bu sandıkla Amed'in ne olduğunu bir daha unutmayacaklar" dedi. HDP'nin Ezidi milletvekili adayı Feleknaz Uca da Yenişehir İlçesinde bulunan Gaffar Okan İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.

ŞIRNAK'TA HDP VE AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI OY KULLANDI

Şırnak'ta oturanlar da seçimlere büyük ilgi gösterirken, HDP ve AK Parti milletvekili adayları oylarını kullandı. HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Cumhuriyet Orta Okulu'nda 1028 nolu sandıkta oy kullandı. Oyunu kullanan HDP'li Birlik, bu seçimin adalet ve barış getirmesini diledi. AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar ise Ömer Keçecigil İlk Okulu'nda oyunu kullandı. Tatar, "bu seçimin ülkemizde huzura vesile olmasını diliyorum. Seçim herkese hayırlı olsun" dedi. - Bingöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Saadet Yılmaz Diyarbakır Bingöl Şırnak Politika Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title