Haberler

Başbakan Yardımcısı Atalay, Yeni Toki'lerde İncelemelerde Bulundu

Güncelleme:

Kiracılar ve mülkiyet sorunu yaşayan vatandaşlara verilecek TOKİ konutlarının kura çekimine katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Edremit ilçesinde yapımı tamamlanan konutlarda incelemelerde bulundu.

Beraberinde Van Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras ve ilgili kurum müdürleriyle birlikte konutların yapıldığı alana giden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, burada Vali Yardımcıları Atay Uslu, Mehmet Yüzer ve Edremit İlçe Kaymakamı Mehmet Akif Celep tarafından karşılandı. İlk olarak 24 derslikli okulda incelemelerde bulunan Atalay, TOKİ Van Birim Amiri Ümit Mehmet Ceyhan'dan proje üzerinde bilgi aldı. Daha sonra yapımı tamamlanan bir konutun 5'nci katındaki daireyi gezen ve Van denizini kuş bakışı izleyen Atalay, gazetecilere deprem sonrası yapılan çalışmaları değerlendirdi. Kentteki depremlerin ardından yapılan konutlarla yeni bir şehir inşa ettiklerini kaydeden Atalay, konutların yapıldığı bölgenin Edremit'in en kalabalık mahallesi haline geldiğini bildirdi.

Atalay"Tüm konutlarla birlikte burası 10 bin hanelik bir mahalle oldu. Denize nazır, Van ilimizin en cazip mahallesi oldu. Van depremi sonrası yürüttüğümüz çalışmalar büyük bir disiplin içinde, iyi bir planlamayla yürüdü. Etkili bir koordinasyon oluşturduk. Geçmişteki örneklerle mukayese ettiğimizde, Türkiye'nin aldığı iyi bir mesafe. Depremin çapı, kayıplarımız, özellikle şehirlerimizdeki hasar seviyesi ve bunun koordinasyonu görüldüğünde, yurt dışında, uluslararası kuruluşlarda örnek olarak gösterildi. Birleşmiş Milletler ve diğer kuruluşlar buradaki afet yönetimini örnek olarak gösterdi."

Van depremi ve sonrası yapılan çalışmaları değerlendirip gerekli dersler çıkararak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetiminde (AFAD) yeni bir yapılanma çalışması yürüttüklerine işaret eden Atalay, yeni yapılanma sürecinde Van örneğinin büyük önem taşıdığını kaydetti. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, TOKİ konutlarındaki incelemelerinin ardından tarifeli uçakla Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title