Haberler

Başbakan Yardımcısı Atalay'dan Özçelik Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik'in istifa ettiğine dair haberler üzerine, "Şu anda görevine devam ediyor Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik'in"...

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik'in istifa ettiğine dair haberler üzerine, "Şu anda görevine devam ediyor Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik'in istifa ettiğine dair haberler üzerine, "Şu anda görevine devam ediyor. Tabi bu konularda bürokraside görev değişimleri de olabilir. Olduğunda da açıklanır. Bürokratlarımız değerlidir. Murat Bey de benim daha önce beraber çalıştığım değerli bir bürokratımız. Ama bu konuda daima yeni ihtiyaçlar, görev kaydırmalar olabilir. Bunları fazla büyük olaylar gibi değerlendirmemek lazım" dedi.

Afet Acil Durum Yüksek Kurulu toplantısı, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile ilgili bakanlıkların bürokratların katılımıyla Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda yapıldı. 4 saatten fazla süren toplantının ardından basın açıklaması yapan Beşir Atalay, ülkenin afet ve acil durum stratejilerinin değerlendirildiğini, "afetler için afetten önce kaynak ayırmayı" esas alan yeni afet stratejisinin çalışmalarının yapıldığını ifade etti. Afetin tüm boyutlarıyla değerlendirilmesinin gerektiğini ifade eden Atalay, toplantının ilk amacının afet durumunda ilgili kurumların rollerinin netleştirilmesi olduğunu, ilgili bakanlıkların kendi kurumları içinde afetlerle ilgili birimler oluşturacağını ifade etti.

-100 BİN ÇADIR STOĞUNA İHTİYAÇ VAR-

Türkiye'yi risk alanı olarak 15 ayrı bölge olarak ele aldıklarını ifade eden Atalay, çeşitli ülkelerden gelen çadır modellerini incelediklerini, kış, orta ve sıcak olarak 3 çeşit çadır modellemesi yaptıklarını ifade etti. Atalay, Türkiye'nin yaklaşık 100 bin çadır stoğuna ihtiyacı olduğunu söyledi.

-2-B'DEN GELEN PARAYLA KARŞILANACAK-

Afet riskini azaltmaya yönelik kanunun önümüzdeki günlerde Meclis'e geleceğini hatırlatan Atalay, 6.5 ve daha yüksek şiddette depreme dayanamayan binaların gerekirse yıkılıp yeniden yapılacağını, bu8 işin finansmanının 2-B kanunundan gelen parayla karşılanacağını ifade etti. Atalay, 2-B kanunu ile gelecek paranın dayanaksız binaların onarım ve yenileme masrafının yüzde 90'ını karşılayacağını düşündüklerini söyledi.

-"GÖREVİNE DEVAM EDİYOR AMA YENİ İHTİYAÇLAR OLABİLİR"-

Basın mensuplarının Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik'in istifa ettiği yönündeki haberleri hatırlatması üzerine Atalay, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın bu konuda yaptığı açıklamayı hatırlatarak, "Şu anda görevine devam ediyor. Tabi bu konularda bürokraside görev değişimleri de olabilir. Olduğunda da açıklanır. Bürokratlarımız değerlidir. Murat Bey de benim daha önce beraber çalıştığım değerli bir bürokratımız. Ama bu konuda daima yeni ihtiyaçlar, görev kaydırmalar olabilir. Bunları fazla büyük olaylar gibi değerlendirmemek lazım" diye konuştu.

-SİVİL SAVUNMA UZMANLARINDAN ÖZLÜK HAKKI TALEBİ-

Toplantı devam ederken AFAD önünde basın açıklaması yapan Sivil Savunma Uzmanları Sosyal Yardımlaşma Derneği üyeleri, yaptıkları açıklamada AFAD'ın kurulmasıyla sivil savunma uzmanlarının idari statülerinin ve görevlerinin yeniden belirlendiğini, şube müdürü görev ve sorumluluğu verilen sivil savunma uzmanlarına şube müdürlerinin özlük haklarının verilmediğini ifade etti. Dernek üyeleri özlük hakları sorununun çözümü için unvanlarının, "Afet ve Acil Durum Yönetimi Uzmanı" olarak değiştirilmesini ya da unvanlarının kariyer uzmanı kapsamında değerlendirilmesini istedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Murat Özçelik Taner Yıldız Beşir Atalay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title